Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων φέρνει το ΚΥΣΕΑ


Συγκαλείται σήμερα, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με θέμα τις τακτικές κρίσεις των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Το ερώτημα που απασχολεί τα στελέχη που υπηρετούν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι εάν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας θα παραμείνουν στις θέσεις τους ή θα αποστρατευθούν. 

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης έχει συμπληρώσει τον ανώτατο προβλεπόμενο χρόνο των τριών ετών ως επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού, καθότι ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού ΓΕΝ με απόφαση του ΚΥΣΕΑ στις 16/01/2017, οπότε είναι πιθανό ότι θα αντικατασταθεί.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου έχει συμπληρώσει σχεδόν έναν χρόνο ως επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ανέλαβε στις 25/01/2019) και προηγουμένως είχε υπηρετήσει επί διετία ως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ενώ έναν χρόνο βρίσκονται στις θέσεις τους οι αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...