Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Σαντορίνη: Άγνωστος εκκωφαντικός θόρυβος τρόμαξε τους κατοίκους

GR-santorini-oia-2.jpg
Μυστήριο επικρατεί με τον εκκωφαντικό θόρυβο άγνωστης προέλευσης που αναστάτωσε τη Σαντορίνη το μεσημέρι της Πέμπτης 19/3.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θόρυβος ακούστηκε σε ολόκληρο το νησί και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς έχει συμβεί, παρόλα αυτά, οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία, καθώς δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας περί έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης.

Ο γνωστός σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας ενημέρωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι πρόκειται για ασθενή σεισμική δόνηση, με μικρό εστιακό βάθος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Πολύ μικρή δόνηση 2,2 Ρίχτερ στην Σαντορίνη στις 15:46 η οποία ακούστηκε από κατοίκους ίσως λόγω του μικρού εστιακού βάθους. Εδώ φαίνεται η καταγραφή από το φορητό σεισμολογικό δίκτυο στον σταθμό που είχα εγκαταστήσει στην Θηρασιά.».

Σε άλλη ανάρτησή του αναφέρει:
«Υπάρχουν σκέψεις που ανέφερε ο συνάδελφος Κώστας Παπαζάχος για ανθρωπογενή αίτια της δόνησης που κατεγράφη στην Σαντορίνη. Πχ έκρηξη στο λατομείο στον Πύργο. Αλλά η δόνηση έχει καταγράφει σε σταθμό απέναντι στην Θηρασιά και στην Νέα Καμμένη και εάν είναι έκρηξη από άνθρωπο είναι μεγάλη και θα διαπιστωθεί και επιστημονικά σε λίγο. Επίσης η εκδοχή να πέρασε υπερηχητικό και να έσπασε το φράγμα του ήχου...τα εξετάζουμε επιστημονικά δεν πανικοβάλουμε.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...