Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Docfest Χαλκίδας: 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ

Το 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ - Docfest Χαλκίδας έρχεται και φέτος να μας ταξιδέψει.
Το Φεστιβάλ, που είναι μέλος της ευρωπαϊκής πλατφόρμας Europe for Festivals, Festivals for Europe, συγκεντρώνει και προβάλλει ολόκληρη την ετήσια παραγωγή ελληνικών ντοκιμαντέρ στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους ανεξάρτητους δημιουργούς, Εμπνευσμένοι καλλιτέχνες, αλλά και νέοι δημιουργοί μας δίνουν την ευκαιρία για 6 ημέρες να ταξιδεύσουμε  μέσα από τις ιστορίες των ταινιών που ξεχώρισαν για την ιδιαιτερότητα των θεμάτων και τον τρόπο καταγραφής τους.
Tην επίσημη πρεμιέρα τους θα κάνουν φέτος στο Φεστιβάλ 50 ταινίες-ντοκιμαντέρ.
Η σειρά αφιερωμάτων «Γνωριμία με ξένες Κινηματογραφίες» επιστρέφει με ένα αφιέρωμα για το νεανικό κοινό. Από 20 έως 24 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Νορβηγίας και το Νορβηγικό Ινστιτούτο, θα παρακολουθήσουμε τον Νεανικό Νορβηγικό Κινηματογράφο.
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν επίσης εκδηλώσεις, ημερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις φωτογραφίας και  ζωγραφικής και παρουσιάσεις εργαστηρίων σε συνεργασία  με δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα, προσφέροντας έναν χώρο ουσιαστικού διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...