Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Υπερψηφίστηκε το ν/σ για τη στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ

The plenary chamber.
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου με τίτλο «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ», με νέες βελτιωτικές αλλαγές, στις οποίες προχώρησε, υιοθετώντας προτάσεις βουλευτών από όλα τα κόμματα, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής των άρθρων και στο σύνολο του κατά πλειοψηφία. Υπέρ της αρχής του τάχθηκε μόνο η ΝΔ ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκε και η τροπολογία του Υπουργείου Μετανάστευσης, που προβλέπει την υποχρεωτική αποχώρηση από τις δομές και την διακοπή της οικονομικής ενίσχυσης όλων όσων έχουν πάρει άσυλο.

Να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρόταση του εισηγητή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου - με την οποία συντάχθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ - που προβλέπει να στηριχθούν οικονομικά όλοι όσοι θα πάρουν άσυλο, με τα ίδια προνόμια και δικαιώματα που έχουν οι οικονομικά αδύναμοι. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει σχετικά το Υπουργείο Μετανάστευσης, ώστε να εξετάσει και να καταθέσει τη συγκεκριμένη πρόταση σε επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...