Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Στην κοπή της πίτας στην Αγία Φωτεινή ο Μητροπολίτης Χαλκίδας



Το βράδυ της Κυριακής 20 Ιανουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε το Ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας του Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος, την Αγία Φωτεινή την Σαμαρείτιδα.
Στο παρεκκλήσιο ο Μητροπολίτης ευλόγησε και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Τον ίδιο τον συνόδευε ο υπεύθυνος της Σύναξης Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά και εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του σ’ αυτή την ευλογημένη Σύναξη, όπως και την συγκίνησή του γιατί και ο ίδιος πριν από δύο και πλέον δεκαετίες ήταν υπεύθυνος στην Σύναξη Νέων στην Αγία Φωτεινή καί σε Εσπερινά Κηρύγματα, όπως και Κατηχητικά, τα οποία στη συνέχεια παρέδωσε στον μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρό Παύλο, όταν ο τελευταίος ανέλαβε την Ενορία του Αγίου Ιωάννου.
Στη συνέχεια, μίλησε προς τους παρισταμένους, αναφερθείς στην φράση «βασίλειον ιεράτευμα» από το Απολυτίκιο του Μεγάλου Βασιλείου, το οποίο εψάλη κατά την ευλογία της Βασιλόπιτας.

Οι Συνάξεις Νέων της Αγίας Φωτεινής γίνονται κάθε Κυριακή βράδυ και ώρα 18.00 από τον π. Φιλόθεο Θεοχάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...