Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση


Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Στερεάς-Εύβοιας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κώστα Μπασδέκη οι:



Άννα Γαλανού. Ζει και εργάζεται στη Χαλκίδα. Είναι δασκάλα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Αρτάκης.Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας. Είναι μέλος της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ.Είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Εύβοιας.





 Άρης Πουρνής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μακρυκάπα. Κατοικεί στη Χαλκίδα και εργάζεται σε εργοστάσιο στο Σχηματάρι.Είναι μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Μακρυκάπας «Βαβούλα» του οποίου έχει διατελέσει και μέλος του Δ.Σ. Αγωνίζεται στον Αθλητικό Όμιλο Ν. Αρτάκης.

Τι γιορτάζουμε σήμερα Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως



Σήμερα, Κυριακή 31 Μαρτίου, είναι η τρίτη Κυριακή των Νηστειών. Ονομάζεται Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και εορτάζεται κάθε χρόνο 28 ημέρες πριν το Άγιο Πάσχα. Τι ακριβώς σημαίνει, όμως, και τι γιορτάζουμε αυτήν την ημέρα;


Ονομάζεται Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως γιατί στην αγρυπνία ή στον Όρθρο αυτής της μέρας, μετά από τη μεγάλη Δοξολογία, ο Σταυρός μεταφέρεται σε μια σεμνή πομπή στο κέντρο του ναού και παραμένει εκεί όλη την υπόλοιπη εβδομάδα οπότε στο τέλος κάθε ακολουθίας γίνεται προσκύνηση του Σταυρού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα του Σταυρού, που κυριαρχεί στην υμνολογία αυτής της Κυριακής, παρουσιάζεται όχι μέσα στο πλαίσιο του πόνου, αλλά της νίκης και της χαράς. Ακόμα δε περισσότερο οι Ειρμοί του Κανόνα της Κυριακής είναι παραμένει από την πασχαλινή ακολουθία,«Αναστάσεως ημέρα», και ο Κανόνας είναι παράφραση του αναστάσιμου Κανόνα (Σταυροαναστάσιμος Κανόνας).
Ποιό, όμως, είναι το νόημα όλων αυτών; Βρισκόμαστε στη μέση της Μεγάλης Σαρακοστής. Από τη μια πλευρά η φυσική και πνευματική προσπάθεια, αν είναι συστηματική και συνεχής, αρχίζει να μας γίνεται αισθητή, το φόρτωμα να γίνεται πιο βαρύ, η κόπωση πιο φανερή.Έχουμε ανάγκη από βοήθεια και ενθάρρυνση. Από την άλλη πλευρά, αφού αντέξουμε αυτή την κόπωση και έχουμε αναρριχηθεί στο βουνό μέχρι αυτό το σημείο, αρχίζουμε να βλέπουμε το τέλος της πορείας μας και η ακτινοβολία του Πάσχα γίνεται πιο έντονη.
Η Σαρακοστή είναι η σταύρωσητου εαυτού μας, είναι η εμπειρία – περιορισμένη βέβαια – που αποκομίζουμε από την εντολή τουΧριστού που ακούγεται στο ευαγγελικό ανάγνωσμα αυτής της Κυριακής: «όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθήτω μοι» (Μάρκ. 8,34). Αλλά δεν μπορούμε να σηκώσουμε το σταυρό μας και ν΄ ακολουθήσουμε το Χριστό αν δεν ατενίζουμε το Σταυρό που Εκείνος σήκωσε για να μας σώσει. Ο δικός Του Σταυρός, όχι ο δικός μας,είναι εκείνος που μας σώζει. Ο δικός Του Σταυρός είναι εκείνος που δίνει νόημα αλλά και δύναμη στους άλλους. Αυτό μας εξηγεί το συναξάρι της Κυριακής αυτής:
«Τη αυτή ημέρα Κυριακή τρίτη των Νηστειών, την προσκύνησιν εορτάζομεν του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού». Επειδή στη διάρκεια της νηστείας των σαράντα ημερών, κατά κάποιο τρόπο, και μείς σταυρωνόμαστε, νεκρωνόμαστε από τα πάθη, έχουμε την πίκρα της ακηδίας και της πτώσης, γι΄ αυτό υψώνεται ο τίμιος και ζωοποιός Σταυρός, για αναψυχή και υποστήριξή μας· μας θυμίζει τα πάθη του Κυρίου Ιησού Χριστού και μας παρηγορεί… Είμαστε σαν τους οδοιπόρους σε δύσκολο και μακρινό δρόμο που κατάκοποι, αν βρούν κάποιο ευσκιόφυλλο δένδρο κάθονται για λίγο ν΄αναπαυθούν και ανανεωμένοι συνεχίζουν το δρόμο τους. Έτσι και τώρα τον καιρό της νηστείας και στο δύσκολο ταξίδι της προσπάθειας, ο ζωηφόρος Σταυρός φυτεύτηκε στο μέσον του δρόμου από τους αγίους Πατέρες για να μας δώσει άνεση και αναψυχή, για να μας ενθαρρύνει στην υπόλοιπη προσπάθειά μας.
Ή, για να δώσουμε και ένα άλλο παράδειγμα: όταν έρχεται ένας βασιλιάς, πριν απ’ αυτόν πορεύονται τα διακριτικά του γνωρίσματα, τα σκήπτρα, τα σύμβολα του και ύστερα εμφανίζεται ο ίδιος χαρούμενος για τη νίκη και μαζί του χαίρονται και όλοι οι υπήκοοί του· έτσι και ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, που σε λίγο θα μας δείξει τη νίκη Του κατά του θανάτου Του και θα εμφανιστεί μετά δόξης την ημέρα της αναστάσεως, μας στέλνει πρώτα το σκήπτρο Του, τη βασιλική σημαία, το ζωοποιό Σταυρό ώστε να μας προετοιμάσει να δεχτούμε και τον ίδιο τον Βασιλιά και να Τον δοξάσουμε για τη νίκη…
Με το ζωοποιό Σταυρό γλυκαίνει την πικρία που νοιώθουμε από τη νηστεία, μας ενισχύει στην πορεία μας στην έρημο έως ότου φτάσουμε στην πνευματική Ιερουσαλήμ με την ανάστασή Του… Επειδή ο Σταυρός λέγεται Ξύλον Ζωής και είναι εκείνο το ξύλο που φυτεύτηκε στον Παράδεισο,γι΄ αυτό και οι θείοι Πατέρες τοποθέτησαν τούτο στο μέσον της Σαρακοστής, για να μας θυμίζει του Αδάμ της ευδαιμονία και την πτώση του από αυτή· να μας θυμίζει ακόμα ότι με τη συμμετοχή μαςστο παρόν Ξύλο δεν πεθαίνουμε πια αλλά ζωογονούμαστε».
π. Αλεξάνδρου Σμέμαν
αποδέχεστε 

