Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Άσαντ: Ο Ερντογάν να σταματήσει να στηρίζει τρομοκράτες

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε, σε συνέντευξή του σε ρωσικό μέσο ενημέρωσης, ότι η Δαμασκός είναι έτοιμη να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την Άγκυρα, αν ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σταματήσει να στηρίζει τρομοκράτες, σχεδόν την ίδια στιγμή με τις κοινές δηλώσεις Πούτιν και Ερντογάν για την κατάσταση στην Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με τον Μπασάρ αλ Άσαντ, δεν υπάρχει εχθρότητα μεταξύ των λαών των δύο χωρών και οι εντάσεις συνδέονται με πολιτικά συμφέροντα. Να σημειωθεί ότι Συρία και Τουρκία διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις το 2012.

O Σύρος Πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο κοινός μας στόχος με τη Ρωσία είναι να απομακρύνουμε την Τουρκία από τη στήριξη τρομοκρατών και να την επαναφέρουμε στη φυσική της θέση», συμπληρώνοντας ότι «δεν μπορούμε να πετύχουμε έναν τέτοιο στόχο, ενώ ο Ερντογάν στηρίζει τρομοκράτες. Είναι αναγκαίο να απαλλαγούμε από τη στήριξη των τρομοκρατών και τότε η κατάσταση θα επανέλθει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...