Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Νέα έκτακτα μέτρα κατά του κοροναϊού αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση


Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη και τον υποχρεωτικό κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες όσων εισέρχονται στην Ελλάδα, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, η απόφαση ορίζει ότι στο πλαίσιο λήψης νέων μέτρων επεκτείνεται από την Τετάρτη το μέτρο αναστολής λειτουργίας και σε άλλα τμήματα του πρωτογενούς τομέα στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό, ενώ εξαιρούνται τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, ό,τι συνδέεται με τα πρατήρια τροφοδοσίας, τα πρατήρια καυσίμων καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Παράλληλα αποφασίστηκε η αναστολή της εφαρμογής του μέτρου του δακτυλίου μέχρι το τέλος Απριλίου, καθώς και η αναστολή, για δύο εβδομάδες, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ.

O Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και ζήτησε να είναι ανοικτοί οι ναοί μόνο για ατομική λατρεία και μόνο για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων.

Στο σημερινό Eurogroup, η χώρα μας θα προκρίνει δύο βασικά αιτήματα:
Πρώτον να αξιοποιηθούν πλήρως τα περιθώρια ευελιξίας που προβλέπονται για έκτακτες περιστάσεις στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και στο πλαίσιο αυτό να υπάρξει ανάλογη μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα που είναι δεσμευμένη η χώρα μας.
Δεύτερον οι δαπάνες για την στήριξη του συστήματος υγείας, των επιχειρήσεων, και των εργαζόμενων που πλήττονται από τον κορονοϊό να εξαιρεθούν από τον υπολογισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Παράλληλα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι το Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ θα τεθεί αποκλειστικά στη διάθεση του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, ενώ παράλληλα εκμισθώνεται, σε συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥ, το Ιδιωτικό Κέντρο ΑΤΤΙCΑ στην Ελευσίνα, για τις έκτακτες ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας.

Μάλιστα, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και με γνώμονα την προστασία και ασφάλεια της υγείας όλων, το briefing θα πραγματοποιείται από σήμερα εξ’ αποστάσεως, με τηλεδιάσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...