Φάνης Σπανός- Οι βασικοί άξονες του προγράμματός του για την Περιφέρεια





Έξι προγραμματικούς άξονες και 50 προτεραιότητες για τη Στερεά Ελλάδα ανακοίνωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας», Φάνης Σπανός, στην επίσημη ιστοσελίδα www.epimenoume2019.gr.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τον προγραμματικό σχεδιασμό του συνδυασμού για την προσεχή θητεία, καθώς και για έργα και δράσεις που έγιναν πραγματικότητα ή υλοποιούνται κατά την τρέχουσα περίοδο.

Ο Φάνης Σπανός, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του κορμού του προγράμματος του συνδυασμού δήλωσε:

«Από το 2014 έως σήμερα έχουμε καταφέρει πολλά. Θέσαμε τις βάσεις για την ανάπτυξη και την ανάδειξη της Περιφέρειας μας. Όμως, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας. Υπάρχουν προβλήματα να λυθούν και προοπτικές να αξιοποιηθούν. Αυτό θα γίνει με σχέδιο, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Και, φυσικά, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσουμε θέσεις εργασίας, ποιότητα ζωής και εν τέλει ένα καλύτερο τόπο για τα παιδιά μας.

Δείτε το πρόγραμμα:
6 προγραμματικοί άξονες- 50 προτεραιότητες

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Στη Χαλκίδα ο Δημήτρης Κουτσούμπας



Πολιτική συγκέντρωση διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ, την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (λεωφόρος Χαϊνά 93).

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση θα είναι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ το κεντρικό σύνθημα θα είναι:  "Με ισχυρό ΚΚΕ παντού κάνουμε την πραγματική διαφορά".

Αλλαγή ώρας 2019: Μια ώρα μπροστά τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής











Συγκεκριμένα, στις 03:00 τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου θα γυρίσουμε το ρολόι μας ώστε να δείχνει 04:00. Η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε, όπως αναμενόταν, το σχέδιο κατάργησης της αλλαγής της ώρας από χειμερινή σε εαρινή στην Ευρώπη από το 2021. Σύμφωνα με την απόφαση που εγκρίθηκε από την ευρωβουλή στο Στρασβούργο οι κυβερνήσεις που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα την θερινή ώρα θα αλλάξουν τα ρολόγια τους οριστικά την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021, ενώ εκείνες που επιθυμούν να κρατήσουν μόνιμα τη χειμερινή ώρα θα αλλάξουν τα ρολόγια τους για στερνή φορά την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021. Τα κράτη μέλη έχουν περιθώριο να αποφασίσουν μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ταρακούνησε Αθήνα και Πάτρα





Σεισμική δόνηση καταγράφηκε πριν από λίγες ώρες και έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε Αττική και στην περιοχή της Πάτρας.
Ειδικότερα, ο σεισμός 5,3 ήταν μεγέθους βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 12:46 μετά το μεσημέρι κοντά στο Γαλαξίδι και την Ιτέα σύμφωνα με την οριστική μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.


Η δόνηση εντοπίζεται στον Κορινθιακό Κόλπο.
Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες εάν υπάρχουν θύματα ή ζημιές

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα SHITO RYU ο Βασίλης Καθαροσπόρης






Στο Κλειστό Στάδιο Κανήθου 'Τάσος Καμπούρης' διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε SHITO RYU.




Διατηρούνται τα μποφόρ -Βελτιώνεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο






Θα βελτιωθεί ο καιρός το Σάββατο ως προς τα φαινόμενα αλλά οι άνεμοι στο Αιγαίο μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες θα φτάνουν τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τα 8 με 9 μπ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί χαμηλή κυρίως στα ανατολικά και τα νότια ενώ στα δυτικά και τα βόρεια θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.
Έτσι μόνο στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7, στα ανατολικά 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια και θα φτάσει τους 19 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 15 και στα νησιά του Αιγαίου τους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Μειώνεται το όριο συναλλαγών σε μετρητά






Τo επόμενο διάστημα αναμένεται κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο θα αυξάνεται το όριο των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώνουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες προκειμένου να καλύψουν το αφορολόγητο όριο της επόμενης χρονιάς και ταυτόχρονα αλλάζει το όριο για συναλλαγές σε μετρητά.
Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και άλλες συναφείς διατάξεις, όπως είναι η μείωση του ορίου πάνω από το οποίο οι πολίτες υποχρεώνονται να πληρώνουν μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών (πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, e-banking, μεταφορά από λογαριασμό σε λογαριασμό, εμβάσματα κ.τ.λ.) για αγορά προϊόντων και υπηρεσιών.
Στη βάση αυτή αγορές αξίας άνω των 200 ή 300 ευρώ θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο και μόνο αν είναι κάτω από τα παραπάνω όρια το ποσό που θα αναγράφεται στην απόδειξη θα μπορεί να πληρωθεί με μετρητά. Η απώλεια του αφορολόγητου και η πληρωμή πρόσθετου φόρου είναι, βασικά, αποτέλεσμα λαθών από τους φορολογούμενους, τα οποία δεν πρέπει να επαναλάβουν και φέτος, προκειμένου να διασφαλίσουν το αφορολόγητο και τη μείωση του φόρου κατά 1.900 έως 2.100 ευρώ.

