Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Αμύγδαλα: Ασπίδα για τον οργανισμό



Τα αμύγδαλα είναι καλή πηγή βιταμίνης Ε, χαλκού, μαγνησίου και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης. Περιέχουν  υψηλά επίπεδα υγιών ακόρεστων λιπαρών οξέων, μετάλλων και αντιοξειδωτικών, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών νόσων. 

Μείωση της χοληστερίνης

Έρευνα που δημοσιεύθηκε σε ιατρικό περιοδικό έδειξε ότι η κατανάλωση αμυγδάλων αυξάνει τα επίπεδα βιταμίνης Ε  στα ερυθρά αιμοσφαίρια στο αίμα, ενώ μειώνει και τα επίπεδα στην χοληστερίνη. Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από τη φθορά σε καθημερινή βάση και αποτρέπει το φράξιμο των αρτηριών και την οξείδωση της χοληστερόλης.

Μείωση του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου

Ερευνητές  πραγματοποίησαν έρευνα για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αμυγδάλων σε διάφορους τύπους καρκίνου και απέδειξαν ότι η μεγαλύτερη επίδραση αφορούσε τον καρκίνο του ορθού.Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι «η συχνή κατανάλωση αμυγδάλων έχει σας αποτέλεσμα τη μείωση κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου λόγω ύπαρξης ενός λιπιδίου που περιέχουν”

Μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων

Τα αμύγδαλα, μαζί με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και σπόρους γενικά, συνδέονται συχνά με βελτιωμένα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα και με την καλύτερη υγεία της καρδιάς.
Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της στεφανιαίας νόσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...