Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Νέα ιστοσελίδα για τις ευρωεκλογές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο




Τη νέα του ιστοσελίδα παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τέσσερις μήνες πριν από τις ευρωεκλογές.
 
Στην ιστοσελίδα https://www.evropaikes-ekloges.eu/, μπορείτε να ενημερωθείτε για το πώς ψηφίζετε σε κάθε κράτος μέλος ή από το εξωτερικό.
 
Η ιστοσελίδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου, σχεδιάστηκε ώστε οι πολίτες να μπορούν να βρουν εύκολα όλες τις πληροφορίες που μπορεί να χρειαστούν.
 
Με αυτό το καινούριο εργαλείο, το Ευρωκοινοβούλιο, παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους ψηφοφόρους να αυξήσουν την εκλογική τους δύναμη στις επερχόμενες ευρωεκλογές.
 
Σημειώνεται πως η εθνική νομοθεσία για κάθε κράτος εξηγείται σε μορφή απλών ερωτήσεων και απαντήσεων, όπως για παράδειγμα το πότε ψηφίζουμε, ηλικιακά όρια συμμετοχής, οδηγίες εγγραφής σε εκλογικούς καταλόγους και σχετικά έγγραφα.
 
Επιπρόσθετα, κάποιος μπορεί να βρει πληροφορίες για τα ελάχιστα όρια ψήφων για την εκλογή ευρωβουλευτών από κάθε κόμμα, τον αριθμό βουλευτών που αντιστοιχούν σε κάθε χώρα και σύνδεσμοι για τις ιστοσελίδες των αρμόδιων αρχών.
 
Με δεδομένο ότι αυτές οι πληροφορίες διαφέρουν από χώρα σε χώρα, η ιστοσελίδα περιέχει απαντήσεις για κάθε κράτος μέλος στην επίσημή του γλώσσα αλλά και στα αγγλικά.
 
Στην ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το πώς ψηφίζουμε από το εξωτερικό (είτε από άλλη χώρα της ΕΕ, είτε από τρίτα κράτη) αλλά και διά αντιπροσώπου όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
 
Η ιστοσελίδα επίσης παρέχει, επίσης, ειδική σελίδα με ερωταπαντήσεις για το ΕΚ, τους υποψηφίους για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα επόμενα βήματα μετά τις εκλογές, τη δυνατότητα στους πολίτες να αναμιχθούν ενεργά με την προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για τις ευρωεκλογές, νέα για τις εκλογές από την κεντρική ιστοσελίδα του ΕΚ, συνδέσμους για τη σελίδα με τα εκλογικά αποτελέσματα και τις ιστοσελίδες των ευρωπαϊκών πολιτικών ομάδων και κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...