Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Βασίλης Καθαροσπόρης: "Δεν υφίσταται τροποποίηση σε ομόφωνα ψηφισμένους όρους διακήρυξης διαγωνισμού"



Ζήτημα προ ημερησίας διατάξεως έθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ, σχετικά με την τροποποίηση των όρων διακήρυξης του διαγωνισμού αυτεπιστασίας. Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Καθαροσπόρης θέλησε να ενημερωθεί για τους λόγους για τους οποίους εισήχθη χωρίς γραπτή εισήγηση και προ ημερήσιας στο συμβούλιο της οικονομικής επιτροπή της Τρίτης, στην οποία πρόεδρος είναι η Δήμαρχος, η τροποποίηση των όρων με τους οποίους εκτελείται και διασφαλίζεται ο διαγωνισμός προμήθειας υλικών  έργων αυτεπιστασίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση οι όροι είχαν ψηφιστεί ομόφωνα από όλα τα μέλη της οικονομικής επιτροπής.
«Οι όροι διακήρυξης ενός διαγωνισμού δεν συντάσσονται ούτε από τη δημοτική αρχή ούτε από κάποιον αιρετό, αλλά από την οικονομική υπηρεσία προκειμένου να διαφυλάσσεται η διαφάνεια και  η επιτυχία του διαγωνισμού προς όφελος πάντα του Δήμου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Καθαροσπόρης υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, πως διαχρονικά κανένα αιρετό μέλος καμίας δημοτικής αρχής δεν παρενέβη στη διαδικασία σύνταξης και τροποποίησης όρων διακήρυξης διαγωνισμού. Το γεγονός αυτό επέτρεπε στους υπηρεσιακούς να λειτουργούν χωρίς υποδείξεις και σύμφωνα με το νόμο  και γι αυτό άλλωστε δεν έχει προκύψει έως σήμερα κανένα πρόβλημα στη διαδικασία διενέργειας διαγωνισμών του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...