Εξοργισμένοι κάτοικοι Δοκού - Αγίας Ελεούσας στο δημοτικό συμβούλιο Χαλκίδας



Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Παγώνη.... "από Δευτέρα" θα αρχίσουν τα έργα αποστράγγισης και απάντλησης υδάτων, γεγονός που εξόργισε κατοίκους της Αγίας Ελεούσας, του Δοκού κλπ. που βρέθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χαλκίδας.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, καθώς και ο αντιδήμαρχος Έργων Θανάσης Τριανταφύλλου δέχθηκαν φραστική επίθεση και κατηγορήθηκαν, γιατί παραμένουν τα σπίτια των κατοίκων μέσα στο νερό και τη λάσπη τόσο καιρό.






Φορολογικές δηλώσεις: Κοστίζουν τα λάθη με τις αποδείξεις – Τι να προσέξετε




Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά άνοιξε η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η οποία θα διαδεχθεί περίπου 6,3 εκατομμύρια φορολογούμενους.
Οι φορολογούμενοι θα έχουν χρονικό περιθώριο να υποβάλουν τη δήλωσή τους έως τις 30 Ιουνίου. Η πρώτη δόση του φόρου θα καταβληθεί έως τις 31 Ιουλίου. Η δεύτερη ως τις 28 Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι 30 Νοεμβρίου.
Για πρώτη φορά η εφορία δίνει τη δυνατότητα ξεχωριστής εκκαθάρισης της φορολογικής δήλωσης για τους συζύγους. Αυτό σημαίνει ότι εάν, λόγου χάρη, ο ένας σύζυγος έχει επιστροφή φόρου και ο άλλος έχει χρεωστικό εκκαθαριστικό (δηλαδή, πρέπει να πληρώσει), δε θα γίνεται συμψηφισμός μεταξύ τους.

Οι κωδικοί – «φωτιά»

Μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες προκειμένου να εξασφαλίσουν φέτος την έκπτωση φόρου 1.900 – 2.100 ευρώ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη συμπλήρωση των κωδικών 049 -050 του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης του 2019.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν με τους κωδικούς 049 και 050 του πίνακα 8 οι φορολογούμενοι.
Από τη δήλωση των ποσών αυτών θα εξαρτηθεί αν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα δικαιούνται μείωσης φόρου έως 1.900-2.100 ευρώ, η οποία ισοδυναμεί με αφορολόγητο όριο 8.636-9.545 ευρώ.
Πέρυσι ήταν ουκ ολίγοι οι φορολογούμενοι την «πάτησαν» πληρώνοντας «τσουχτερά» πρόστιμα. Η επεξεργασία των περσινών φορολογικών δηλώσεων αποκαλύπτει ότι οι μισθωτοί πλήρωσαν περισσότερο φόρο εισοδήματος κατά 16,9 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνταξιούχοι επιβαρύνθηκαν με πρόσθετο φόρο ύψους 9,5 εκατ. ευρώ. Ακόμη και οι αγρότες πλήρωσαν επιπλέον 1,9 εκατ. ευρώ επειδή δεν κάλυψαν το αφορολόγητο όριο με αποδείξεις.
Οι φορολογούμενοι για να κερδίσουν το αφορολόγητο θα έπρεπε να είχαν πραγματοποιήσει το 2018 πληρωμές μέσω πλαστικού χρήματος ανάλογα με το εισόδημά τους, ως εξής:
  • 10% του ετήσιου εισοδήματός του, πραγματικού ή τεκμαρτού, εφόσον το εισόδημα αυτό ανέρχεται έως 10.000 ευρώ,
  • 10% επί των πρώτων 10.000 ευρώ και 15% επί του υπερβάλλοντος ποσού, εφόσον το ετήσιο -πραγματικό ή τεκμαρτό- εισόδημά του ανέρχεται σε 10.001 έως και 30.000 ευρώ και
  • 10% επί των πρώτων 10.000 ευρώ, 15% επί των επόμενων 20.000 ευρώ και 20% επί του υπερβάλλοντος ποσού, εφόσον το ετήσιο -πραγματικό ή τεκμαρτό- εισόδημά του ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.Αν το ποσό των ηλεκτρονικών αγορών είναι χαμηλότερο, στη διαφορά επιβάλλεται φόρος ύψους 22%. Δηλαδή αν λείπουν 500 ευρώ από τις ελάχιστες δαπάνες, τότε ο πρόσθετος φόρος είναι 110 ευρώ.

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ


Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) καταγγέλλει το «κρεσέντο απειλών και εκβιασμών» στο οποίο επιδίδεται η διοίκηση του ομίλου, προχωρώντας σε «συγκεκαλυμμένες ομαδικές απολύσεις» στο πλαίσιο ενός ακόμα προγράμματος «εθελούσιας αποχώρησης». Στο «μάτι του κυκλώνα», όπως εξηγεί, έχουν βρεθεί οι εργαζόμενοι στη φύλαξη, «οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι το έργο δίνεται σε εργολάβο και θα πρέπει να επιλέξουν τον τρόπο που θα απολυθούν!», αλλά και παλιοί εργαζόμενοι, «οι οποίοι δέχονται καθημερινά ωμό εκβιασμό για να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να φύγουν». «Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι πρωτόγνωρες για τους εργαζόμενους στον κλάδο», τονίζει το ΣΕΤΗΠ και υπενθυμίζει ότι στις περισσότερες εταιρείες μεγάλο κομμάτι του έργου παραδίδεται σε εργολάβους (φύλαξη, καθαριότητα, τηλεφωνικά κέντρα, καταστήματα franchise κ.λπ.), ενώ τα προγράμματα «εθελούσιων αποχωρήσεων» δίνουν και παίρνουν. Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει την ανάγκη η απεργία και οι κινητοποιήσεις να αγκαλιαστούν από το σύνολο των εργαζομένων στον όμιλο και στον κλάδο και να συνοδευτούν από τα αιτήματα για δημιουργία κλαδικής ομοσπονδίας και για υπογραφή κλαδικής Σύμβασης Εργασίας με βάση το πλαίσιο που έχει επεξεργαστεί.

