Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Οι παγκολίνοι πιθανότατα «έσπειραν» τον κοροναϊό

Αποτέλεσμα εικόνας για pangolin public domain images
Κινέζοι ερευνητές από το South China Agricultural University ανακοίνωσαν ότι ο φολιδωτός μυρμηγκοφάγος, γνωστός και ως «παγκολίνος», ένα θηλαστικό που κινδυνεύει με εξαφάνιση, είναι πιθανότατα ο «ένοχος» πίσω από την εξάπλωση του νέου κινεζικού κοροναϊού (2019-nCoV), που ευθύνεται για την επιδημία που ξεκίνησε από την Γουχάν της Κίνας και έχει προκαλέσει κρούσματα σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, οδηγώντας στον θάνατο περισσότερους από 630 ανθρώπους.  

Οι φολιδωτοί μυρμηγκοφάγοι, που θηρεύονται μέχρι εξαφάνισης λόγω της τεράστιας ζήτησης για το κρέας και τις φολίδες τους, αποτελούν το μοναδικό θηλαστικό με φολίδες στον πλανήτη και είναι ενδημικό είδος σε Ασία και Αφρική. Οι φολίδες τους λειτουργούν ως ασπίδα, ενώ η κολλώδης μακρυά γλώσσα τους χρησιμεύει ως όπλο, για να συλλαμβάνουν την τροφή τους, που αποτελείται από έντομα. Παρότι η διακίνηση του είδους είναι παράνομη, η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη, που το εμπόριο λαθραίων θηραμάτων ανάμεσα στις δύο ηπείρους έχει εκτοξευτεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...