Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Γραμμή «1142»: Μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών

Η καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ήταν από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, με απώτατο στόχο τη μείωση του ποσοστού των καπνιστών κατά 25% μέχρι το 2025.
Θετική, λοιπόν, εξέλιξη για τα πλάνα της κυβέρνησης είναι το γεγονός ότι ο αντικαπνιστικός νόμος μετρά μόλις δύο εβδομάδες καθολικής εφαρμογής σε όλους τους κοινόχρηστους κλειστούς χώρους και ορισμένους υπαίθριους και η ελληνική κοινωνία δείχνει ήδη να ανταποκρίνεται.

Χαρακτηριστικά, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 1.534 καταγγελίες για παραβάσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στη γραμμή «1142» για τις δύο εβδομάδες λειτουργίας της, μέχρι και την περασμένη Τετάρτη.

Αυτό που φαίνεται να αλλάζει, εκτός από την επιθυμία των Ελλήνων καπνιστών και μη, να εφαρμοστεί η νομοθεσία σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, είναι ότι οι πολίτες μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφτούν να περιορίσουν ή και να διακόψουν τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος, με το «1142» να έχει συγκεντρώσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες 346 αιτήματα βοήθειας διακοπής του καπνίσματος και 1.187 άτομα να έχουν ζητήσει γενικές πληροφορίες για τον αντικαπνιστικό νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...