Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Συνέντευξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού



Συνέντευξη στο EviaVima και τη δημοσιογράφο Ματίνα Ρέτσα έδωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας, Φάνης Σπανός.


Ματίνα Ρέτσα-Είστε Αντιπεριφερειάρχης της Εύβοιας και τώρα διεκδικείτε την ολόκληρη την Περιφέρεια. Δύσκολη απόφαση;
Φάνης Σπανός-Αυτά που έχουμε πετύχει, μέχρι σήμερα, ως ομάδα του Κώστα Μπακογιάννη είναι πολλά και δεν μπορούμε να αφήσουμε τίποτα από όλα αυτά να πάει χαμένο. Η Στερεά Ελλάδα έχει μπει σε πραγματική αναπτυξιακή τροχιά και αποτελεί καθήκον μας να συνεχίσουμε.
Έτσι, η εμπιστοσύνη και η παρότρυνση της Περιφερειακής μας ομάδας σε συνδυασμό με την αγάπη μου για τη Στερεά Ελλάδα με ώθησαν να  είμαι επικεφαλής του συνδυασμού «Επιμένουμε στην Καρδιά της Ελλάδας».
Ματίνα Ρέτσα-Τι περιλαμβάνει η επόμενη μέρα των εκλογών, αν αυτή σας βρει Περιφερειάρχη της Στερεάς Ελλάδας;
Φάνης Σπανός-Πρωταρχικός μας στόχος είναι να συνεχίσουμε και  να αναπτύξουμε περαιτέρω όλα όσα έχουμε ήδη ξεκινήσει. Η Περιφέρεια βρίσκεται σε ουσιαστική αναπτυξιακή τροχιά. Η οδική διασύνδεση, η πρωτογενής παραγωγή, η κοινωνική αλληλεγγύη, η δημόσια διοίκηση και, φυσικά, ο τουρισμός και ο πολιτισμός θα αποτελέσουν αντικείμενό μας την επόμενη μέρα. Επίσης, αναπτύσσουμε ειδικές  δράσεις στην επιχειρηματικότητα, την τεχνολογία και  τον πολιτισμό. Θα πάμε, λοιπόν, ένα βήμα παραπέρα συνεχίζοντας να δουλεύουμε με στοχοθεσία και σωστό σχεδιασμό. Σύντομα θα παρουσιάσουμε και αναλυτικά το πρόγραμμά μας.
Ματίνα Ρέτσα-Θεωρείτε τους συνυποψηφίους σας δυνατούς αντιπάλους;
Φάνης Σπανός-Οι μόνοι αντίπαλοι που θέλουμε να πολεμήσουμε είναι η ανεργία, οι ελλείψεις σε υποδομές, η γραφειοκρατία και η απομόνωση. Κατά  τα λοιπά εμείς δε βλέπουμε αντιπάλους. Υπάρχουν μόνο υποψήφιοι που καταθέτουν επιχειρήματα ή «επιχειρήματα» και διεκδικούν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Οι πολίτες είναι αυτοί που θα αναδείξουν τον επόμενο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. Και είμαι  βέβαιος πως θα αποφασίσουν με μοναδικό γνώμονα τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα, που απαιτούν τα μεγάλα ζητήματα της Στερεάς.
Ματίνα Ρέτσα-Πείτε μας λίγα λόγια για την ομάδα σας…
Φάνης Σπανός-Ο συνδυασμός μας αποτελεί συνέχεια της σημερινής περιφερειακής ομάδας και  σε μεγάλο  βαθμό  στελεχώνεται από πρόσωπα που δούλεψαν και  πέτυχαν όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο, εμπλουτίζεται με νέα, ικανά και άξια στελέχη από όλες τις ηλικίες και τις επαγγελματικές ομάδες με στόχο την ακόμα καλύτερη αντιπροσώπευση. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι αποτελείται από ανθρώπους προερχόμενους από όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις. Αυτό είναι που εξασφαλίζει και τα καλύτερα αποτελέσματα στην αυτοδιοίκηση
Ματίνα Ρέτσα-Ποια είναι η άποψή σας για το σύστημα της απλής αναλογικής;
Φάνης Σπανός-Είναι γνωστό πως τα αναλογικά εκλογικά συστήματα επιτρέπουν την καλύτερη αντιπροσώπευση του εκλογικού σώματος στη διοίκηση ενός φορέα. Από την άλλη, όμως, τα πλειοψηφικά συστήματα επιτρέπουν στον φορέα να διοικηθεί χωρίς τον κίνδυνο της αδυναμίας λήψης αποφάσεων. Η ιδέα της απλής αναλογικής, αν και ακούγεται συμπαθής στην κοινή γνώμη, δυστυχώς προορίζεται να αποδομήσει την Αυτοδιοίκηση. Εμείς, σε κάθε περίπτωση, θα συνεργαστούμε ανοιχτά με όλες τις υγιείς και δημοκρατικές δυνάμεις την επόμενη μέρα. Εξάλλου, έχουμε δώσει δείγματα γραφής. Το κάνουμε εδώ και χρόνια, χωρίς να υπάρχει η απλή αναλογική.
Ματίνα Ρέτσα-Κλείνοντας…πείτε ένα μήνυμα στους ψηφοφόρους της Στερεάς Ελλάδας
Φάνης Σπανός-Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν περισσεύει λεπτό. Από τη στιγμή που αναλάβαμε την περιφερειακή διοίκηση με επικεφαλής τον Κώστα Μπακογιάννη, καθημερινά πάμε ένα βήμα παραπέρα και αυτό δεν πρέπει να σταματήσει. Έχουμε κερδίσει πολλές μάχες και με τον ίδιο ρυθμό συνεχίζουμε. Ο τόπος έχει ακόμη πολλές ανάγκες και πολλές προκλήσεις και ευκαιρίες.


ΠΗΓΗ: eviavima.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...