Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

9 νεκροί και 440 ασθενείς από το νέο κοροναϊό

Αποτέλεσμα εικόνας για virus public domain images
Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού, που πρωτοεμφανίστηκε στην επαρχεία Hubei της Κίνας, καθώς και οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν πλέον το πρώτο κρούσμα, αυτό ενός άντρα που έφτασε στις ΗΠΑ από την Κίνα στις 15 Ιανουαρίου.

Να σημειωθεί ότι πέραν της Κίνας και των ΗΠΑ, κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη, την Ταϊβάν και το Μακάο, ενώ ύποπτο κρούσμα βρέθηκε και στην Αυστραλία.

Οι κινεζικές αρχές έχουν ήδη πάρει μέτρα προστασίας, επιθεωρώντας τους επιβάτες σε κόμβους μεταφοράς με τη χρήση συσκευών όπως θερμόμετρα και θερμικούς σαρωτές σώματος.

Ο Υπουργός Εθνικής Υγείας της Κίνας δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ότι πιστεύεται πως ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω της αναπνευστικής οδού, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει η πιθανότητα ο ιός να μεταλλαχθεί, κάτι που θα βοηθήσει στην εξάπλωσή του.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα για να εξετάσει εάν θα πρέπει να κηρυχθεί «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς εμβέλειας».

Όσον αφορά τη χώρα μας, ο ΕΟΔΥ καθησυχάζει τους πολίτες σχετικά με το νέο κοροναϊό, κρίνοντας ότι ο κίνδυνος εισαγωγής κρούσματος στην Ελλάδα είναι χαμηλός, ενώ παράλληλα «παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις και συνεργάζεται με τους διεθνείς οργανισμούς για τυχόν περαιτέρω απαραίτητα μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...