Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Πότε θα καταβληθούν συντάξεις και επιδόματα

Οι συντάξεις και σημαντικά επιδόματα αναμένεται να μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, πριν από τα Χριστούγεννα.
Από τις 24 Δεκεμβρίου ο ΟΠΕΚΑ θα πληρώνει το επίδομα παιδιού, το επίδομα ενοικίου, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης καθώς και προνοιακά επιδόματα.

Αναλυτικά, πρόκειται να πληρωθούν τα εξής επιδόματα:

- Επίδομα Παιδιού Α21, σε όσους υπέβαλαν αίτηση Α21 και εγκρίθηκε το διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.
- Τα προνοιακά, αναπηρικά και διατροφικά  μηνός Δεκεμβρίου


- Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) όσων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 30 Νοεμβρίου, ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

-Τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών – το Επίδομα Στέγασης ( επίδομα ενοικίου) μηνός Δεκεμβρίου θα καταβληθεί σε όσους υπέβαλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 30 Νοεμβρίου.

Οι συντάξεις Ιανουαρίου θα πληρωθούν νωρίτερα προκειμένου οι συνταξιούχοι να διευκολυνθούν λόγω των εορτών, με καταβολή από την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου.


Ο ΟΑΕΕ θα πληρώσει τις συντάξεις στις 18 Δεκεμβρίου 2019, ο ΟΓΑ στις 18 Δεκεμβρίου 2019, το Δημόσιο στις 20 Δεκεμβρίου 2019 και το ΙΚΑ στις 20 Δεκεμβρίου 2019.

Επίσης, ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων Ιανουαρίου στις 20 Δεκεμβρίου, το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ στις 20 Δεκεμβρίου 2019 και τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν συντάξεις στις 20 Δεκεμβρίου 2019, ενώ οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν επίσης στις 20 Δεκεμβρίου 2019.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα πιστωθεί και το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ στους δικαιούχους όλων των νοικοκυριών, με στόχο να καταβληθεί πριν τα Χριστούγεννα, ιδίως για ορισμένες κατηγορίες δικαιούχων, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι.

Το Δώρο Χριστουγέννων 2019 από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) πληρώνεται φέτος νωρίτερα από ποτέ, ενώ τα επιδόματα θα προπληρωθούν ως εξής:

Από τις 9 Δεκεμβρίου 2019 ξεκίνησε να καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2019 στους επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, ενώ από την ίδια μέρα άρχισαν να προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων καθώς και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων. Η καταβολή θα γίνει από τις 9 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2020.

Οι πιστώσεις των επιδομάτων θα γίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, καθώς και των μακροχρονίως ανέργων εξακολουθεί να ισχύει.

Διορία έως τις 20 Δεκεμβρίου έχουν τα νοικοκυριά ώστε να υποβάλουν αίτηση στο Taxisnet για το επίδομα θέρμανσης, ενώ χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, με το ποσό του επιδόματος να ξεκινά από τα 80 ευρώ και να φθάνει τα 350 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...