Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Το 2018 η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού




«Το 2018 αποτέλεσε την καλύτερη χρονιά σε επιδόσεις στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού, οι διεθνείς αφίξεις άγγιξαν τα 33 εκατομμύρια συμπεριλαμβανομένης της κρουαζιέρας και τα έσοδα ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Η μεγάλη αύξηση της τουριστικής κίνησης οδήγησε σε κατακόρυφη αύξηση των αμιγώς τουριστικών εσόδων που για πρώτη φορά ξεπέρασαν τα 16 δισ. ευρώ και υπερδιπλάσια έσοδα για την οικονομία από την άνοδο των μεταφορών, του shopping και του εσωτερικού τουρισμού, που υπολογίζονται ότι συνολικά το 2018 θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 21 δισ. ευρώ». 
Aυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού, το οποίο μάλιστα παρουσιάζει σε πλήρη ανάλυση την πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2018 όπως επιβεβαιώνεται από όλες τις επίσημες πηγές (ΕΛΣΤΑΤ, ΥΠΑ, FRAPORT, ΔΑΑ, ΕΑΣΠ, ΤτΕ, ΕΡΓΑΝΗ).  Συγκεκριμένα:
1. Αύξηση 10,6% σημείωσε η διεθνής τουριστική κίνηση το 11μηνο Ιανουάριου-Νοεμβρίου 2018, όπου για πρώτη φορά άγγιξε τα 29,5 εκατ. επισκέπτες. (Πηγή: ΤτΕ - Έρευνα Συνόρων).
2. Ανάλογη άνοδο 9,7% κατέγραψαν τα αμιγώς τουριστικά έσοδα το 11μηνο Ιανουάριου- Νοεμβρίου 2018 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, τα οποία για πρώτη φορά άγγιξαν τα 16 δισ. ευρώ για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του έτους (Πηγή: ΤτΕ - Έρευνα Συνόρων).
3. Ανοδο 12,9% κατέγραψαν το 2018 συνολικά και οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους (2017 - 18,3 εκατ., 2018 - 20,7 εκατ.). Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις ξεπέρασαν τα 20 εκατ.  Περισσότεροι από 2,4 εκατ. επιπλέον ξένοι τουρίστες επισκέφτηκαν αεροπορικώς ελληνικούς προορισμούς (Πηγή: FRAPORT, ΔΑΑ, ΥΠΑ).    
4. Αύξηση  19,4%  κατέγραψαν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών το 2018 σε σχέση με το 2017. (2017 - 4,7 εκατ, 2018 - 5,7 εκατ.). Σχεδόν 1 εκατ. περισσότεροι ξένοι επισκέπτες ταξίδεψαν στην Ελλάδα μέσω Αθήνας το 2018 σε σχέση με το 2017.  (Πηγή: ΔΑΑ, ΥΠΑ).
5. Ανοδικά κινήθηκε το σύνολο των προορισμών. Η μεγαλύτερη άνοδος σημειώνεται στα αεροδρόμια της Μυτιλήνης (43,1%) και της Αγχιάλου (37,1%) και ακολουθούν τα αεροδρόμια της Μυκόνου (24,8), της Καβάλας (23,3%), της Κεφαλονιάς (22,3%) και της Σάμου (21,7%). Περίπου 1,5 εκατ. επιπλέον ξένοι τουρίστες επισκέφτηκαν αεροπορικώς ελληνικούς προορισμούς με απευθείας πτήσεις από αεροδρόμια του εξωτερικού (Πηγή: FRAPORT, ΥΠΑ).
6. Ανοδο 27,9% των tax free συναλλαγών το 2018 σε σχέση με το 2017(Πηγή: PLANET).
7. Κατά 12,8% αυξήθηκαν οι εισπράξεις μουσείων και αρχαιολογικών χώρων κατά το 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 και κατά 12,6% των συνολικών επισκεπτών. (Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ).
8. Αύξηση 10,15% κατέγραψαν τα δημόσια έσοδα από τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και συνολικά τις υπηρεσίες παροχής καταλύματος κατά το μήνα Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017, και 4% το μήνα Ιούλιο. (Πηγή: ΑΑΔΕ).
9. Αύξηση κερδών κατά 51,6% των ελληνικών ξενοδοχείων το 2017 με βάση τους ως τις 16/11/2018 δημοσιευμένους ισολογισμούς (Πηγή: Έρευνα New Times).
10. Επιπλέον δημιουργήθηκαν 288.369 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2018 λόγω και της εξαιρετικής φετινής πορείας του τουρισμού, επίδοση που αποτελεί την υψηλότερη από το 2001 έως σήμερα. (Πηγή: ΕΡΓΑΝΗ)
11. Ανοδο κατά 24,4% σημείωσε η παραγωγή στην κατασκευή κτηρίων το 1ο εξάμηνο του 2018 σε σχέση με το περασμένο έτος, λόγω της μεγάλης ανόδου της τουριστικής κίνησης που οδήγησε στην αύξηση των πράξεων αγοραπωλησιών ακινήτων και την «αναθέρμανση» της αγοράς της στεγαστικής πίστης. (Πηγή: ΣΕΒ).
12. Αύξηση 17,8% του κύκλου εργασιών της αγοράς ξύλου και επίπλου, το 9μηνο Ιανουάριου-Σεπτεμβρίου 2018 σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια ύφεσης, λόγω της μεγάλης ανόδου των τουριστικών επενδύσεων. (Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ).
13 Αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας την περίοδο Σεπτεμβρίου 2017 - Αυγούστου 2018 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους (2016-2017). Συγκεκριμένα κατά 19,1% αυξήθηκε ο όγκος των κατασκευών, κατά 18,7% της επιφάνειας των κτισμάτων και κατά 8,5% στον αριθμό αδειών, στο σύνολο της χώρας, εξαιτίας των επενδύσεων σε νέες τουριστικές υποδομές. (Πηγή: ΕΣΥΕ)
14. Αύξηση (16,6%) κατέγραψε ο δείκτης κύκλου εργασιών στις δραστηριότητες των ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών, υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες κατά το β' τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017. (Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ)
15. Αύξηση 8,5% κατέγραψε η μέση τιμή ανά δωμάτιο των ξενοδοχείων της Αθήνας το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2018 σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2017 και 2,2% η πληρότητα. (Πηγή: ΕΞΑΑΑ, GBR)
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σε συναγερμό το ΚΕΕΛΠΝΟ για την έξαρση της εποχικής γρίπης.



