Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Σε επιφυλακή η Ελλάδα για τον κοροναϊό

Illustration of a 2019-nCoV virion
Οι υγειονομικές αρχές στη χώρα μας εντείνουν τα μέτρα πρόληψης για τον κοροναϊό, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι είναι θέμα χρόνου να καταγραφεί πραγματικό κρούσμα στην Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή, η γειτονική Ιταλία αντιμετωπίζει ήδη μια μεγάλη υγειονομική κρίση με δεκάδες νέα κρούσματα, ενώ παγκοσμίως ο κοροναϊός έχει οδηγήσει στο θάνατο πάνω από 2.361 ανθρώπους.

Χθες έλαβε χώρα έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας ώστε να εξεταστεί η ανάγκη ενίσχυσης των προληπτικών μέτρων κατά του κοροναϊού. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα τελευταία δεδομένα καθώς και προτάσεις για την αναγκαιότητα κατάρτισης και υλοποίησης σχεδίου, με τη συμμετοχή και συναρμόδιων υπουργείων όπως αυτών του Τουρισμού και των Μεταφορών.
Κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας μεταβαίνουν στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα, για να πραγματοποιήσουν ενημερώσεις των πληρωμάτων των πλοίων και να αυξήσουν το επίπεδο ετοιμότητας αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης.

Νωρίτερα σήμερα, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να τον ενημερώσει και να του παρουσιάσει προτάσεις που θα αποτρέψουν την ύπαρξη κρούσματος επί ελληνικού εδάφους.

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε ήδη στην αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών στην Ιταλία, ενώ αναμένεται κανονικά η επιστροφή των μαθητών από 10 ελληνικά σχολεία που βρίσκονται στην Ιταλία για εκδρομή, καθώς δεν τίθεται θέμα καραντίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...