Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης εξετάζει η κυβέρνηση



Σενάρια αύξησης του επιδόματος θέρμανσης, με κυρίως ωφελούμενους τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, επεξεργάζεται το κυβερνητικό επιτελείο για τη νέα χειμερινή περίοδο.
Την ίδια ώρα, και ενώ η κρίση στον Περσικό κόλπο προκαλεί ανησυχία για τις τιμές των καυσίμων, η κυβέρνηση φαίνεται να μελετά την επαναφορά του μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο, με στόχο τη μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», η ομάδα Σταϊκούρα, στο υπουργείο Οικονομικών, ήδη σχεδιάζει αλλαγές στα γεωγραφικά κριτήρια καθώς και στις διαδικασίες καταβολής των δόσεων του επιδόματος θέρμανσης.
Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα θέρμανσης χορηγείται κάθε χρόνο σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με τη μορφή επιδότησης για την αγορά συγκεκριμένης ποσότητας. Το ποσό του επιδόματος θέρμανσης ρυθμίζεται βάσει γεωγραφικών, εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...