Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Κοροναϊός: Σε καραντίνα η Βηθλεέμ

Bethlehem skyline from Church of the Nativity
Σε καραντίνα τέθηκε, με διαταγή του Υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ, η πόλη της Βηθλεέμ στη Δυτική Όχθη, μετά τον εντοπισμό οκτώ κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στην περιοχή.

Τα νέα κρούσματα ανάγκασαν την Παλαιστινιακή Αρχή να κηρύξει από σήμερα το πρωί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλα τα εδάφη, ενώ θα παραμείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες τα προσκυνήματα, μεταξύ των οποίων και η Βασιλική της Γεννήσεως. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας, τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής της Βηθλεέμ, όπου είχαν διαμείνει με την ομάδα τους και οι 21 Έλληνες τουρίστες που βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, ενώ, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, τον Φεβρουάριο είχε επισκεφθεί τη Δυτική Όχθη και μια ομάδα Νοτιοκορεατών τουριστών, που διαγνώστηκαν με κοροναϊό.

Μεταξύ των έκτακτων μέτρων περιλαμβάνεται και το κλείσιμο σχολείων και εκπαιδευτηρίων, ενώ θα απαγορευτεί η επίσκεψη τουριστών στη Δυτική Όχθη μέχρι νεωτέρας, καθώς και μεγάλες συγκεντρώσεις, απεργίες, διαδηλώσεις.

Την ίδια ώρα, μεταξύ των 17 κρουσμάτων που έχουν διαγνωστεί μέχρι στιγμής στο Ισραήλ, περιλαμβάνεται, σύμφωνα με το ισραηλινό Υπουργείο Υγείας, και ένας 38χρονος οδηγός λεωφορείου από την ανατολική Ιερουσαλήμ, που πιθανώς εκτέθηκε στον κοροναϊό κατά τη μεταφορά του γκρουπ των 21 Ελλήνων, που είχαν επιστρέψει από προσκύνημα στην Αίγυπτο, τη Δυτική Όχθη και το Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...