Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, να σου κι ο Χατζηπετρής (Παγώνης)




Έχει πραγματικά πλάκα να δέχεται επιθέσεις ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Καθαροσπόρης για την συμμετοχή του συνδυασμού του, με ομάδα καρναβαλιστών υποψηφίων συμβούλων, στο θαλασσινό καρναβάλι της Χαλκίδας. Μια πρωτοποριακή κίνηση που εκτός της πρωτοτυπίας της είχε και μια υγιή κοινωνική συμμετοχή από οικογενειάρχες και τα παιδιά τους. Προκάλεσε εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκε. Εξωράισε την εικόνα της πολιτικής σε όλο το φάσμα της κοινωνίας της Χαλκίδας. Γιατί επιτέλους η πολιτική αφορά τους πολίτες, όχι ένα προνομιακό στρατευμένο κοινό. Κομματικό ή χειραγωγούμενο.
Λες και οι πολιτικές καμπάνιες πρέπει να είναι στρατιωτικού τύπου, όπου οι παριστάμενοι οφείλουν να είναι σε στάση προσοχής, ανενεργοί παθητικοί δέκτες που αντιδρούν μόνο στη γραμμή των κλακαδόρων, για να γεμίζουν τις φωτογραφίες. Για να κάνουν το άσπρο μαύρο. Για να σερβίρουν την εικόνα ενός υποκριτικού καθωσπρεπισμού. Ούτε στη σοβιετική ένωση πιά.
Και έχει πλάκα γιατί όλοι οι ”σοβαροί” συνεργάτες του δημάρχου Χρήστου Παγώνη, από κοινού με τα μισθοδοτούμενα blogs και άλλα μέσα ενημέρωσης κατηγορούν τον Βασίλη Καθαροσπόρη για προεκλογική φιέστα. Ποιοι; Αυτοί που είτε Χριστουγεννιάτικη γιορτή, είτε καρναβάλι, είτε απλά στην εκκλησία, βγάζουν δεκάρικους λόγους και χρησιμοποιούν τις εκδηλώσεις ως τον άμβωνα της δημαρχιακή “εκκλησίας”, για πολιτική και προεκλογική κατήχηση.
Συνηγορούν δε όλοι αυτοί στο γεγονός ότι ο Βασίλης Καθαροσπόρης ήταν αυτός που φταίει για όσα δεν έκανε ο Παγώνης. Αλήθεια στις εκλογές ψηφίζουμε δήμαρχο ή αντιδήμαρχο. Θα μας τρελάνουν. Ο αρχηγός έχει πάντα την ευθύνη. Εκτός αν έχει σκοπό ο Παγώνης να διεκδικήσει την εκλογή του για δήμαρχος και να χρεώσει την αποτυχία να εκλεγεί στον Μπάκα και την Δαριβέρη. Η ακόμα και σε αυτόν που στο παρασκήνιο τον προωθεί. Λογική μικροπρέπειας από “σοβαρούς” της πλάκας και “στρατευμένη” ενημέρωση του ανοιχτοχερη.
Ο Βασίλης Καθαροσπόρης θα κριθεί στην κάλπη. Ο χρόνος για τις εκλογές είναι μεγάλος, αν και κάθε μέρα μικραίνει. Το πρόγραμμα του ήδη μοιράζεται μέρα, μέρα μέσα από τις καθημερινές του επαφές με τους πολίτες. Μέσα από τα δίκτυα κοινωνικής επαφής και μέσα ακόμα και από αυτά που έθεσε με τους καρναβαλιστές εις γνώση των Χαλκιδέων. Και θα κριθεί για αυτό. Είτε κερδίσει, είτε χάσει.
Οι άλλοι που διεκδικούν την ψήφο των δημοτών αλήθεια έχουν πει κάτι κατανοητό, πέραν του ότι παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως μεσσίες; Πέραν του ότι τάζουν λαγούς με πετραχήλια που δεν υλοποίησαν τα προηγούμενα χρόνια. Και πέραν του ότι μας πετάνε στα μούτρα ότι τους “χρωστάει” η Χαλκίδα, να τους βάλει στη θέση της δημοτικής αρχής, απλά επειδή το “δικαιούνται”.
Όπως λέει λοιπόν και ο συγχωρεμένος ο Κηλαηδόνης “Θα πει πως φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, ναι, φταίνε κι οι άλλοι. Φταίει κι ο χοντρός κι ο λιγνός. Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, να σου κι ο Χατζηπετρής” η στην περίπτωση του Δήμου Χαλκιδέων ο Παγώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...