Λήγει σήμερα η προθεσμία των Ελλήνων κατοίκων της Ε.Ε. για συμμετοχή στις ευρωεκλογές




Λήγει σήμερα η προθεσμία που έχουν οι Έλληνες που διαμένουν σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να υποβάλουν αίτηση ώστε να ψηφίσουν στις προσεχείς ευρωεκλογές σε πόλεις των κρατών μελών της ΕΕ που διαμένουν μόνιμα ή θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας.
Η αίτηση υποβάλλεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) και συμπληρώνεται είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, είτε από την οικεία διπλωματική αρχή. Σε κατάλληλα διαμορφωμένη σελίδα καταχωρούνται με λατινικούς χαρακτήρες τα στοιχεία της σημερινής διεύθυνσής του (πόλη, οδός, αριθμός, ΤΚ, τηλέφωνο, e-mail) και επιλέγεται από προκαθορισμένη λίστα, η πόλη, σε εκλογικό τμήμα της οποίας επιθυμεί να ψηφίσει. Η αίτηση εκτυπώνεται εις τριπλούν μέσω του συστήματος. Ο εκλογέας υποβάλει αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου ή ταχυδρομικώς, τα τρία αντίγραφα της αίτησης – δήλωσης μαζί με φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή της τελευταίας σελίδας του διαβατηρίου του (ή της σελίδας του διαβατηρίου στην οποία καταχωρούνται τα στοιχεία του κατόχου) στην οικεία πρεσβευτική ή προξενική αρχή.
Πηγή:enikos.gr

Υποψήφιος με το συνδυασμό ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ο Νίκος Καφαντάρης




Την υποψηφιότητά του με τον ανεξάρτητο συνδυασμό ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ στο πλευρό του Βασίλη Καθαροσπόρη, ανακοίνωσε ο Νίκος Καφαντάρης. Ο Νίκος Καφαντάρης ζει και εργάζεται στη Χαλκίδα ως γραμματέας σε
δικηγορική εταιρεία. Κατά το παρελθόν και για πολλά έτη έχει εργαστεί σε γνωστούς χώρους εστίασης στην Χαλκίδα. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και ήταν αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χαλκίδας στην Α1 κατηγορία στο Water Polo με συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα Πόλο.
«Η αγάπη για τον τόπο μου και για το συνάνθρωπο μου και μη μπορώντας να μένω αδρανής σε αδικίες που γίνονται, με ώθησαν στην απόφαση να θέσω υποψηφιότητα στο πλευρό του Βασίλη Καθαροσπόρη. Έχουμε όλοι το χρέος να προσπαθήσουμε ν’ αλλάξουμε αυτά που δε μας αρέσουν, να σταματήσουμε να είμαστε θεατές και κριτές και ν’ αναλάβουμε δράση προσφέροντας ο καθένας από το μετερίζι του για το κοινό καλό».
Εσείς Θέλετε
Εμείς Μπορούμε

Υποψήφια με το συνδυασμό ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ η Σωτηρία Βασιλείου




Την υποψηφιότητά της με το συνδυασμό ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσε η Σωτηρία Βασιλείου. Η Σωτηρία Βασιλείου διαμένει στο Αφράτι και είναι ιδιωτική υπάλληλος. Είναι απόφοιτος
ΙΕΚ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
«Όραμα μου, μία πόλη με σύγχρονες προδιαγραφές που αντιμετωπίζει υπεύθυνα, ισότιμα και αλληλέγγυα όλους τους πολίτες της. Μία Χαλκίδα που θα αξίζει να την επισκεφτείς και κυρίως θα παρέχει στους δημότες την
βελτιωμένη ποιότητα ζωής που τους αξίζει. Συντάσσομαι στο πλευρό του Βασίλη Καθαροσπόρη, γιατί πιστεύω πως μόνο με αυτόν Δήμαρχο μπορούμε να κερδίσουμε τα χαμένα χρόνια και τις χαμένες ευκαιρίες. Μόνο με αυτόν, και από κοινού, θα καταφέρουμε να δικαιώσουμε τις προσδοκίες και τις ελπίδες των συμπολιτών μας, για την πόλη μας»
Εσείς Θέλετε
Εμείς Μπορούμε

Πανελλαδική Ημερίδα Ραδιοταξί στη Χαλκίδα






Στη Χαλκίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου η Πανελλαδική Ημερίδα Ραδιοταξί.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ραδιοταξί Χαλκίδας »Εύριπος» ευχαριστεί τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού – Αθλητισμού κ. Ηλία Μπουρμά για την αμέριστη βοήθειά του στην οργάνωση της Πανελλαδικής Ημερίδας Ραδιοταξί που θα διεξαχθεί το Σάββατο 30/03/2019 στη Χαλκίδα (LUCY HOTEL) καθώς και τον κ. Βασίλη Δαφνή  ιδιοκτήτη της Εταιρείας Berryland P.C για την προσφορά του στην εκδήλωση με τα υπέροχα προϊόντα της Εταιρείας του.

ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ: Εβδομάδα Τρίτης Ηλικίας - Ημέρα 4η







ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Έχουμε ευθύνη απέναντι στα άτομα που μας μεγάλωσαν

Ημέρα 4 η

 Ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» καταγράφοντας και παρέχοντας βοήθεια σε όλους τους ηλικιωμένους του Δήμου Χαλκιδέων που το έχουν ανάγκη
 Παροχή συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης, νοσηλευτικής φροντίδας, οικογενειακής βοήθειας και συντροφιάς
Εσείς Θέλετε
Εμείς Μπορούμε

Η Χαλκίδα στη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της χώρας





Την Κυριακή 7 Απριλίου, για μία ακόμη φορά, θα συντονιστούμε στη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της χώρας!
Φέτος ο πήχης ανεβαίνει ακόμα περισσότερο και θέλουμε να είμαστε περισσότερο έτοιμοι από ποτέ. 
Γι’ αυτό και σας καλούμε το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, στις 11:00 στην αίθουσα συγκεντρώσεων του Προσκοπείου Χαλκίδας, Μιαούλη 7 (πάνω από την πλαζ Σουβάλας, https://www.google.com/maps/place//data=!4m2!3m1!1s0x14a117a29c32774f:0x26bf29e82860ec46?utm_source=mstt_1, να οργανώσουμε και να συντονίσουμε την καλύτερη δράση μας!!
Η θεματική της χρονιάς είναι η #Οικογένεια και στην οικογένεια θα στηριχθεί η οργάνωση της δράσης μας.
Κλειδώστε την ημερομηνία και πάμε να ομορφύνουμε και φέτος όλη την Ελλάδα μέσα σε 1 μέρα!

