Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

«Έφυγε» ο μεγάλος συνθέτης Ένιο Μορικόνε

Morricone at the 2012 Cannes Film Festival
Ο διεθνούς φήμης Ιταλός συνθέτης και μαέστρος Ένιο Μορικόνε, ο οποίος είχε συνθέσει μουσική για εκατοντάδες ταινίες και σειρές, «έφυγε» σήμερα από τη ζωή στη Ρώμη, σε ηλικία 91 ετών.
Ο Μορικόνε γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1928 στη Ρώμη. Έγινε παγκοσμίως γνωστός τη δεκαετία του '60, συνθέτοντας μουσική για ιταλικά «σπαγγέτι» γουέστερν, όπως τις θρυλικές ταινίες του Σέρτζιο Λεόνε «Για Μια Χούφτα Δολάρια»«Μονομαχία Στο Ελ Πάσο» και «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος».
Κατά τις δεκαετίες του '60 και '70, ο Μορικόνε χάρισε συνθέσεις σε πολλά είδη ταινιών, ενώ από το τέλος του '70, ο Μορικόνε διακρίθηκε και στο Χόλιγουντ, παραλαμβάνοντας τιμητικό Όσκαρ το 2007.
Ο Μορικόνε έχει λάβει επίσης ένα Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής το 2016 για τη μουσική της ταινίας Μισητοί 8, 3 Grammy, 3 Χρυσές Σφαίρες, 6 BAFTA, 2 Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, ένα τιμητικό Χρυσό Λέοντα και ένα Πολικό Μουσικό Βραβείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...