Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου ο Βασίλης Καθαροσπόρης

Στην Χαλκίδα για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου βρέθηκε ο Βασίλης Καθαροσπόρης, καθώς και μέλη της Δημοτικής Παράταξης ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ.


Ακολουθεί το μήνυμα που εξέδωσε στα πλαίσια των εορτασμών η Δημοτική Παράταξη του Βασίλη Καθαροσπόρη:

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο
στην μακραίωνη ιστορία του Ελληνισμού.
Σήμερα θυμόμαστε με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη τους ήρωες εκείνους που με αυταπάρνηση και ζήλο αγωνίστηκαν και θυσίασαν τα πάντα
για τη διαφύλαξη της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ιδανικών της Πατρίδας.
Τιμούμε τα λιοντάρια εκείνα που αντιτάχθηκαν στο θηρίο του ολοκληρωτισμού,
που με το θάρρος και την φιλοπατρία τους ενέπνευσαν όλο τον ελεύθερο κόσμο να ακολουθήσει στον αγώνα κατά της τυραννίας και συνέβαλαν καταλυτικά στη νικηφόρα έκβαση του πολέμου.
Γιατί οι Έλληνες πάντα αγαπούσαν την ελευθερία.
Γιατί οι Έλληνες πάντα ήξεραν να αγωνίζονται.
Χρόνια πολλά, ευλογημένα και ειρηνικά σε όλους!
»

Δήμος Χαλκιδέων: Ενέργειες για συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων

Ένταση επικρατεί τις τελευταίες μέρες σε Δήμους ανά την Επικράτεια, όπου φορείς και κάτοικοι "ξεσηκώνονται", αντιδρώντας στην εγκατάσταση νέων μεταναστών και προσφύγων στις κατά τόπους δομές φιλοξενίας, οι οποίες ήδη στενάζουν από την πληθώρα ανθρώπων που "στοιβάζονται" σε αυτές.
Αίσθηση στην τοπική κοινωνία προκάλεσαν δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, βάσει των οποίων εκατοντάδες νέοι αλλοδαποί επρόκειτο να μεταφερθούν στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.
Σε αντίθεση με το γενικευμένο "ψυχροπολεμικό" κλίμα που επικρατεί, αναφορικά με τη σθεναρή απροθυμία πολλών φορέων να αποδεχθούν τη φιλοξενία όλο και περισσότερων αλλοδαπών, στις 9 Οκτωβρίου 2019 ο Δήμος Χαλκιδέων απηύθυνε πρόσκληση σε εκπροσώπους αναγνωρισμένων φορέων συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων, ώστε να συγκροτηθεί Συμβούλιο Ένταξης των φιλοξενουμένων.
Όλη η ανακοίνωση του Δήμου Χαλκιδέων έχει ως εξής:
«Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 79 του Ν. 4555/18 που αντικατέστησε την παρ. 1 άρθρο 78 Ν. 3852/10, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, προκειμένου να συγκροτήσει το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, ως συμβουλευτικό όργανο του δήμου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων στην τοπική κοινωνία, με θητεία που λήγει την 31/12/2023, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους εκπροσώπους αναγνωρισμένων φορέων συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Χαλκιδέων.
Μεταξύ των μελών του Συμβουλίου περιλαμβάνονται πέντε (5) εκπρόσωποι αναγνωρισμένων φορέων συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων.
Αρμοδιότητες των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων είναι α) η καταγραφή και διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του οικείου δήμου, ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία και την επαφή τους με δημόσιες αρχές ή τη δημοτική αρχή β) η υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής τους ένταξης και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών και γ) η διοργάνωση σε συνεργασία με τον οικείο δήμο, εκδηλώσεων δραστηριοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού (παρ. 4 άρθρο 78 Ν. 3852/10 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 79 του Ν. 4555/18).
Κατόπιν των ανωτέρω, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων καλεί τους αναγνωρισμένους φορείς συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Χαλκιδέων να ορίσουν από έναν (1) εκπρόσωπο με τον αναπληρωτή του μέχρι την 31/10/2019.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη βούλησή τους για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Χαλκιδέων με τους εξής τρόπους:
• Εγγράφως στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Χαλκιδέων (Φαρμακίδου 15) στην υπάλληλο του Δήμου κα. Φωτεινή Κατώλη
• Με fax στο τηλ. 22210 35000 & 2221076220
• Mε e-mail στη διεύθυνση: fotini.katoli @dchalkideon.gr
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
. Δήμητρα Σακελλαράκη».

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Στην εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού ο Βασίλης Καθαροσπόρης

Ο Βασίλης Καθαροσπόρης και μέλη της Δημοτικής Παράταξης ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού του Παραρτήματος Χαλκίδος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου.
Πληροφορήθηκαν για τις νέες εξελίξεις στο πεδίο της αντιμετώπισης της ασθένειας και στη συνέχεια παρακολούθησαν το εξαίρετο μουσικό πρόγραμμα που ακολούθησε.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Πιθανή μεταφορά 400 μεταναστών στην Εύβοια

Μετά την ένταση που επικράτησε τα ξημερώματα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου 2019 στα Βρασνά Θεσσαλονίκης, όπου κάτοικοι αντέδρασαν στην εγκατάσταση περίπου 400 μεταναστών από τη Σάμο στην περιοχή, με την ατμόσφαιρα να είναι τεταμένη στα Βρασνά ήδη από χθες το μεσημέρι, τα λεωφορεία που μετέφεραν τους μετανάστες αναχώρησαν από την περιοχή και κατευθύνθηκαν προς τα Μάλγαρα.
Επικρατεί δε έντονη φημολογία στα ΜΜΕ της συμπρωτεύουσας ότι οι αιτούντες άσυλο αναμένεται να μεταφερθούν στη Χαλκίδα, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.
Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου της ευρύτερης περιοχής ήδη προετοιμάζει το χώρο του ξενοδοχείου του για την υποδοχή μεταναστών.

Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στο Θέατρο Παπαδημητρίου

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού,
την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00 διοργανώνεται εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου.

Διοργανωτής είναι το Παράρτημα Χαλκίδος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας
και ομιλητές οι Νικόλαος Αρκαδόπουλος, Καθηγητής Χειρουργικής, Νικόλαος Μιχαλόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής και Μαρία Παπακωνσταντίνου,  Διευθ. Ακτινολόγος Γ. Ν. Χαλκίδας.

Με το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τους Αθηνά Τσολάκου, σοπράνο, Θεόδωρο Ευστρατιάδη, βαρύτονο, και Δημήτριο Χρυσανθακόπουλο, πιανίστα.

Είσοδος ελεύθερη.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Εκδήλωση για τις εθελόντριες νοσοκόμες του '40

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, αφιερωμένη στις Εθελόντριες Νοσοκόμες του έπους του 1940, στο χώρο της συνεδριακής αίθουσας του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας (Λεωφόρος Χαϊνά αρ. 93).
Διοργανωτές είναι η Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών και το Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό Σωματείο "Απόλλων Μουσηγέτης", ενώ ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Ιωάννης Κατσαβός, στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού, τον οποίο θα παρουσιάσει ο Αντιστράτηγος Νικόλαος Κολόμβος, επίτιμος Διοικητής του 3ου Σώματος Στρατού.
Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα.

Βασίλης Καθαροσπόρης για νέο Νοσοκομείο: «θα χτυπάμε το καμπανάκι κάθε μέρα, θα δίνουμε τις γνώσεις μας, τα φώτα μας και ότι άλλο γνωρίζουμε για να τρέξει, δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση για αντιπολίτευση»

Ο Βασίλης Καθαροσπόρης και μέλη της Δημοτικής Παράταξης ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ παρευρέθησαν στη σύσκεψη των φορέων για το Νέο Νοσοκομείο, που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας χθες, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019.
Το μήνυμα του Βασίλη Καθαροσπόρη ήταν σαφές, παροτρύνοντας ξεκάθαρα όλους τους φορείς να δράσουν άμεσα και με όλες τους τις δυνάμεις προς το καλό της πόλης μας.
Η ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ στέλνει μήνυμα ενότητας, λειτουργώντας συμφιλιωτικά με όλες τις δυνάμεις της περιοχής και στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος, απορρίπτοντας το φαύλο κύκλο της στείρας επίρριψης ευθυνών.
Ο Βασίλης Καθαροσπόρης έκανε λόγο στην αρχή της τοποθέτησής του για δύο διακριτά βασικά θέματα: την ολοκλήρωση των συνόδων έργων του Νοσοκομείου και την επιτακτική ανάγκη επίλυσης των πολλών προβλημάτων του ήδη ελλιπούς προσωπικού, που προφανως θα διογκωθούν στο νέο - και αρκετά μεγαλύτερο - Νοσοκομείο, θεωρώντας όμως τα δύο αυτά κρίσιμα θέματα αλληλένδετα.
Τόνισε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να σεβαστούν τη Χαλκίδα, η οποία είναι και η πολυπληθέστερη πόλη της Περιφέρειας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει "ο καθένας μας να πάρει ένα κομμάτι ευθύνης εκεί που μπορεί να παίξει μπάλα", διαθέτοντας εαυτόν να συνδράμει τη συνολική προσπάθεια με κάθε του δύναμη.
Αποκρινόμενος προς τους δύο παρισταμένους βουλευτές, κ.κ. Ζεμπίλη και Πνευματικό, τους ζήτησε να πιέσουν με όλες τους τις δυνάμεις προς την επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

«Η σημερινή μέρα δεν είναι για να πούμε ποιος φταίει»

Χαρακτηριστική η φράση αυτή του Βασίλη Καθαροσπόρη, ο οποίος στέλνει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι είναι ανούσια η ανάλωση χρόνου και ζωτικής ενέργειας σε αλληλοκατηγορητήρια και μομφές, καθώς πρέπει να συσπειρωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για το κοινό καλό.
Το έργο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, "ταλαιπωρήθηκε" εξαρχής από τη λανθασμένη επιλογή χώρου και η "καυτή πατάτα" του κωλύματος των συνοδών έργων με την Αρχαιολογία πέρασε στα χέρια της Αυτοδιοίκησης, θεωρώντας τα έξοδα που καλείται αυτή να καταβάλει, όπως το ποσό των 70.000 ευρώ - που κοστίζει το συνοδό έργο της ύδρευσης - ως ήσσονος σημασίας μπροστά στην αναίτια πολυετή καθυστέρηση του σημαντικού αυτού έργου.
Χωρίς "ταμπέλες", κάλεσε τους φορείς να βάλουν ο καθένας "το λιθαράκι τους", τόσο αναφορικά με τα συνοδά έργα του Νοσοκομείου όσο και με τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, προτρέποντας τους Βουλευτές Ευβοίας να πιέσουν το ΚΑΣ προς την κατεύθυνση που είναι αναγκαία για την αποπεράτωση του έργου του νέου Νοσοκομείου και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πολυπληθέστερης πόλης της Περιφέρειας, της Χαλκίδας.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Σύσκεψη για το νέο νοσοκομείο




Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας θα διοργανώσει σύσκεψη φορέων με θέμα "Το νέο νοσοκομείο".
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. 

