Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Πρώτα κρούσματα κοροναϊού στην Ευρώπη

Αποτέλεσμα εικόνας για virus public domain images
Σε συναγερμό βρίσκεται πλέον και η Ευρώπη εξαιτίας του νέου κοροναϊού, καθώς πριν μερικά 24ωρα επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα στην Γαλλία.

Σύμφωνα με τους Έλληνες ειδικούς, δεν αποκλείεται ο κοροναϊός να φτάσει και στη χώρα μας.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται μάλιστα και το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου το ιατρείο του ΕΚΑΒ έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να ελέγχονται ύποπτα συμπτώματα ταξιδιωτών. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες είχε σημάνει συναγερμός, όταν οι αρχές διαπίστωσαν ότι ένα μωρό, το οποίο ήρθε με την οικογένειά του στην Αθήνα από το Πεκίνο, είχε υψηλό πυρετό, αν και τελικά το μωρό είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης. Επίσης, ένα γκρουπ 15 Κινέζων τουριστών που έφτασε στην Αθήνα από την πόλη όπου ξεκίνησε ο ιός, απομονώθηκαν και ελέγχθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και του αεροδρομίου.
Ακόμα 24 νεκροί είναι ο τελευταίος απολογισμός από την επιδημία, όλοι στην επαρχία Χουμπέι, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από τον νέο κοροναϊό σε 80, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές. Συνολικά, έχουν επιβεβαιωθεί 2.744 νέα κρούσματα μόνο στην Κίνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...