Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Τον Μάρτιο ξεκινούν κατασκευές κλειστών κέντρων προσφύγων και μεταναστών

Αποτέλεσμα εικόνας για refugees greece public domain images
Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ανέφερε σε δηλώσεις του ότι τον Μάρτιο αναμένεται να αρχίσει η κατασκευή των κλειστών κέντρων προσφύγων και μεταναστών στα 5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ο Υπουργός τόνισε ότι στόχος είναι τα κλειστά κέντρα να λειτουργήσουν μέσα στο καλοκαίρι, χαρακτηρίζοντας τη δημιουργία τους απαραίτητη, καθώς χωρίς αυτά δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία ασύλου και να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές.

Ο Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας των κλειστών κέντρων, όπου την ημέρα θα υπάρχουν δικαιώματα εξόδου βάσει κανόνων, αλλά το βράδυ αυτά θα κλείνουν. Τα κέντρα θα έχουν συνολικά 20.000 θέσεις και θα έχουν ως στόχο παραμονής των προσφύγων τους 3 μήνες, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου και η ενίσχυση των επιστροφών, με ρυθμό 200 άτομα την εβδομάδα, ένα θέμα στο οποίο υπάρχει απόλυτη συνεργασία με την Τουρκία αυτή τη στιγμή.

Τέλος, ο Υπουργός δήλωσε ότι ο συνολικός αριθμός των μεταναστών σήμερα στην Ελλάδα, είτε έχοντας άσυλο είτε είναι αιτούντες, αγγίζει τις 150.000, ενώ πρόσθεσε ότι στα νησιά βρίσκονται περισσότεροι Αφγανοί, παρά Σύροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...