Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΠΑ: Μάχη για τα μερίδια αξίας 1 δις ευρώ

Ισχυρό αναμένεται το ενδιαφέρον για τις ΔΕΠΑ, καθώς μετά την ψήφιση του νόμου για τον εταιρικό μετασχηματισμό της δημόσιας επιχείρησης αερίου, αναμένεται μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου να δημοσιευτεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών και του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας από το ΤΑΙΠΕΔ .

Το ποσοστό πώλησης της πρώτης εταιρείας προκύπτει από το 65% του Δημοσίου και το 35% των Ελληνικών Πετρελαίων, ενώ στη δεύτερη είναι μόνο το Δημόσιο, που δίνει το 65%, όπου τα ΕΛΠΕ διατηρούν το 35% και θα διεκδικήσουν το υπόλοιπο μερίδιο.

Η αύξηση της κατανάλωσης φυσικού αερίου αποτελεί μια δελεαστική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις, ενώ χαρακτηριστικά η ζήτηση αναμένεται να ανέβει στη δεκαετία κατά 1 έως 2,5 δισ. κυβικά μέτρα και συγκεκριμένα στα 8 δισ. από περίπου 6 δισ. κυβικά μέτρα σήμερα.

Το φυσικό αέριο θα είναι το κυρίαρχο στη μεταβατική περίοδο (2020-2030) της καθαρής ενέργειας καθώς μέχρι το 2028 θα έχουν κλείσει όλες οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που καίνε λιγνίτη, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι έως το 2030 οι ΑΠΕ να αντιστοιχούν στο 35% της τελικής κατανάλωσης ενέργειας και πάνω από το 60% της ηλεκτροπαραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...