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Εκδήλωση για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου, στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι κ.κ. Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος, Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καραμούζης και Ηλίας Λιάμης, Δρ. Θεολογίας, Καθηγητής Μουσικής, Συγγραφέας, ενώ την εκδήλωση θα συντονίζει η δημοσιογράφος κ. Μαρία Χαρμαντά. Στα πλαίσια της εκδήλωσης, θα διαβαστούν από την κ. Αριστέα Κάβουρα αποσπάσματα από το βιβλίο "Άκουσε καλό μου παιδί", των εκδόσεων "Αρχονταρίκι".

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Βασίλης Καθαροσπόρης: «Ο Δήμος δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια στους μεγαλοοφειλέτες και να τα ανοίγει στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας»



Τα θέματα της έγκρισης του ταμειακού απολογισμού και ισολογισμού του οικονομικού έτους 2018 συζητήθηκαν στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων. Ο επικεφαλής της παράταξης «ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ» Βασίλης Καθαροσπόρης κατά την τοποθέτηση του έθιξε μία σειρά από ουσιαστικά ζητήματα, που μπορούν να αποτελέσουν πυξίδα για την ανάπτυξη του Δήμου, υπερψηφίζοντας και τα δύο θέματα.
Ο Βασίλης Καθαροσπόρης στην τοποθέτηση του κατέστησε σαφές για ακόμη μία φορά, πως η εκάστοτε δημοτική αρχή δεν διαχειρίζεται δικά της χρήματα αλλά χρήματα των Χαλκιδέων υπογραμμίζοντας, πως τα 24 εκατομμύρια οφειλές προς το Δήμο θα μπορούσαν να αποτελέσουν αναπτυξιακή ανάσα. Ο επικεφαλής συνεχίζοντας πρότεινε να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες προκειμένου ο Δήμος να καταφέρει να εισπράξει το ανάλογο ποσό ξεκινώντας από τη «ναυαρχίδα του Δήμου» ΔΕΥΑΧ και καλώντας τη νέα δημοτική αρχή να εισάγει το θέμα σε μία ειδική συνεδρίαση του σώματος.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της παράταξης «ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ» υπογράμμισε το ζήτημα των υπέρογκων οφειλών προς το Δήμο από επιχειρηματίες αναφέροντας χαρακτηριστικά «Με ποια λογική εμείς κλείνουμε τα μάτια στις μακροχρόνιες οφειλές από “μεγαλόσχημους” επιχειρηματίες την ίδια ώρα που κόβουμε το νερό στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας» και πρότεινε την κατηγοριοποίηση των οφειλετών προκειμένου να διαφοροποιείται αναλόγως και η στάση του Δήμου απέναντι τους.
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του, ο Βασίλης Καθαροσπόρης κάλεσε το διευθυντή οικονομικών και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να απαντήσουν ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, πόσα χρήματα χρωστάει ο Δήμος στη ΔΕΥΑΧ, ωστόσο με εντολή της Δημάρχου το ερώτημα δεν απαντήθηκε.

Λιμάνι Χαλκίδας: Στο νοσοκομείο εργαζόμενος



Ένας 37χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε ελαφρά στην αριστερή κνήμη το πρωί της Τετάρτης, όταν κατά την άνοδό του σε Φ/Γ (στο Νότιο Λιμάνι της Χαλκίδας) γλίστρησε και έπεσε. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και λίγο αργότερα πήρε εξιτήριο.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί το Λιμεναρχείο Χαλκίδας για την υπόθεση, συνελήφθη ο 41χρονος αρχιεργάτης.

Kατ’ εξαίρεση θα χορηγηθεί το επίδομα ενοικίου



Από την 1η Ιανουαρίου του 2020 για να χορηγηθεί το επίδομα ενοικίου απο 1.1.2020 θα πρέπει ο ενοικιαστής να έχει στο όνομα του τον λογαριασμό της ΔΕΗ.
Ειδικότερα τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους είχε ανακοινωθεί από την τότε ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι κατ’ εξαίρεση θα χορηγηθεί το επίδομα ενοικίου ακόμα και αν ο λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας για την μισθωμένη κατοικία δεν είναι στο όνομά αυτουνού που κάνει την αίτηση. Σημειώνοντας μάλιστα ότι θα πρέπει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 να μεταφερθεί η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στο όνομα του αιτούντα ή μέλους του νοικοκυριού.
Έτσι από την 1η Ιανουαρίου του 2020 το επίδομα θα χορηγείται μόνο στους δικαιούχους που η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας είναι στο όνομά τους. Επομένως θα πρέπει οι σημερινοί δικαιούχοι να καταβάλλουν το τίμημα των περίπου 130 ευρώ και να αλλάξουν το όνομα στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Αυτό γίνεται όπως υποστηρίζουν από το υπουργείο Εργασίας γιατί διαπιστώθηκε ότι ένας δικαιούχος που έχει πολλές κατοικίες να παίρνει δυο και τρία επιδόματα ενοικίου.
ΠΗΓΗ aftodioikisi.gr

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Η Φιλαρμονική Χαλκίδας καλωσορίζει τα σχολεία – «Μουσικά πρωινά για τους μαθητές»



Τα Μουσικά Σύνολα του Δημοτικού Πολιτιστικού Οργανισμού Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), στα πλαίσια των εκπαιδευτικών τους δραστηριοτήτων για το σχολικό έτος 2019-2020, διοργανώνουν ‘’ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΡΩΪΝΑ’’, για τους μαθητές της Α/θμιας εκπαίδευσης.
Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την πρόβα της Φιλαρμονικής, να γνωρίσουν τα ηχοχρώματα των πνευστών και κρουστών οργάνων, το ρόλο και τον συνδυασμό τους μέσα στην ορχήστρα και να συμμετέχουν ενεργά στους μουσικούς διαλόγους.
Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα Μουσικά πρωινά, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 22210-21517 & 6945770064

Συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ



Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ), θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00 , στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου «Κότσικα» [Φαρμακίδου 15, 1ος όροφος] και περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο : ΠΕΡΙ ΚΡΙΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ
ΘΕΜΑ 2ο: ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΔΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΘΕΜΑ 3ο: ΠΕΡΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΘΕΜΑ 4ο: ΠΕΡΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΧΟΡΟΥ
ΘΕΜΑ 5ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
ΘΕΜΑ 6ο: ΠΕΡΙ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΘΕΜΑ7ο: ΤΡΙΜΗΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ- ΕΞΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Bazaar για τη σωτηρία του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ





Η Ομάδα Επιμελητηριακών Συμβούλων, ο Σύνδεσμος των εν Εν Εύβοια Πελλοποννησίων Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Εύβοιας ,καλούν τους πολίτες και τον Επιχειρηματικό κόσμο της Εύβοιας να υποστηρίξει ενεργά το Bazaar που διοργανώνουμε από 12-13 Οκτωβρίου,  για τη σωτηρία του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ.

Ζωόφιλος & Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκίδας: Παγκόσμια Ημέρα Ζώων η 4η Οκτωβρίου



Καθιερώθηκε καθώς συμπίπτει και με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που για την Καθολική Εκκλησία είναι ο προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος
Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας αλλά και κάθε τοπικής κοινότητας σχετικά με την τύχη όχι μόνο των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας αλλά και των δεσποζόμενων. Στη Χαλκίδα μόνο, με πρόχειρους υπολογισμούς υπάρχουν πάνω από 2.500 αδέσποτοι σκύλοι ενώ πολλά ζώα εγκαταλείπονται από μη υπεύθυνους ιδιοκτήτες!
Στις 4 Οκτωβρίου ο Ζωόφιλος & Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκίδας 
  • Θα κάνει παρουσίαση σε Δημοτικό σχολείο για τα αδέσποτα, τη συμπεριφορά μας προς αυτά, την υπεύθυνη ιδιοκτησία, τη φροντίδα τους, τον σεβασμό στους συμπολίτες μας, την υπεύθυνη υιοθεσία, το έργο του (εμβολιασμοί, στειρώσεις, περιθάλψεις, υιοθεσίες).
  • Οργανώνει εορταστικό μπαζάρ 4-6 Οκτωβρίου στην παραλία της Χαλκίδας. 
  • Στο χώρο του μπαζάρ συγκεντρώνει τροφές (κροκέτες, κονσέρβες για σκύλους – γάτες), φάρμακα – ακόμα και προσφάτως ληγμένα (zylapour, vibramicyn χάπια για τα σκουλίκια, αποπαρασιτικές αμπούλες), κουρβερτούλες, σπιτάκια, κλπ
Το κέντρο ενημέρωσης λειτουργεί καθημερινά Σαλονικιού 2 (κάθετος Αβάντων) 09.30-14.00 και τηλ. 22210 22011 για να γίνετε μέλη μας, φίλοι του Συλλόγου, εθελοντές, δωροθέτες, ανάδοχοι ζώου!

Τι δίνει η κυβέρνηση σε δήμους & Περιφέρειες για την διαμόρφωση χώρων μεταναστών



Εκατομμύρια ευρώ ετοιμάζεται να μοιράσει η κυβέρνηση σε δήμους, Περιφέρειες και επιχειρήσεις τοπικών κοινωνιών προκειμένου να διαμορφωθούν οι συνθήκες και οι κατάλληλες υποδομές ώστε να μετακινηθούν πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα.
Ο συγκεκριμένος κυβερνητικός σχεδιασμός τέθηκε επί τάπητος στη διάρκεια της χτεσινής σύσκεψης για το μεταναστευτικό, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλου Γεωργιάδη και του Ειδικού Γραμματέα Υποδοχής Μάνου Λογοθέτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη αποφασίστηκε η να υπάρξουν γενναίες χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και κονδύλια της ΕΕ προς τους ΟΤΑ της χώρας ώστε να διαμορφώσουν χώρους υποδοχής που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στον σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε όλες τις Περιφέρειες της ενδοχώρας.
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η άμεση εμπλοκή του Υπουργείου Εσωτερικών για τη στήριξη των Δήμων και των Περιφερειών που θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Στην κατεύθυνση αυτή το επόμενο διάστημα ο υπουργός Εσωτερικών θα έχει επαφές με τους Περιφερειάρχες αλλά Κεντρικές Ενώσεις των δήμων. Ο κ. Θεοδωρικάκος αναμένεται να παρουσιάσει στους Τοπικούς άρχοντες και τα κονδύλια που θα κατευθυνθούν προς Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να διαμορφωθούν και να συντηρηθούν οι συγκεκριμένες δομές.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση και σε μια προσπάθεια να ενισχύσει οικονομικά της τοπικές κοινωνίες που θα υποδεχτούν τα «κύματα» προσφύγων και μεταναστών, ανέθεσε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να αναζητήσει ξενοδοχεία και σπίτια που θα μισθωθούν ώστε να εγκατασταθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι (δείτε την πρόσκληση αναλυτικά). Με το συγκεκριμένο μέτρο θα υπάρξει ισχυρό οικονομικό κίνητρο τόσο για επιχειρηματίες, όσο και για ιδιώτες οι οποίοι θα νοικιάσουν τους χώρους τους έναντι σημαντικών αντιτίμων. Η περίοδος μίσθωσης αφορά τουλάχιστον ένα εξάμηνο, με δυνατότητα του υπουργείου για μονομερή παράταση ακόμη 6 μηνών.
Μέσω των μισθώσεων και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πρόσφυγες και μετανάστες θα λαμβάνουν χρήματα (επιδόματα) τα οποία θα χρησιμοποιούν για τη διαβίωση τους με αγορές στα τοπικά καταστήματα, η κυβέρνηση θα επιδιώξει – μέσω των οικονομικών κινήτρων – να αμβλύνει τις αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες και κυρίως να περιορίσει τις «φωνές» που αντιδρούν στην μετακίνηση των συγκεκριμένων ανθρώπων. Πηγή-aftodioikisi.gr

