Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Τέλος τα ταξίδια στα νησιά για όσους δεν είναι κάτοικοι

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ανακοίνωσε μέτρα για την ελαχιστοποίηση της μετακίνησης επιβατών προς τα νησιά, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση της μετακίνησης προς τα νησιά όσων δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι.

Απαγορεύονται οι ακτοπλοϊκές μετακινήσεις πολιτών από και προς τα ελληνικά νησιά από το Σάββατο 21 Μαρτίου, με μοναδική εξαίρεση τους νησιώτες και για απαραίτητους και σοβαρούς λόγους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων ενάντια στη διάδοση του κοροναϊού.  

Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών θα επιτρέπεται η κίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας των μονίμων κατοίκων, των μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία των νησιών και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά, ενώ αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων όπου θα ορίζεται αναλυτικά το πεδίο εφαρμογής, οι περιορισμοί αλλά και οι εξαιρέσεις. 

Τη λήψη μέτρων για την ακτοπλοΐα ανακοίνωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, σε συνέχεια των ισχυρών συστάσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον περιορισμό των μετακινήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...