Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Συνάντηση Τραμπ-Νετανιάχου και σχέδιο ειρήνης στη Μέση Ανατολή

Αποτέλεσμα εικόνας για american israeli flags public domain images
Σήμερα ο Αμερικανός Πρόεδρος και ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός πρόκειται συναντηθούν στο Οβάλ Γραφείο. Στη συνέχεια ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Ισραήλ. Οι συναντήσεις έρχονται λίγο πριν παρουσιάσει ο Τραμπ ένα ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή, το οποίο το μεν Ισραήλ θεωρεί ιστορικό, οι δε Παλαιστίνιοι απορρίπτουν κατηγορηματικά.

Ο Τραμπ επαναλαμβάνει ότι θα ήθελε «πραγματικά» να πετύχει εκεί που έχουν αποτύχει οι προκάτοχοί του, ενώ ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι περιμένει ένα «ιστορικό» σχέδιο από τον Αμερικανό Πρόεδρο, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει «τον σημαντικότερο φίλο που είχε ποτέ το Ισραήλ».

Από την άλλη, ο εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε: «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά όλα όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση Τραμπ», ενώ το αμερικανικό σχέδιο απορρίπτει και η Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, μια παλαιστινιακή περιοχή 2.000.000 κατοίκων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρουσίασαν τον Ιούνιο το οικονομικό σκέλος του σχεδίου τους, το οποίο προβλέπει διεθνείς επενδύσεις ύψους περίπου 50 δις δολαρίων στα παλαιστινιακά εδάφη σε διάστημα 10 ετών, αν και οι λεπτομέρειες του σχεδίου παραμένουν άγνωστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...