Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Έβρος: Εμποδίστηκαν 24.203 μετανάστες στα σύνορα

Αποτέλεσμα εικόνας για refugees borders public domain images
Μάχη  για να αποτρέψουν την είσοδο στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα δίνουν τις τελευταίες ημέρες τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας αποτράπηκαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου, ενώ παράλληλα συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν 183 άτομα.
Επίσης, μόνο χθες από τις 6 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα συνολικά σε 4.354 άτομα.
Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 42 παράνομοι μετανάστες, προερχόμενοι κυρίως από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Μαρόκο.

Όσοι συνελήφθησαν έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και όσοι καταδικάστηκαν για παράνομη είσοδο έχουν αντίστοιχα μεταφερθεί σε καταστήματα κράτησης, με όσους δικάστηκαν χθες για παράνομη είσοδο στη χώρα να καταδικάζονται σε ποινή φυλάκισης 4 ετών χωρίς αναστολή και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή έκαστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...