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Παράσταση νίκης δίνουν στο συνδυασμό ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΘΑΡΟΣΠΟΡΗΣ οι υποψήφιοι του



Δελτίο τύπου
"Στην ολομέλεια των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων για το δήμο Χαλκίδας στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 μίλησε ο επικεφαλής υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Καθαροσπόρης το Σάββατο 23/3 μεταφέροντας το μήνυμα της νίκης που μεταδίδουν οι Χαλκιδέοι στις καθημερινές εξορμήσεις του σε όλα τα μήκη και πλάτη της πόλης.
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκίδας Βασίλης Καθαροσπόρης υπογράμμισε τον κινηματικό χαρακτήρα του συνδυασμού που έχει δημιουργήσει στην κοινωνία της Χαλκίδας συμμετοχικότητα που σπανίζει σε προεκλογικές περιόδους. Ο Βασίλης Καθαροσπόρης σημείωσε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι συμπολίτες τους να συμμετάσχουν σε συζητήσεις και να εκφράσουν τα προβλήματα, τους συλλογισμούς τους αλλά και τις προτάσεις τους για την πόλη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Βασίλης Καθαροσπόρης ενημέρωσε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους για τις δράσεις που θα ακολουθήσουν μέχρι την ημέρα των εκλογών, ενώ τους ζήτησε να βρίσκονται διαρκώς δίπλα στους δημότες.
Στο τέλος της ομιλίας ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων για ζητήματα που άπτονται της προεκλογικής περιόδου, της συνδιαμόρφωσης του προγράμματος και των διαδικαστικών."
Εσείς Θέλετε
Εμείς Μπορούμε





Έγινε η λοταρία αποδείξεων -Δείτε αν κερδίσατε






Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η λοταρία αποδείξεων της ΑΑΔΕ και αναδείχθηκαν οι 1.000 τυχεροί φορολογούμενοι που κερδίζουν από 1.000 ευρώ.
Η κλήρωση αφορά τις δαπάνες του Φεβρουαρίου που έγιναν μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.
 Δείτε εδώ τους τυχερούς λαχνούς.
— Δείτε εδώ αν έχετε κερδίσει. Είναι απαραίτητοι οι κωδικοί για σύνδεση στο taxinet.gr.
Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης, μέσα από την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Μετά την είσοδό τους σ’ αυτήν, θα πρέπει να πατήσουν κλικ στην ένδειξη Δημόσιες Κληρώσεις, και μετά, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXIS, να μπουν στην ειδική εφαρμογή που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της κλήρωσης.
Ο αριθμός των λαχνών τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του.
Σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ. Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.
Οι νικητές ενημερώνονται και μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό τους στο taxisnet, ενώ τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που θα έχει δηλώσει ο φορολογούμενος και για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η δήλωση λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ στον δικτυακό τόπο www.aade.gr.


Χαμηλό βαρομετρικό έως την Κυριακή με καταιγίδες, μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας



Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι και την Κυριακή θα είναι οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες (κυρίως στα ανατολικά και νότια), οι σφοδροί βόρειοι άνεμοι στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στο Αιγαίο (κατά τόπους 9-10 μποφόρ) και οι ισχυρές βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν σημαντικά για ακόμα μία φορά την Κρήτη.Στον προγνωστικούς χάρτες παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης στα νότια τμήματα της χώρας και στην Κρήτη μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 31/03 και οι μέγιστες εντάσεις των ανέμων κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 29/03.
Σήμερα αναμένονται τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες (συνοδευόμενες τοπικά από χαλαζοπτώσεις) θα εκδηλωθούν στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα, φαινόμενα τα οποία από αργά το βράδυ θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
Την Παρασκευή ισχυρές βροχές και καταιγίδες (συνοδευόμενες τοπικά από χαλαζοπτώσεις) θα εκδηλωθούν στις Νότιες Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με το νησί της Κρήτης να δέχεται μεγάλους όγκους νερού. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Κρήτης.
Το διήμερο Σάββατο και Κυριακή στα κεντρικά ανατολικά και νότια ηπειρωτικά αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ στην Κρήτη οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν διατηρώντας κατά περιόδους σχετικά έντονο χαρακτήρα.

Πανελλήνιες 2019: Ολο το πρόγραμμα για τις εξετάσεις από το Υπουργείο Παιδείας, η ημερομηνία έναρξης






Πανελλήνιες 2019: Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι με Υπουργικές Αποφάσεις καθορίστηκε το πρόγραμμα για τις Πανελλήνιες 2019 των Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων 2019. Οι πανελλήνιες 2019 ξεκινούν με το μάθημα της έκθεσης και της Νεοελληνικής Γλώσσας για τα ΕΠΑΛ στις 6 Ιουνίου 2019 ενώ για τα ΓΕΛ οι εξετάσεις ξεκινούν με το ίδιο μάθημα την επομένη 7η Ιουνίου.








 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2019 ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7-6-2019 - ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 10-6-2019 - ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ - ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &ΠΛΗΡ/ΚΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 12-6-2019 - ΙΣΤΟΡΙΑ - ΦΥΣΙΚΗ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-6-2019 - ΛΑΤΙΝΙΚΑ - ΧΗΜΕΙΑ - ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ ΚΗΣ

ΤΡΙΤΗ 18-6-2019 - ΒΙΟΛΟΓΙΑ - ΒΙΟΛΟΓΙΑ Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.


 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2019 ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ


 ΠΕΜΠΤΗ 6-6-2019 - ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 8-6-2019 - ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (Άλγεβρα)

ΤΡΙΤΗ 11-6-2019 - ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΑΟΔ) - ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ - ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ ΙΙ - ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ


ΠΕΜΠΤΗ 13-6-2019 - ΑΝΑΤΟΜΙΑ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ II / ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΙΙ (ν.4473) - ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ 2 / ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ (ν.4473) - ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ-ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ (ν.4473) - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

 ΣΑΒΒΑΤΟ 15-6-2019 - ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (Α.Ο.Θ.) - ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ν.4473) - ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ-ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ-ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ - ΑΡΧΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ (ΜΕΚ)/ ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΙΙ (ΜΕΚ II) (ν.4473)

 ΤΕΤΑΡΤΗ 19-6-2019 - ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ/ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΛΟΙΟΥ ΙI (ν.4473) - ΥΓΙΕΙΝΗ - ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ - ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ - ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

 ΠΕΜΠΤΗ 20-6-2019 - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΛΙΚΩΝ - ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ - ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΨΥΞΗΣ-ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ / ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ II (ν.4473)


 Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.


