Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Κίνδυνος μόλυνσης του 60% του πληθυσμού της Γης από κοροναϊό

Illustration of a 2019-nCoV virion
Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, προειδοποίησε ότι η εξάπλωση του νέου κοροναϊού εκτός της Κίνας ενδέχεται να επιταχυνθεί. Ο ιός έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής πάνω από 1.000 ανθρώπους.

Οι περισσότεροι επιστήμονες πιστεύουν ότι κάθε μολυσμένο άτομο θα μεταδώσει τον ιό σε περίπου 2,5 άλλα άτομα κατά μέσο όρο, κάτι που δείχνει ένα ποσοστό μετάδοσης της τάξης του 60-80%.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος των Υγειονομικών Αρχών του Χονγκ Κονγκ, καθηγητής Γκάμπριελ Λιουνγκ, ένας από τους κορυφαίους επιδημιολόγους του πλανήτη στους κοροναϊούς, τοποθετήθηκε σχετικά: «60% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι τεράστιος αριθμός», εκτιμώντας παράλληλα ότι ο τραγικός απολογισμός θα είναι πολύ μεγάλος, ακόμη κι αν το ποσοστό θνησιμότητας είναι χαμηλό, κοντά στο 1%. Ο δρ Λιουνγκ επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Θα μολυνθεί το 60% με 80% του παγκόσμιου πληθυσμού; Ίσως όχι. Ίσως όλο έρθει κατά κύματα. Ίσως ο νέος κοροναϊός περιορίσει τη φονική του δράση, αφού αν σκοτώσει τους πάντες στο διάβα του θα εξαλειφθεί κι ο ίδιος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...