Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Βασίλης Καθαροσπόρης για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: «Στη Χαλκίδα των πολλών και των κερδισμένων ευκαιριών θα φροντίσουμε καμία ομάδα να μην είναι ευπαθής»




Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων, Βασίλης Καθαροσπόρης δήλωσε, πως οι Παγκόσμιες Ημέρες έχουν συχνά την έννοια της επετείου και του εορτασμού, η 3η Δεκεμβρίου, ωστόσο, αποτελεί μια ξεχωριστή ημέρα, που εκτός από το συμβολικό της χαρακτήρα, στόχο έχει την ενημέρωση και τη δραστηριοποίηση των κέντρων λήψης αποφάσεων ,αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας στα θέματα που αντιμετωπίζει μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας. 
Ο Βασίλης Καθαροσπόρης επισήμανε, ότι τα άτομα με ειδικές δεξιότητες δεν μένουν κάπου ειδικά. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «μένουν στην πόλη μας, στη γειτονιά μας, στο διπλανό διαμέρισμα, ίσως και στο σπίτι μας. Είναι συμπολίτες μας, που έχουν τις ίδιες καθημερινές ανάγκες με εμάς. Πλείστες φορές, όμως, οι συνάνθρωποί μας με ειδικές ανάγκες δίνουν μάχη επιβίωσης κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, συνθήκες που δυστυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν στη χώρα μας και στην πόλη μας».

Παράλληλα, ο υποψήφιος Δήμαρχος ανέφερε ότι η πρόοδος και η ανάπτυξη της κοινωνίας δεν μετρείται μόνο από την τεχνολογική εξέλιξη, αλλά κυρίως από τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που παρέχει σε όλα τα μέλη της ισότιμα, να ζήσουν με αξιοπρέπεια προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο. «Κάθε μονάδα από εμάς μπορεί να μετατραπεί σε ένα μεγάλο, συμπαγές  σύνολο διεκδικώντας τα όνειρα και τους στόχους τους με μοναδική προϋπόθεση να μην αποκλειστεί κανείς. Στη Χαλκίδα των πολλών και των κερδισμένων ευκαιριών καμία ομάδα δεν είναι ευπαθής. Μπορούμε όλοι να είμαστε διαφορετικοί αλλά μπορούμε συνάμα να είμαστε και ίσοι και να αγωνιζόμαστε για την πόλη μας» επισήμανε δίνοντας το δικό του στίγμα για την ημέρα.

«Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί και ας δεσμευτούμε με τους εαυτούς μας, ότι ο καθείς θα κάνει όλα αυτά τα κλισέ πράξεις και θα μετατρέψουμε το Δήμο μας σε Δήμο πρότυπο. Προσβάσιμο σε όλους και ανοιχτή αγκαλιά για όλους. Από τα μικρά της καθημερινότητας ξεκινούν τα μεγάλα της διαχρονικότητας» τόνισε ο Βασίλης Καθαροσπόρης και συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι «είναι στο χέρι µας να αλλάξουμε την καθημερινότητα δεκάδων συνανθρώπων μας απλά και εύκολα. Ας προσπαθήσουμε να µην παρκάρουμε πάνω σε πεζοδρόμια και να διατηρούμε ελεύθερα τα επικλινή σημεία πρόσβασης προς  αυτά. Η πρόσβαση στα πεζοδρόμια και ο ελεύθερος χώρος κίνησης για τα αναπηρικά αµαξίδια , ας είναι το πρώτο βήμα για τον τόπο μας».

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος προχώρησε σε ένα έμπρακτο κάλεσμα προς την κοινωνία σημειώνοντας, ότι ως υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων εκφράζει με ειλικρίνεια την προθυμία του να συνεργαστεί ο ίδιος και ο συνδυασμός, προεκλογικά και μετεκλογικά,  με όλους τους  φορείς της περιοχής και να αποδεχτούν κάθε σχετική πρόταση ατόμων και φορέων, ώστε να αναπτυχθεί η κοινωνική ευαισθησία και τα Α.Μ.Ε.Α να επιτύχουν ισότιμη θέση στο κοινωνικό σύνολο. Κάθε θετική πρόταση, εξάλλου, αποτελεί εργαλείο στα χέρια αυτού που εν τέλει θα εκλεγεί και ο αγώνας για ισότητα και δικαιοσύνη μόνο από εκλογές δεν γνωρίζει.



Στόχος είναι οι ίσες ευκαιρίες για όλους. Γιατί η αναπηρία δεν έχει χρώμα, φύλο και ηλικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...