Για 5η χρονιά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παρέχει 9 υποτροφίες σε συνεργασία με το IEK ΑΛΦΑ & το Mediterranean College


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τους φορείς IEK ΑΛΦΑ  & το Mediterranean College συνεχίζει για 5η χρονιά και προσφέρει τη δυνατότητα 9 υποτροφιών για φοίτηση, που θα χορηγηθούν με κοινωνικό-οικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια (επίδοση στο Λύκειο).
Πιο συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παρέχονται 9 υποτροφίες σπουδών ως εξής:
1. MEDITERRANEAN COLLEGE
· ΤΡΕΙΣ υποτροφίες για Bachelor (στα δίδακτρα), για το α’ έτος σπουδών
· Για τη συνέχιση των σπουδών με υποτροφία, οι υπότροφοι θα πρέπει να έχουν συνεχή φοίτηση και καλή επίδοση, με βαθμολογία έτους >60%.
· Στις υποτροφίες δεν περιλαμβάνονται τα ετήσια fees του Βρετανικού Πανεπιστημίου (1.320€ έως 1.500€) και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/ αποφοίτησης (150€).
2. ΙΕΚ ΑΛΦΑ
· Δύο ετήσιες υποτροφίες
3. ΑΛΦΑ studies (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2)
· Δύο πλήρεις -ετήσιες- υποτροφίες (στα δίδακτρα)
4. MEDITERRANEAN PROFESSIONAL STUDIES (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2)
· Δύο πλήρεις ετήσιες υποτροφίες (στα δίδακτρα)
· Ειδικά για τα προγράμματα HND, διετούς φοίτησης, προϋποθέσεις για τη συνέχιση των σπουδών με υποτροφία, είναι η συνεχής φοίτηση των υποτρόφων και οι καλές βαθμολογικές τους επιδόσεις (βαθμολογία έτους > 60%).
· Στις υποτροφίες δεν περιλαμβάνονται τα fees του φορέα πιστοποίησης (150€ έως 1.070€, ανάλογα με το πρόγραμμα) και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/αποφοίτησης (100€).
II. OΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Οι υποτροφίες αφορούν αποκλειστικά στο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.
Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε ειδικότητα/πρόγραμμα σπουδών τους ενδιαφέρει, μεταξύ των ειδικοτήτων και των προγραμμάτων
σπουδών που παρέχονται από τους φορείς: ΙΕΚ ΑΛΦΑ, Mediterranean College, ΑΛΦΑ studies (Κ.Δ.Β.Μ. 2) και Mediterranean Professional Studies (Κ.Δ.Β.Μ. 2).
Από τη διαδικασία αξιολόγησης και απόδοσης υποτροφιών εξαιρούνται ήδη εγγεγραμμένοι ή/ και ενεργοί σπουδαστές στους προαναφερθέντες εκπαιδευτικούς φορείς.
Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν να σπουδάσουν σε οποιοδήποτε παράρτημα των προαναφερθέντων φορέων τους εξυπηρετεί – σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα ή Θεσσαλονίκη.
Οι υποτροφίες στα Κ.Δ.Β.Μ.2 ΑΛΦΑ studies και Mediterranean Professional Studies είναι πλήρους φοίτησης, εκτός των διετών προγραμμάτων.
Οι υποτροφίες στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ αφορούν στο 1ο έτος σπουδών.
Οι υποτροφίες στο Mediterranean College καθώς και στα διετή προγράμματα HND του Mediterranean Professional Studies αφορούν στο 1ο έτος σπουδών και για τη συνέχιση με υποτροφία, ο/η υπότροφος θα πρέπει να έχει συνεχή φοίτηση και ετήσια βαθμολογία πάνω από 60%.
Για το Mediterranean College και το Mediterranean Professional Studies, τo ετήσιο κόστος των fees του συνεργαζόμενου βρετανικού πανεπιστημίου/ φορέα πιστοποίησης, καθώς και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/ αποφοίτησης καλύπτονται αποκλειστικά από τον/την υπότροφο.
Το Mediterranean College και το Mediterranean Professional Studies καλύπτουν το τέλος αίτησης (application fee) – ύψους 50€ – στο πρόγραμμα.
Για την κατοχύρωση των υποτροφιών, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις εισαγωγής τους στο πρόγραμμα σπουδών της επιλογής τους.
Οι προαναφερθέντες εκπαιδευτικοί φορείς διατηρούν το δικαίωμα να μην προσφέρουν κάποιο πρόγραμμα σπουδών, σε περίπτωση χαμηλής συμμετοχής. Σε αυτήν την περίπτωση, ο/η υπότροφος μπορεί να επιλέξει κάποιο άλλο – συναφούς εκπαιδευτικού αντικειμένου- πρόγραμμα.
Μετά την ανάδειξη των υποτρόφων με Απόφαση της Περιφέρειας, η Περιφέρεια θα πρέπει να αποστείλει τη λίστα όλων των υποψηφίων για τις υποτροφίες, προκειμένου να προσφερθεί ειδική έκπτωση στα δίδακτρα σε όλους τους ενδιαφερόμενους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αποσταλούν τα εξής στοιχεία τους: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, e-mail, τίτλος σπουδών (πχ. απόφοιτος ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΤΕΙ, ΑΕΙ, κλπ).
III. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ
Η επιλογή των υποτρόφων γίνεται από την Περιφέρεια.
Οι υπότροφοι επιλέγονται με βάση κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια και ακαδημαϊκά κριτήρια (επιδόσεις στο Λύκειο).
Η προκήρυξη των υποτροφιών, με όλους τους όρους/προϋποθέσειςκαι τη διαδικασία ανάδειξης των υποτρόφων, αλλά και η ανακοίνωση των ονομάτων των επιλεγέντων υποτρόφων, θα πρέπει υποχρεωτικά να αναρτάται στον επίσημο ιστότοπο της Περιφέρειας, αλλά και να δημοσιοποιείται στα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
Η δημοσιότητα του θεσμού «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ 2017-2018» έχει διττό στόχο: α) την ανάδειξη του κοινωνικού έργου της Περιφέρειας και β) την ενημέρωση όλων των νέων της Περιφέρειας για τις υποτροφίες που παρέχουμε, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ώστε να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, όλοι εκ των οποίων θα τύχουν σημαντικής έκπτωσης στα δίδακτρα, στην περίπτωση που δεν επιλεγούν (η Περιφέρεια θα αποστείλει τα στοιχεία των υποτρόφων που θα επιλεγούν αλλά και τη λίστα όλων των υποψηφίων).
Η έντυπη αίτηση και πληροφορίες για τα σχετικά δικαιολογητικά των υποψηφίων χορηγούνται από τα τμήματα Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας και Απασχόλησης των Δ/σεων Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων και συγκεκριμένα:
1. Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Βοιωτίας, Φίλωνος 35-39, 32100-Λιβαδειά, κ. Σοφία Καράλη, τηλ.: 22613-50333, 22613-50331
2. Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Εύβοιας, Χαϊνά 93, 34100-Χαλκίδα, κ. Νικόλαος Πέππας, τηλ: 22213-53413, 22213-53420
3. Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Ευρυτανίας, Καραϊσκάκη 1, 36100-Καρπενήσι, κ. Ζωή Σουφλερού τηλ. : 22373-50743, κ. Ιωάννης Παρούτσας τηλ. : 22373-50729 ,
4. Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Φθιώτιδας, Υψηλάντη 1 ,35131- Λαμία, κ. Χαράλαμπος Φαρόπουλος, τηλ:22313-51238, 22313-51277, 22313-51266
5. Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Φωκίδας, Γιδόγιαννου 31, 33100 –Άμφισσα, κ. Καραγκιτζοπούλου Πηνελόπη, 22653-50615, 22653-50602
6. Υπάρχουν επίσης αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας www.pste.gov.gr.
Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και τις 11 /10 /2019
στις ανωτέρω Διευθύνσεις Ανάπτυξης.
Οι φάκελοι των υποψηφίων μετά το πέρας της ανωτέρω ημερομηνίας θα αποσταλούν από τις Δ/νσεις Ανάπτυξης των Π.Ε. στη Δ/νση Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , Υψηλάντη 1 , 35131-Λαμία, τηλ.:22313-51216, 22313-51225 προκειμένου να γίνει αξιολόγηση από επιτροπή που θα συσταθεί.
Υποβάλλεται πρωτότυπη, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση μαζί με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1. Τίτλος Σπουδών (απολυτήριο Λυκείου)
2. Aντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου.
3. Αποδεικτικό μονίμου κατοικίας.
4. Aντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος
5. Έγγραφα που να αποδεικνύουν την ύπαρξη ειδικών λόγων (πολυτεκνία, μονογονεϊκή οικογένεια ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο επιθυμεί να καταθέσει ο κάθε ενδιαφερόμενος σχετικά με την απόδειξη της οικονομικής και της κοινωνικής του κατάστασης).
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα συνταχθεί κατάλογος αυτών που πληρούν τις προϋποθέσεις, καθώς και των επιλαχόντων και θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι.
Τα προσωπικά δεδομένα των αιτούντων προορίζονται για χρήση μόνο από την Επιτροπή επιλογής των δικαιούχων, δεν θα υποστούν περαιτέρω επεξεργασία και θα τηρηθεί αυστηρά το απόρρητο.
Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης ο φάκελος των δικαιολογητικών θα είναι στη διάθεση των αιτούντων.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Η μη προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών αποτελεί λόγο αποκλεισμού από το πρόγραμμα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ειδικότητες/πρόγραμματα σπουδών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από τους φορείς χορήγησης των υποτροφιών