ΠΗΓΗ: cnn.gr

Τα πρώτα ΑΤΜ για φυσικό χυμό!







Θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα της αποδοχής που έχουν τύχει από τους Αθηναίους καταναλωτές, τα μηχανήματα πώλησης χυμών πορτοκαλιού που έχουν τοποθετηθεί πιλοτικά σε πέντε κεντρικά σημεία της Αθήνας (Σταθμοί Μετρό Ομόνοιας, Συντάγματος, Λαρίσης, σε ένα κολυμβητήριο και ένα Πανεπιστήμιο), από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Εκμετάλλευσης Ακτινιδίων (ΑΣΕΑ) Άρτας.
Στα πέντε ΑΤΜ χυμών της Αθήνας, η τιμή για ένα ποτήρι (250 ml) χυμού είναι 1 ευρώ, ενώ ο καταναλωτής παρακολουθεί μπροστά του τη διαδικασία στυψίματος των πορτοκαλιών.
Όπως δήλωσε στο economistas.gr το μέλος της διοίκησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρτας, Αγγελος Ξυλογιάννης, «είναι μία πρώτη προσπάθεια που γίνεται και τα αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι ενθαρρυντικά. Πρόσφατα μάλιστα είχαμε μία συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα της εγκατάστασης ΑΤΜ φυσικών χυμών και το πώς θα μπορέσει να τρέξει αυτό το project».
Σύμφωνα με τον κ. Ξυλογιάννη, στη συνάντηση με τα στελέχη του Υπουργείου συμμετείχαν συνολικά πέντε Αγροτικοί Συνεταιρισμοί (ΑΣΕΕ Αμυκλών Σπάρτης «Λακωνία», ΑΣΕ Σκάλας, ΑΣΕΑ Άρτας και Α.Σ. Ζαγοράς «Ζαγορίν»), και εκεί έγινε σαφής η πρόθεση στήριξης του εγχειρήματος.
«Θα πρέπει ωστόσο να υπάρξει συνεργασία τόσο από το Υπουργείο Παιδείας, όσο και από το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να περάσει στην συνείδηση των παιδιών αλλά και των τουριστών, μέσα από τις κατάλληλες προωθητικές ενέργειες, ότι ο φρεσκοστυμμένος χυμός των μηχανημάτων είναι σαφώς ανώτερος από τις παγοκολόνες χυμού που κυκλοφορούν στο εμπόριο», τονίζει ο κ. Ξυλογιάννης.
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα αυτό στο οποίο θα υπάρξει συγκεκριμένο business plan για την ανάπτυξη του project.
Υπάρχουν σκέψεις για την δημιουργία ενός ενιαίου φορέα που θα αναλάβει να «τρέξει» τα ΑΤΜ χυμών, τα οποία εκτός από πορτοκάλι εξετάζεται να πωλούν και φρεσκοστυμένο χυμό μήλου.
Πάντως σύμφωνα με τον ίδιον το εγχείρημα δεν είναι εύκολο αφού τα έξοδα είναι αρκετά και έχουν να κάνουν, εκτός της δαπάνης για το ενοίκιο του χώρου, με τις αμοιβές των τριών ατόμων που φροντίζουν τα μηχανήματα, τα καθαρίζουν, τα πλένουν και τα τροφοδοτούν. Τα εν λόγω μηχανήματα είναι εισαγόμενα από την Ιταλία και το καθένα στοιχίζει περί τα 10.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: economistas.gr

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στους λογαριασμούς ρεύματος




Σαρωτικές αλλαγές στους λογαριασμούς, τα τιμολόγια και στα δικαιώματα των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας φέρνει οδηγία της Ε.Ε. για τον ηλεκτρισμό.
Το νέο πλαίσιο επιδιώκει να αποσαφηνίσει τους ρόλους των παικτών στην αγορά με την ενδυνάμωση της θέσης των καταναλωτών και την ενθάρρυνση για τη συμμετοχή τους σε αυτή. Τα κράτη- μέλη θα πρέπει να ενσωματώσουν την κοινοτική οδηγία στις εθνικές νομοθεσίες μέχρι το τέλος του 2020 ώστε από την 1η Ιανουαρίου 2021 να τεθεί σε ισχύ.
Μεταξύ των νέων διατάξεων είναι κι αυτή που ορίζει ότι οι εταιρείες προμήθειας ρεύματος θα πρέπει να ειδοποιούν τους τελικούς πελάτες τους με διαφανή και κατανοητό τρόπο απευθείας για οποιαδήποτε προσαρμογή της τιμής προμήθειας και τους λόγους και τις προϋποθέσεις της μεταβολής, καθώς και το πεδίο εφαρμογής της την κατάλληλη χρονική στιγμή και το αργότερο σε δύο εβδομάδες.
Όταν πρόκειται για οικιακούς καταναλωτές αυτοί θα πρέπει να ειδοποιούνται έναν μήνα πριν από τη χρονική στιγμή κατά την οποία η προσαρμογή τίθεται σε ισχύ. Τα κράτη- μέλη διασφαλίζουν ότι οι τελικοί πελάτες παραμένουν ελεύθεροι να τερματίσουν τις αντίστοιχες συμβάσεις εάν δεν αποδέχονται τους νέους συμβατικούς όρους ή τις προσαρμογές της τιμής προμήθειας που τους έχουν κοινοποιηθεί από τον προμηθευτή.
Με άλλο άρθρο της οδηγίας οι χώρες θα πρέπει να διευκολύνουν τους καταναλωτές ώστε να αλλάζουν με ταχύτατες διαδικασίες προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος. Οι διατάξεις που ορίζουν ότι αυτοί δικαιούνται μια τέτοια αλλαγή εντός τριών εβδομάδων το μέγιστο από την ημερομηνία της αίτησης και μέχρι τον Ιανουάριο του 2026 ο χρόνος θα πρέπει να μειωθεί το πολύ στις 24 ώρες για οποιαδήποτε εργάσιμη ημέρα. Τα κράτη- μέλη μεριμνούν ώστε τουλάχιστον οι οικιακοί καταναλωτές και οι μικρές επιχειρήσεις να μην επιβαρύνονται με οποιοδήποτε τέλος σχετιζόμενο με την αλλαγή προμηθευτή.
Επιπλέον οι προμηθευτές παρέχουν στους τελικούς πελάτες διαφανείς πληροφορίες σχετικά με τις ισχύουσες τιμές και τιμολόγια, καθώς και τους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις όσον αφορά στην πρόσβαση και τη χρήση των υπηρεσιών ηλεκτρικής ενέργειας. Παρέχουν επίσης, ευρεία επιλογή των μεθόδων πληρωμής. Αυτές δεν πραγματοποιούν αδικαιολόγητες διακρίσεις μεταξύ των πελατών. Τυχόν διαφορά στις χρεώσεις σε σχέση με τις μεθόδους πληρωμής ή μεθόδους προπληρωμής είναι αντικειμενική, χωρίς διακρίσεις και αναλογική και δεν υπερβαίνει τα άμεσα έξοδα που βαρύνουν τον δικαιούχο της πληρωμής για τη χρήση της συγκεκριμένης μεθόδου.
Επίσης, καθιερώνεται και η δυναμική τιμολόγηση, δηλ. η χρέωση των πελατών στα πρότυπα της χρηματιστηριακής αγοράς με μεταβολές των τιμών ακόμη κι εντός της ημέρας.
Πηγή-enikonomia.gr με πληροφορίες από την  εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ: Εβδομάδα Τρίτης Ηλικίας - Ημέρα 3η




ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Έχουμε ευθύνη απέναντι στα άτομα που μας μεγάλωσαν

Ημέρα 3η

 Σύνδεση ηλικιωμένων και νέων, μέσω της δημιουργίας γεφυρών επικοινωνίας με δομές και υπηρεσίες του Δήμου: συμμετοχή των ηλικιωμένων στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία, μέσω εκδηλώσεων που αφορούν την τοπική ιστορία της γειτονιάς και της πόλης, αφηγήσεις εμπειριών και παραμυθιών.
 Δικτύωση των ΚΑΠΗ με φορείς, δημοτικές υπηρεσίες και συλλόγους ώστε να προσφέρεται από τα μέλη εθελοντική εργασία και συμμετοχή στην διοργάνωση και
εκτέλεση εκδηλώσεων.

Εσείς Θέλετε
Εμείς Μπορούμε

Υποψήφιος με το συνδυασμό ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ Βαγγέλης Τουλούμης





Την υποψηφιότητά του με τον ανεξάρτητο συνδυασμό ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ στο πλευρό του Βασίλη Καθαροσπόρη, ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Τουλούμης. Ο Βαγγέλης Τουλούμης ζει στα Φύλλα και είναι ελεύθερος επαγγελματίας, απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Παν/μίου Δυτικής Αττικής. Ασχολείται με τον αθλητισμό και είναι παίκτης της ποδοσφαιρικής ομάδας
‘ΜΙΑΟΥΛΗΣ’ Φύλλων.
"Χωρίς πολλά λόγια, με όραμα για τον τόπο και διάθεση για δουλειά συμπορεύομαι με το συνδυασμό ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ. Σας καλώ να στηρίξετε την υποψηφιότητα μου, σας καλώ να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο, σας καλώ να συνεργαστούμε και να τα καταφέρουμε".
Εσείς Θέλετε
Εμείς Μπορούμε

Υποψήφιος με το συνδυασμό ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ο Αντώνης Μπέτσας





Την υποψηφιότητά του με τον ανεξάρτητο συνδυασμό ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσε ο Αντώνης Μπέτσας. Ο Αντώνης Μπέτσας δραστηριοποιείται στην περιοχή του Βασιλικού και είναι
ελεύθερος επαγγελματίας χώρο του αυτοκινήτου.
«Η πολύτιμη εμπειρία που απέκτησα λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας στην τοπική αγορά όπου καθημερινά συζητώ και ακούω τους πολίτες, μόνιμους κατοίκους ή επισκέπτες, μου δίνει το έναυσμα να θέσω τον εαυτόμου στην διάθεση των συνδημοτών μας. Ενώνω τις δυνάμεις, τις απόψεις και τις ιδέες μου με την ομάδα του ανεξάρτητου υποψήφιου Βασίλη Καθαροσπόρη και ξεκαθαρίζω σε όλες και σε όλους ότι η συμμετοχή μου στον
εκλογικό στίβο του Δήμου μας γίνεται μόνο για ένα καλύτερο αύριο όλων
μας».
Εσείς Θέλετε
Εμείς Μπορούμε

Δράση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας για την Παγκόσμια Ημέρα του Αυτισμού


Ο Γιώργος Χατζηπαύλου έρχεται στο Θέατρο Περί-Τεχνών



Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

ΣτΕ: Κομμένο το τσιγάρο και στους ειδικούς χώρους καπνιστών σε καζίνο και κέντρα διασκεδάσεως






