Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Βασίλης Καθαροσπόρης: " Ο Γιώργος Παπανικολάου έδειξε το δρόμο της πρόληψης και εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε "







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στον πρωτοπόρο γιατρό της κυτταροπαθολογίας αφιερώνει η Google το σημερινό της doodle με αφορμή τη συμπλήρωση 136 χρόνων από τη γέννησή του. Ο Γιώργος Παπανικολάου είναι  μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και  γεννήθηκε μία μέρα σαν σήμερα το 1883 στην Κύμη  Ευβοίας.

Με αφορμή την ενέργεια της Google να τιμήσει  τον Έλληνα γιατρό ο Βασίλης Καθαροσπόρης επισήμανε, ότι  η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και πως ο Κουμιώτης Γεώργιος Παπανικολάου έδειξε το δρόμο σώζοντας τη ζωή εκατομμυρίων γυναικών. 

" Στην αυτοδιοίκηση δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Διεκδικούμε και προσφέρουμε στους συμπολίτες μας. Ειδικά, όταν πρόκειται για τον τομέα της υγείας. Από τον τόπο μας έλκουν την καταγωγή τους σπουδαίοι γιατροί, όπως ο Γεώργιος Παπανικολάου. Οφείλουμε να συνεχίσουμε την προσφορά τους στον συνάνθρωπο, να διαδώσουμε το έργο τους και να επενδύσουμε στην πρόληψη.  Με επίκεντρο τον πολίτη, τον ασθενή τον άνθρωπο πρέπει να χαράξουμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς ολοκληρωμένες πολιτικές υγείας" επισήμανε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος, Βασίλης Καθαροσπόρης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...