ΒασίληςΚαθαροσπόρης: “ Η ημιμάθεια για βασικά ζητήματα του συμβουλίου είναι χειρότερη της αμάθειας”



Το ζήτημα του ΦΟΣΔΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Στερεάς Ελλάδας συζητήθηκε την Τετάρτη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων με αφορμή τον ορισμό εκπροσώπου στο διοικητικό συμβούλιο του φορέα.
O επικεφαλής της παράταξης ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ Βασίλης Καθαροσπόρης λαμβάνοντας το λόγο επισήμανε, πως ο φορέας κατόρθωσε να εξασφαλίσει την κατασκευή ΜΕΑ (Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων) στα όρια του Δήμου Χαλκιδέων, ένα έργο που θα δώσει πνοή στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή για τις επόμενες δεκαετίες. «Με την κατασκευή ΜΕΑ εντός των ορίων του Δήμου Χαλκιδέων πολλαπλασιάζεται το οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος του Δήμου» ανέφερε ο Βασίλης Καθαροσπόρης.
Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αδρανήσουν από αυτή την κατεύθυνση της ΜΕΑ και να μετακυλήσουν σε διαφορετική. «Αν αλλάξουμε κατεύθυνση σημαίνει, πως κινούμαστε προς τη λύση του ΣΔΙΤ( Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα). Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει τετραπλασιασμό των τελών αποκομιδής απορριμμάτων με το κόστος να επιβαρύνει το δημότη»  υπογράμμισε ο Βασίλης Καθαροσπόρης.
Απαντώντας στη λανθασμένη τοποθέτηση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων, ο Βασίλης Καθαροσπόρης επισήμανε, πως κάθε ισχυρισμός που ακούγεται ενώπιον του σώματος χρειάζεται να έχει και την ανάλογη βάση και δεν μπορεί ο καθένας να υποστηρίζει ο,τι θεωρεί χωρίς αποδείξεις. “ Υπάρχει ολόκληρος μηχανισμός, ο οποίος ελέγχει την κοστολόγηση των απορριμμάτων, ο οποίος υποστηρίζεται και από ψηφιακά μέσα. Στο τέλος της ημέρας γνωρίζουμε ακριβώς τους τόνους απορριμάτων που παραδίδουμε στο ΧΥΤΑ και το κόστος τους. Καλό είναι να προσέχουμε τι ισχυριζόμαστε. Ο Φορέας αποτελείται από τους Δήμους της Περιφέρειας και μάλιστα μεγαλομέτοχος είναι ο Δήμος Χαλκιδέων. Δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι ο ΦΟΣΔΑ “κλέβει” το Δήμο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής.

