Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν

White House
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου συζήτησαν μεταξύ άλλων για την Ελλάδα και τις γενικότερες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ κυρίαρχο θέμα της επικοινωνίας τους ήταν τα γεγονότα σε Λιβύη και Συρία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, όταν συζητήθηκε το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, ο Τραμπ ζήτησε από τον Ερντογάν να «τα βρει με την Ελλάδα». 
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Ο πρόεδρος Τραμπ υπογράμμισε τη σημασία του να λύσουν η Τουρκία και η Ελλάδα τις διαφωνίες τους για την Ανατολική Μεσόγειο».

Να σημειωθεί ότι ο Τραμπ έθεσε αυτό το θέμα της επίλυσης των διαφορών με την Ελλάδα στην τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ερντογάν, καθώς είχε προηγηθεί νωρίτερα μέσα στον μήνα η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος του είχε επισημάνει την κατάσταση με τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το θέμα της Λιβύης κυριάρχησε στην τηλεφωνική επικοινωνία και ο Τραμπ φέρεται να είπε στον Ερντογάν πως πρέπει να τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός, με τον Ερντογάν να κατηγορεί τον Χαλίφα Χαφτάρ πως δεν τηρεί τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, ενώ επίσης συζήτησαν και για την κατάσταση στη Συρία και την ανάγκη τερματισμού των βιαιοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...