Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Πέθανε ο εφευρέτης του «copy-paste»

Φωτογραφία: twitter/@verge
Ο Λόρενς «Λάρι» Τέσλερ, εφευρέτης του «copy-paste» («αντιγραφή και επικόλληση»), μιας από τις δημοφιλέστερες εντολές της πληροφορικής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών.

Το θάνατό του ανακοίνωσε μέσω του Twitter η εταιρεία Xerox, η κατασκευάστρια εταιρεία εκτυπωτών και φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων, όπου ο Τέσλερ πέρασε μέρος της καριέρας του.

Ο γεννημένος στη Νέα Υόρκη και πρώην ερευνητής της Xerox Τέσλερ είχε εφεύρει πολλές γνωστές εντολές, όπως την αποκοπή/αντιγραφή/επικόλληση και την εύρεση και αντικατάσταση. Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, ήταν ειδικευμένος στην αλληλεπίδραση ανθρώπων και μηχανημάτων και δούλεψε κυρίως για τις Apple, Amazon, Yahoo!, καθώς και στο κέντρο έρευνας της Xerox στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια.

Η εντολή εδραιώθηκε χάρη στην Apple, που την ενσωμάτωσε στους υπολογιστές Lisa και Macintosh το 1983 και 1984 αντίστοιχα. Ο Τέσλερ εργάστηκε για την Apple επί 17 έτη, φθάνοντας στην κορυφή της ιεραρχίας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...