Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

H πανδημία μπορεί να τελειώσει μέχρι τον Ιούνιο με την κινητοποίηση των χωρών

Novel Coronavirus SARS-CoV-2.jpg
Η πανδημία του κοροναϊού θα μπορούσε να τελειώσει μέχρι τον Ιούνιο, εφόσον οι χώρες κινητοποιηθούν για να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Εθνικής Επιτροπής για την Υγεία στην Κίνα.

Αν και τα 2/3 των κρουσμάτων του κοροναϊού παγκοσμίως καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, όπου πρωτοεμφανίστηκε τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους η νόσος, η κορύφωση της επιδημίας είναι πλέον παρελθόν εκεί, με τα νέα κρούσματα πλέον να είναι μονοψήφια, κάτι που οφείλεται στα αυστηρότατα μέτρα που πάρθηκαν για την αποτροπή της εξάπλωσης, σύμφωνα με τις Αρχές.

Ο ανώτερος ιατρικός σύμβουλος της κινεζικής κυβέρνησης δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι αν τα κράτη λάβουν στα σοβαρά το ξέσπασμα και διατίθενται να λάβουν σταθερά μέτρα, η πανδημία θα μπορούσε να τελειώσει μέσα σε λίγους μήνες παγκοσμίως. Ο συγκεκριμένος επιδημιολόγος, που είχε συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση του SARS το 2003, επεσήμανε ότι οι κοροναϊοί της ίδιας οικογένειας είναι συνήθως λιγότερο ενεργοί με την άνοδο της θερμοκρασίας, κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι, κάτι που θα μπορούσε να συμβάλει στην επιβράδυνση της εξάπλωσης της νόσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...