Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

11 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού και γενέθλια για τη UNICEF

Σαν σήμερα πριν από 73 χρόνια, στις 11 Δεκεμβρίου του 1946, γεννήθηκε η UNICEF για να περιθάλψει τα παιδιά της Ευρώπης, που είχε ισοπεδωθεί από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.


Αποτέλεσμα εικόνας για unicef photos public domain

Σήμερα, η UNICEF συνεχίζει να στηρίζει και να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών σε όλο τον κόσμο, προωθώντας προγράμματα για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, καθαρού νερού, εκπαιδευτικού εξοπλισμού και προστατεύοντας παράλληλα τους ανηλίκους από το trafficking, την εκμετάλλευση και την κακοποίηση.

Μεταπολεμικά αλλά και τα τελευταία χρόνια, στον καιρό της ελληνικής οικονομικής κρίσης, η UNICEF βρέθηκε και παραμένει δίπλα στα παιδιά της Ελλάδας.
Μεταξύ των δράσεών της, συνεχίζει το πρόγραμμα εμβολιασμών σε παιδιά ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε συνεργασία με τους εγχώριους φορείς, παρέχει δώρα σε ιδρύματα και ορφανοτροφεία, διανέμει σχολικό υλικό σε μαθητές με τη βοήθεια των χορηγών της και προσφέρει στιγμές χαράς σε παιδιά που διαμένουν σε κέντρα προστασίας.

Χρόνια πολλά UNICEF!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...