Το κάπνισμα απαγορεύεται στους ειδικούς χώρους σε καζίνο και κέντρα διασκεδάσεως. Αυτό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ακυρώνοντας τη σχετική υπουργική απόφαση.
Επιπλέον, στο ΣτΕ κατατέθηκε νέα αίτηση ακύρωσης, έπειτα από την έκδοση νέας υπουργικής απόφασης, με το ίδιο περιεχόμενο. Ειδικότερα, στο ΣτΕ είχαν προσφύγει η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μήνυμα Ζωής» και 3 πολίτες, ζητώντας να ακυρωθεί η από 18.8.2011 υπουργική απόφαση, που καθόριζε τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των χώρων καπνιζόντων σε κέντρα διασκεδάσεως άνω των 300 τ.μ. και σε καζίνο.
Υπενθυμίζεται ότι με τον νόμο 3868/2010 επιβλήθηκε απόλυτη απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους των καταστημάτων και τους στεγασμένους υγειονομικού ενδιαφέροντος χώρους, εξαιρουμένων των καζίνο και των κέντρων διασκεδάσεως άνω των 300 τ.μ. με μουσική. Με τον νόμο 3986/2011 παρασχέθηκε στα καζίνο και τα κέντρα διασκεδάσεως άνω των 300 τ.μ., η δυνατότητα να δημιουργήσουν κλειστούς ή στεγασμένους χώρους καπνιζόντων μέχρι το ½ του συνολικού εμβαδού του καταστήματος, υπό την προϋπόθεση της καταβολής ετήσιου τέλους 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Τώρα, το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαρία Καραμανώφ και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Διομήδης Κυριλλόπουλος) στην υπ΄ αριθμ 551/2019 απόφασή του, σημειώνει ότι η εξαίρεση θεσπίστηκε βάσει οικονομικού κριτηρίου και επισημαίνουν ότι όσο μεγαλύτερο είναι το εμβαδό των κλειστών ή στεγασμένων χώρων των καζίνο και των κέντρων διασκεδάσεως για τους καπνίζοντες, «τόσο μεγαλύτερο όφελος προκύπτει για τον κρατικό Προϋπολογισμό, ενώ αντίθετα, τόσο λιγότερο εξυπηρετείται ο σκοπός της μείωσης της κατανάλωσης καπνού και της έκθεσης σε αυτόν, στον οποίο αποβλέπει η διεθνής σύμβαση της 21ης Μαΐου 2003 της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για τον έλεγχο του καπνού η οποία κυρώθηκε με τον νόμο 420/2005».
«Η εν λόγω εξαίρεση από την απόλυτη απαγόρευση του καπνίσματος, δεν θεσπίστηκε επί τη βάσει κριτηρίων προκυπτόντων από την επίμαχη διεθνή σύμβαση, αλλά αντιθέτως υπαγορεύθηκε από δημοσιονομικούς λόγους, ήτοι λόγους που παρίστανται κατ΄ εξοχήν απρόσφοροι για την εξυπηρέτηση των επιδιωκομένων από τη διεθνή σύμβαση σκοπών», επισημαίνεται ακόμη στη δικαστική απόφαση, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Ετσι, το ΣτΕ αποφάνθηκε πως η διάταξη του άρθρου 45 του νόμου 3986/2011 είναι ανίσχυρη, ως αντιβαίνουσα στις διατάξεις της κυρωθείσας με το νόμο 3420/2005 διεθνούς σύμβασης, η οποία έχει επαυξημένη ισχύ έναντι κάθε αντίθετης διάταξης της εσωτερικής έννομης τάξης.
Κατόπιν αυτών, το ΣτΕ έκρινε ότι η προσβαλλόμενη Υ1/ΓΠ/οικ.93828/18.8.2011 κοινή υπουργική απόφαση, όπως τροποποιήθηκε με την υπ΄ αριθμ. Υ1/ΓΠοικ./134274/23.11.2011 κοινή υπουργική απόφαση (των υπουργών Οικονομικών και Υγείας) είναι μη νόμιμη και ως εκ τούτου πρέπει να ακυρωθεί.
Πάντως, στο ΣτΕ προσέφυγε ξανά η ίδια ΜΚΟ και οι ίδιοι πολίτες, ζητώντας να ακυρωθεί κι η νέα από 14.1.2019 απόφαση των ίδιων υπουργών, η οποία αντικαθιστά την απόφαση που ακυρώθηκε και έχει ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο με την ακυρωθείσα.
Πηγή: iefimerida.gr





Φρούτα με κουκούτσι -Τα μοναδικά οφέλη που έχουν στην υγεία μας



Ξέρουμε ήδη ότι τα φρούτα κάνουν πολύ καλό στην υγεία μας.
Τα περισσότερα από τα ζουμερά, χυμώδη φρούτα έχουν πολλά οφέλη στον οργανισμό μας, για τα οποία έχουμε ήδη μιλήσει.
Η κατηγορία όμως των stone fruits ή αλλιώς των φρούτων με κουκούτσιδεν γνωρίζαμε ότι μας κάνει τόσο καλό και μάλιστα έχει μερικά πολύ σημαντικά οφέλη στην υγεία μας.
Ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια, δαμάσκηνα, μάνγκο κ.α. αποτελούν μερικά από τα καλοκαιρινά φρούτα που έχουν στο κέντρο της σάρκας τους ένα κουκούτσι.
Συνήθως είναι ζουμερά, γλυκά και περιέχουν αρκετό νερό. 
Αυτά τα φρούτα με τα ζωηρά χρώματα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.
Συγκεκριμένα, είναι πλούσια με φυτοθρεπτικά συστατικά που πολεμούν τις λοιμώξεις, προστατεύουν την υγεία μας ενώ αντιμετωπίζουν τα σημάδια της γήρανσης.
Ακόμη, δίνουν στα φρούτα τα φανταχτερά τους χρώματα, όπως το πορτοκαλί, το κίτρινο και το κόκκινο.
Τα φρούτα αυτά είναι γλυκά αλλά είναι χαμηλά σε θερμίδες. Μπορούν να σε βοηθήσουν έτσι να διατηρήσεις το βάρος σου ή να χάσεις περιττά κιλά προσθέτοντάς τα στη διατροφή σου. 
Ακόμη, είναι καλή πηγή φυτικών ινών, που σε χορταίνουν και κρατούν το βάρος σου υπό έλεγχο. Βελτιώνουν την χοληστερόλη ενώ μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών ασθενειών, εγκεφαλικού και διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με το American Heart Association.
Τα βερίκοκα και τα μάνγκο διαθέτουν Β-Καροτίνη, μια μορφή τηςβιταμίνης Α που παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των ματιών.
Τα κεράσια και τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, τα φλαβονοειδή που μάχονται τις ασθένειες και βρίσκονται σε σκουρόχρωμα φρούτα και λαχανικά. Αυτά προσφέρουν προστασία ενάντια στον καρκίνο, στην καρδιαγγειακή νόσο, στον διαβήτη και στην γνωστική εξασθένηση.
Τέλος, τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C που βοηθά στην αντιμετώπιση της κυτταρικής βλάβης και βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου. 


ΠΗΓΗ:bovary.gr

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...