Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Στις 23:00 σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρεί από την ευρωπαϊκή οικογένεια

Brexit
Το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείπει σήμερα επισήμως την ΕΕ, ενώ πολλά ζητήματα απομένουν να διευθετηθούν μέχρι τη λήξη της μεταβατικής περιόδου, την 31η Δεκεμβρίου 2020.
Τα βρετανικά πρωτοσέλιδα προβάλλουν πολύ χαρακτηριστικά τα ανάμεικτα συναισθήματα των Βρετανών, από τη μία τον ενθουσιασμό των υποστηρικτών του Brexit, από την άλλη τον φόβο όσων ήθελαν να παραμείνουν στην ΕΕ.
Να σημειωθεί ότι στις δημοσκοπήσεις πλέον σχεδόν το 53% των Βρετανών επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Αντιθέτως, στο δημοψήφισμα για το Brexit το 2016, το 52% των ψηφοφόρων είχε ψηφίσει υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ, με την πλειοψηφία του κόσμου σε Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία να ψηφίζουν τότε κατά της εξόδου.
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να απευθύνει διάγγελμα προς το λαό στις 22:00 τοπική ώρα (00:00 Σαββάτου ώρα Ελλάδας), την ώρα που ένα ρολόι, το οποίο θα μετρά αντίστροφα τον χρόνο, θα προβάλλεται στον τοίχο της επίσημης κατοικίας του στην Ντάουνινγκ Στριτ, κατά την τελευταία ώρα πριν το Brexit στις 23:00 (01:00 Σαββάτου ώρα Ελλάδας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...