Κυριακή 28 Απριλίου 2019

Το βράδυ της Ανάστασης του Χριστού στο Μητροπολιτικό Ι.Ναό της Χαλκίδος







Με μεγάλη λαμπρότητα και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη, ο ευσεβής λαός της Χαλκίδος, με επικεφαλής τον Επίσκοπο και Ποιμενάρχη του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο και τον υπ’ Αυτόν Ιερό Κλήρο, πανηγύρισε το θεμελιώδες γεγονός της χριστιανικής πίστεως και ζωής, την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου 27 Απριλίου 2019, στις 7.00 μ.μ., αμέσως μετά την επιστροφή του από την Σκιάθο των Βορείων Σποράδων, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη – Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως και τους Εφημερίου του Ι. Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος Αρχιμ. Ιωάννη Θεοδωρακόπουλο και Πρεσβ. Χρυσοβαλάντη Φιλντίση και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, μετέβη στις Φυλακές Χαλκίδος, όπου τέλεσε την Ακολουθία της Αναστάσεως και ομίλησε και διένειμε πασχαλινές ευλογίες στους κρατουμένους, με την παρουσία Βουλευτών, του Δημάρχου Χαλκιδέων και πολλών εκπροσώπων Φορέων κλπ.
Αμέσως μετά, μετέβη στον Ξενώνα Ψυχικής Υγείας της ΕΠΑΨΥ στη Χαλκίδα, όπου τέλεσε την Ακολουθία της Αναστάσεως για τους εκεί φιλοξενουμένους και κατόπιν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για την Ακολουθία της Αναστάσεως.
Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ετελέσθη η Ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια ο Όρθρος και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή και των υπ’ Αυτόν Κληρικών, Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη – Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως και Αρχιγραμματέως της Ι. Συνόδου, Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου – Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου, Πρωτοπρεσβ. Γεωργίου Πολυκαρπίδη και Πρωτοπρεσβ. Αθανασίου Τρίκκα – Εφημερίων του Ι. Ναου και των Διακ. Νικολάου Πριμηκυρίου και Ευγενίου Τσάλλα.
Πλήθος χριστιανών, με επικεφαλής του τοπικούς Άρχοντες με προεξάρχοντα τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας κ. Φάνη Σπανό, συμμετείχε στην μεγάλη αυτή Πανήγυρη, κατά την διάρκεια της οποίας και προ του «Χριστός Ανέστη» ο Πρωτοσύγκελλος π. Νικόδημος ανέγνωσε την Πασχαλινή Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου.
Στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία παρέμεινε και συμμετείχε πλήθος ευλαβών χριστιανών, οι οποίοι κοινώνησαν όλοι τα Άχραντα Μυστήρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...