Την περασμένη εβδομάδα είχαν καταγραφεί συνολικά 6 θάνατοι από την εποχική γρίπη, αλλά μέσα σε λίγες ημέρες οι θάνατοι τριπλασιάστηκαν, φθάνοντας τους 18.
Παράλληλα, δεκάδες άτομα με βεβαρυμένο ιστορικό υγείας νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται και τρία παιδιά (2 βρέφη και ένα 7χρονο).
Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένουν κάθε χρόνο το δυνατό κύμα της γρίπης από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, ωστόσο η εποχική γρίπη έχει δείξει ήδη το άγριο πρόσωπό της φέτος, αφού ήδη από την δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, όπως επισήμαναν οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ στην επιδημιολογική τους έκθεση η θνησιμότητα από όλες τις αιτίες στην Ελλάδα παρουσίασε περαιτέρω αύξηση σε σχέση με την αναμενόμενη για την εποχή». Επίσης, αυξημένες αναφέρεται ότι είναι και οι επισκέψεις σε γιατρό με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής σε σύγκριση με την προηγούμενη -πρώτη- εβδομάδα του έτους.
Ηδη, φέτος φαίνεται πως κυριαρχεί ο υπότυπος Α (Η1Ν1), δηλαδή το λεγόμενο πανδημικό στέλεχος που συνδέεται με επιπλοκές που οδηγούν συχνότερα σε νοσηλεία σε ΜΕΘ.
«Έχει ξεκινήσει η περίοδος αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης στην Ελλάδα. Επικρατών υπότυπος είναι ο Α(Η1Ν1)» αναφέρουν οι ειδικοί στην έκθεσή τους και υπογραμμίζουν τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού για την προφύλαξη από τη γρίπη.

Eurostat:Ένας στους τέσσερις Έλληνες αδυνατεί να έχει επαρκή θέρμανση


Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Eurostat για το επίπεδο διαβίωσης του ελληνικού πληθυσμού, όπως αυτό αντικατοπτρίζεται στην οικονομική αδυναμία επαρκούς θέρμανσης.
Στο σύνολο της Ευρωπαϊκή Ένωσης, το 8% δηλώνει ότι δεν μπορεί να έχει επαρκή θέρμανση, λόγω οικονομικής αδυναμίας κι αυτή είναι μια ακόμα πληγή, που άφησε πίσω της η κρίση. Ειδικά όσον αφορά στην Ελλάδα των δραματικών εισοδηματικών απωλειών, το ποσοστό διαμορφώνεται στο 25,7%, κάτι που σημαίνει ότι το ¼ του πληθυσμού αδυνατεί να καλύψει μια βασική ανάγκη αξιοπρεπούς διαβίωσης!
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι Έλληνες προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης με μέση τιμή 1,025 ευρώ/ λίτρο, όταν η μέση τιμή στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώνεται στα 0,794 ευρώ και στην Ευρωζώνη στα 0,781 ευρώ/ λίτρο, ως αποτέλεσμα της υψηλής φορολογίας στα καύσιμα.Με αυτό το ποσοστό, η Ελλάδα κατατάσσεται στην τρίτη θέση, πίσω από τη Βουλγαρία (36,5%) και τη Λιθουανία (28,9%). Η τάση είναι πτωτική, αλλά με τη διαφορά ότι ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη αυτά τα ποσοστά άρχισαν να μειώνονται μετά από το 2012 (11% μ.ο.), στη χώρα μας η βελτίωση αυτού του κοινωνικού δείκτη ξεκίνησε μετά από το 2014 κι αφού είχε φτάσει στο ασύλληπτο 32,9%.