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα των 380 ευρώ



Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το Φοιτητικό Επίδομα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) ύψους 380 ευρώ.
Ανακοίνωση ΙΚΥ
Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που αφορά στους εν δυνάμει ωφελούμενους των οποίων οι ενστάσεις είχαν γίνει δεκτές από το Δ.Σ. του ΙΚΥ, στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)- Β’ Κύκλος» (ΦΕΚ 3572/Β/26-9-2019).
Η καταβολή της υποτροφίας θα γίνει τις προσεχείς ημέρες σύμφωνα με την κατά νόμον διαδικασία και με τις υποδείξεις της Προϊστάμενης Διαχειριστικής Αρχής.

Βασίλης Καθαροσπόρης: «Προϋπολογίζονταςτη μισθολογική δαπάνη των συμβασιούχων στεκόμαστε επί της ουσίας στο πλευρό τους»



To ζήτημα της παράτασης εργασίας των εργαζόμενων του   Προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας του Δήμου Χαλκιδέων  συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 
Στη σχετική τοποθέτηση του ο επικεφαλής της παράταξης  ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ, Βασίλης Καθαροσπόρης  επισήμανε, πως διαχρονικά ο Δήμος εισηγούντο θετικά  και υποστήριζε πως οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς  ανάγκες , γεγονός που αποτελεί πραγματικότητα.  Παράλληλα,  ο Βασίλης Καθαροσπόρης πρότεινε  ενώπιον του σώματος   να ενταχθεί στον προϋπολογισμό  η δαπάνη μισθοδοσίας των  συμβασιούχων,  προκειμένου να αποτελέσει ένα  επιπλέον τεκμήριο στον  αγώνα τους για διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας. 
«Προϋπολογίζοντας τη δαπάνη μισθοδοσίας των συμβασιούχων στεκόμαστε στην πραγματικότητα στον πλευρό τους και όχι επικοινωνιακά αποδεικνύοντας  ότι όντως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες  για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Καθαροσπόρης.  

Βασίλης Καθαροσπόρης: "Δεν υφίσταται τροποποίηση σε ομόφωνα ψηφισμένους όρους διακήρυξης διαγωνισμού"



Ζήτημα προ ημερησίας διατάξεως έθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ, σχετικά με την τροποποίηση των όρων διακήρυξης του διαγωνισμού αυτεπιστασίας. Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Καθαροσπόρης θέλησε να ενημερωθεί για τους λόγους για τους οποίους εισήχθη χωρίς γραπτή εισήγηση και προ ημερήσιας στο συμβούλιο της οικονομικής επιτροπή της Τρίτης, στην οποία πρόεδρος είναι η Δήμαρχος, η τροποποίηση των όρων με τους οποίους εκτελείται και διασφαλίζεται ο διαγωνισμός προμήθειας υλικών  έργων αυτεπιστασίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση οι όροι είχαν ψηφιστεί ομόφωνα από όλα τα μέλη της οικονομικής επιτροπής.
«Οι όροι διακήρυξης ενός διαγωνισμού δεν συντάσσονται ούτε από τη δημοτική αρχή ούτε από κάποιον αιρετό, αλλά από την οικονομική υπηρεσία προκειμένου να διαφυλάσσεται η διαφάνεια και  η επιτυχία του διαγωνισμού προς όφελος πάντα του Δήμου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Καθαροσπόρης υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, πως διαχρονικά κανένα αιρετό μέλος καμίας δημοτικής αρχής δεν παρενέβη στη διαδικασία σύνταξης και τροποποίησης όρων διακήρυξης διαγωνισμού. Το γεγονός αυτό επέτρεπε στους υπηρεσιακούς να λειτουργούν χωρίς υποδείξεις και σύμφωνα με το νόμο  και γι αυτό άλλωστε δεν έχει προκύψει έως σήμερα κανένα πρόβλημα στη διαδικασία διενέργειας διαγωνισμών του Δήμου.

Χαλκίδα: Κατασχέθηκαν παράνομα αλιεύματα





Δύο κιλά και οκτακόσια γραμμάρια (2.800gr) αλιεύματα του είδους »ΚΑΜΠΑΝΑ» υπολειπόμενων διαστάσεων, κατασχέθηκαν, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας.Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στην ιχθυόσκαλα Χαλκίδας, εντοπίστηκαν να διατίθενται προς πώληση τα εν λόγω αλιεύματα, κάτοχος των οποίων φέρεται να είναι 60χρονος ημεδαπός.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα  παραδόθηκαν σε ευαγές ίδρυμα της Χαλκίδας.

