Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Στρατός: 2000 προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών


Προσλήψεις 2000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) προγραμματίζει το Υπουργείο Άμυνας, προκειμένου να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων σε έμψυχο δυναμικό.
Το «Πεντάγωνο» έχει ήδη στείλει στο υπουργείο Οικονομικών το έγγραφο με τις αναλυτικές καταστάσεις για τα κενά που επείγει να καλυφθούν και επιχειρείται η εξασφάλιση κονδυλίων για προσλήψεις 2000 ΟΒΑ μέσα στο 2020, αλλά και νέες προσλήψεις στο εγγύς μέλλον, το 2021 και το 2022.
Η θητεία των ΟΒΑ διαρκεί τρία χρόνια και έχουν δικαίωμα επανακατάταξης για άλλα τρία. Πρόσφατα δρομολογήθηκε ρύθμιση προκειμένου να υπάρχει οικονομικό κίνητρο στην επανακατάταξη με άνοδο στη μισθολογική κλίμακα.
Με την πρόσληψη των 2.000 οπλιτών ΟΒΑ πιθανώς θα ανοίξει ο δρόμος και για την πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι τελευταίες προσλήψεις οπλιτών ΟΒΑ είχαν γίνει το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...