Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Δημόσιο: Σε ποια κριτήρια θα αξιολογηθούν οι υπάλληλοι -Τα επτά ηλεκτρονικά βήματα



Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων για το έτος 2018 παρουσιάζει στους ενδιαφερόμενους η aftodioikisi.gr, με αφορμή την εκκίνησης των νέων διαδικασιών για τις οποίες σας έχουμε πρώτοι ενημερώσει ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα και με σχετική διάταξη.
Κύριος σκοπός της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων είναι η βελτίωση της ατομικής τους επίδοσης, με απώτερο στόχο την αποτελεσματική λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών. Πρόκειται για  ένα ολοκληρωμένο σύστημα αξιολόγησης «360 μοιρών», με τα εξής βασικά κριτήρια (εξειδικεύονται παρακάτω):
  1. Γνώση του αντικειμένου, ενδιαφέρον και δημιουργικότητα
  2. Υπηρεσιακές σχέσεις και συμπεριφορά
  3. Αποτελεσματικότητα
Για την αξιολόγηση των Προϊσταμένων οργανικών μονάδων αξιολογούνται και οι Διοικητικές τους ικανότητες.
Το σύστημα αξιολόγησης δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, ενώ επιτρέπει την ενεργό συμμετοχή του ίδιου του αξιολογούμενου μέσω της αυτοαξιολόγησης και της διαδικασίας της «συμβουλευτικής συνέντευξης», στο πλαίσιο της οποίας προσδιορίζονται από κοινού τρόποι βελτίωσης της απόδοσής του και καλύτερης αξιοποίησης και ανάπτυξης των ικανοτήτων του.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...