Τι θα αλλάξει φέτος στο επίδομα θέρμανσης-Δικαιούχοι



Αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης για τη νέα χειμερινή περίοδο, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», δύο είναι τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», δύο είναι τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι.
Το ένα προβλέπει αύξηση του βασικού επιδόματος κατά 20%, από τα 0,16 στα 0,192 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου.
Το άλλο σενάριο, προβλέπει αύξηση του βασικού ποσού κατά 25%, από τα 0,16 στα 0,20 ευρώ ανά λίτρο.
Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπουργείο Οικονομικών μελετώνται αλλαγές και στα γεωγραφικά κριτήρια αλλά και στη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης.
Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο επίδομα καταβάλλεται κάθε χρόνο σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με τη μορφή επιδότησης της αγοράς συγκεκριμένης ποσότητας. βάσει γεωγραφικών, εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.
Οι στόχοι των αλλαγών που εξετάζονται είναι:
Να ενισχυθούν με ακόμη μεγαλύτερα ποσά επιδόματος πολλά νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία, τα οποία διαμένουν μόνιμα σε ορεινές και απομονωμένες περιοχές και τα οποία -λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ήδη από το φθινόπωρο στις περιοχές αυτές – αναγκάζονται να καταναλώνουν κάθε χρόνο πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους πολύ πιο νωρίς από τα νοικοκυριά που κατοικούν στην υπόλοιπη χώρα.
Να καταβάλλονται τα ποσά του επιδόματος σε όλους τους δικαιούχους χωρίς καμία καθυστέρηση, ει δυνατόν από την αρχή της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, δηλαδή από τον Οκτώβριο, κι όχι από τον Ιανουάριο του εκάστοτε επόμενου έτους.
Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή, δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι:
Άγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους αστική ακίνητη περιουσία (κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα) συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 130.000 ευρώ.
Έγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικά άριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τεκνό.
Μονογονεικές οικογένειες που κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου τον τρέχοντος έτους κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.
Ποιοι αποκλείονται
Δεν δικαιούνται το επίδομα όσοι κατέχουν αυτοκίνητα άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών, σκάφη άνω των 5 μέτρων και αεροσκάφη. Επίσης αποκλείονται από το επίδομα όσοι δηλώνουν «φιλοξενούμενοι» και όσοι διαθέτουν Ι.Χ αυτοκίνητα περισσότερα των δύο (2) η ποσοστά συνιδιοκτησίας επί Ι.Χ. αυτοκινήτων, τα οποία (ποσοστά) αθροιζόμενα αντιστοιχούν σε περισσότερα των δυο (2) αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των ευρισκομένων σε εθελούσια ακινησία.
Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν σήμερα, σε 0,16 ευρώ για κάθε λίτρο πετρελαίου θέρμανσης, που αγοράζεται την περίοδο χορήγησης του καυσίμου, η οποία αρχίζει από τις 15/10 και λήγει στις 30/4 του εκάστοτε επόμενου έτους.
Το ύφος του συνολικού ποσού του επιδόματος διαμορφώνεται για κάθε δικαιούχο ανάλογα με την Κλιματική Γεωγραφική Ζώνη στην οποία βρίσκεται η κύρια Κατοικία του. Σε καθεμία από τις ζώνες αυτές ισχύει διαφορετικό ανώτατο όριο επιδοτούμενων λίτρων ανά τετραγωνικό μέτρο κύριας κατοικίας. Ανεξαρτήτως ζώνης, χορηγείται επίδομα για τα πρώτα 80 τετραγωνικά μέτρα κύριας κατοικίας σε κάθε άγαμο δικαιούχο και για τα πρώτα 100 τ.μ. σε κάθε έγγαμο ή συνάψαντα σύμφωνο συμβίωσης ή μονογονεική οικογένεια. Πηγή-aftodioikisi.gr

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Στη Λιβαδειά σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης



Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 09:30 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.
Στις 15:00, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, όπου θα παραστεί στη τελετή θεμελίωσης εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο. Αμέσως μετά θα επισκεφθεί την πόλη της Λιβαδειάς

H ΕΛΜΕ Ευβοίας συμμετέχει στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ



Συναδέλφισσες,συνάδελφοι,σας αποστέλλουμε: 1. την απόφαση της εκτελεστικής γραμματείας της ΑΔΕΔΥ για  στάση εργασίας την Τετάρτη 2/10/2019, από τις 11 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου,ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τις αντεργατικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ.


Η ΕΛΜΕ Εύβοιας προκηρύσσει 1 ώρα διευκολυντική στάση από τις 10-11 π.μ. για όσους όσες θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ.στην Αθήνα ή στην απεργιακή κινητοποίηση των πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στις 10:30 στην πλατεία αγοράς στη Χαλκίδα.2.την απόφαση της ΟΛΜΕ για παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 4/10 και ώρα 1 μ.μ. με παράλληλη κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας, ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές και στην υποβάθμιση του Δημόσιου σχολείου.Συνεχίζουμε να παλεύουμε για δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο, μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών  και μόνιμων εκπαιδευτικών. 

Πολιτικά: Προσάραξη αλιευτικού με 3 επιβάτες



Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης λόγω εισροής υδάτων του Α/Κ »ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ» Ν.Χ. 991 σε αβαθή στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του αλιευτικού καταφυγίου Πολιτικών Βόρειου Ευβοικού Κόλπου.
Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος να έχει επικαθήσει σε αμμώδη βυθό, σε βάθος 0,5 μέτρων και σε απόσταση περίπου 4 μέτρα από την ακτογραμμή, με τους τρεις (03) επιβαίνοντες σε αυτό καλά στην υγεία τους.
Από την Πυροσβεστική υπηρεσία πραγματοποιήθηκε η απάντληση των υδάτων, ενώ το σκάφος παραμένει στο σημείο ασφαλώς προσδεμένο στο σημείο της προσάραξης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του »ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοίας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...