Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά για τον πλωτό φράχτη στο Αιγαίο

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι η εγκατάσταση του πλωτού φράχτη αποτελεί πράξη «ντροπής που προσβάλει τον ανθρωπισμό και το αίσθημα αλληλεγγύης του λαού μας και παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανόνες», σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των αρμόδιων τομεαρχών.

Η σχετική κοινή ανακοίνωση αναφέρει ότι πρόκειται για μια παράλογη, ανεφάρμοστη και επικίνδυνη πρωτοβουλία και επίσης τονίζει ότι «Πρόκειται για μια πολιτική-κόλαφο για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχει ήδη καταδικαστεί από ανθρωπιστικές οργανώσεις, φορείς, πολιτικά κόμματα, ευρωβουλευτές, ακόμα και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή -σύμφωνα με δημοσιεύματα», ενώ παράλληλα κάνει λόγο για φωτογραφικές προκηρύξεις για τα φράγματα που ολοκληρώνονται εντός πέντε ημερών, καταλήγοντας: «κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύουν ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα και προβαίνουν σε επικίνδυνους και απάνθρωπους ακροβατισμούς στο προσφυγικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...