Πηγή:iefimerida.gr 

΄΄Βήμα στο Αύριο΄΄ο συνδυασμός της Τζοβάννας Γκόγκου



Βήμα στο Αύριο λέγεται ο συνδυασμός της υποψήφιας δημάρχου Διρφύων Μεσσαπίων Τζοβάννας Γκόγκου όπως η ίδια αποκάλυψε μέσω της σελίδας της στο facebook. 

Κόβουν την πίτα τους οι τετρακίνητοι της Εύβοιας




Το κλαμπ "Φίλοι Εθελοντές Τετρακίνητοι Εύβοιας" FETES CLUB 4x4, διοργανώνει εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι, στο κέντρο "Villas restaurant", στην Ερέτρια.

Πολιτική Συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Νέα Αρτάκη




Η Πολιτική Συγκέντρωση θα γίνει στη Νέα Αρτάκη στις 4 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 19:00 στο Δημαρχείο Νέας Αρτάκης.

Θα μιλήσει ο Κώστας Μπασδέκης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς - Εύβοιας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο Γιάννης Τζαβάρας Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκίδας της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

12 επιπλέον αστυνομικοί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Εύβοιας




Στο πλαίσιο των τακτικών τακτικών μεταθέσεων έτους 2019 της Ελληνικής Αστυνομίας, ενισχύεται με 12 αστυνομικούς, τέσσερις βαθμοφόρους και οκτώ αστυφύλακες, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας.
Την σχετική ανακοίνωση έκανε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, ο Γιώργος Κουλιάκης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας. 

Βλέννα σαλιγκαριού: Το μυστικό των αρχαίων Ελλήνων για την αιώνια νεότητα



Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τα σαλιγκάρια για να θεραπεύσουν τις πληγές και οι Κορεάτες ακολούθησαν το παράδειγμά τους εδώ και χρόνια.
Η  περιποίηση προσώπου με βλέννα σαλιγκαριού έχει βρει επίσης το δρόμο της στα βελγικά κέντρα ομορφιάς. «Βασική έρευνα έχει ήδη γίνει σχετικά με τη βλέννα του σαλιγκαριού και απέδειξε οτι έχει ευεργετικά αποτελέσματα», γράφει η βελγική εφημερίδα De Standaard.

«Η βλέννα χρησιμοποιείται από το σαλιγκάρι για να κινηθεί και για να αποκαταστήσει τον κοχλία εάν χρειάζεται», εξηγεί ο Mάσελις. «Η έρευνα δείχνει ότι το προϊόν μπορεί πράγματι να έχει ευεργετικές επιδράσεις στους ανθρώπους, όπως να κάνει το δέρμα πιο λείο ή να δημιουργήσει ένα αναζωογονητικό αποτέλεσμα».«Το τζελ σαλιγκαριού είναι καλό για το δέρμα γιατί είναι γεμάτο αλλαντοΐνη, αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και κολλαγόνο», λένε Βέλγοι δερματολόγοι. «Μπορεί να θεραπεύσει τη βλάβη των ιστών και να καταπραΰνει το δέρμα, είναι ο ιδανικός σύμμαχος στην καταπολέμηση της ακμής και ένα τέλειο προϊόν κατά της γήρανσης», λέει ο δερματολόγος Τόμας Μάσελις.Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η βλεννα σαλιγκαριού χρησιμοποιείται ήδη στην οδοντιατρική, αλλά όχι ακόμα ιδιαίτερα μεταξύ των δερματολόγων. «Υπάρχει κάτι που πρέπει να ειπωθεί για αυτό», λέει ο Mάσελις.

«Η έρευνα δείχνει ότι η βλέννα του σαλιγκαριού έχει ανασταλτική επίδραση στα βακτηρίδια, τους μύκητες και τις φλεγμονές». Το αν είναι πραγματικά μια πανάκεια, για παράδειγμα κατά της ακμής, είναι αμφίβολη. «Η βλέννα θα δράσει στο βακτήριο, αλλά δεν κάνει τίποτα για το βασικό πρόβλημα της ακμής».
«Δεν γνωρίζω κανένα δερματολόγο που χρησιμοποιεί ήδη το προϊόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το κάνουμε στο μέλλον», λέει ο Μασελις.


Πηγή:iefimerida.gr 

Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει σήμερα η προθεσμία πληρωμής








Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει σήμερα η προθεσμία πληρωμής μετά την παράταση που είχε δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ από αύριο όσοι δεν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα.
Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή στα τέλη κυκλοφορίας γίνεται μόνο στις εφορίες. Η παράταση είχε δοθεί ως και το τέλος Ιανουαρίου προκειμένου να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων λόγω των προβλημάτων που είχαν αντιμετωπίσει από την πρόσφατη κακοκαιρία.
Όσοι δεν πληρώσουν εγκαίρως από αύριο θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο που ισοδυναμεί με το διπλάσιο των τελών που αναλογούν στο όχημά τους.Πηγή-dikaiologitika.gr




Bιωματικό σεμινάριο για την πρόληψη του καπνίσματος σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευση

Αποτέλεσμα εικόνας για βιωματική μάθηση






Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Ευβοίας πραγματοποίησε, σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας, κα Αγγελική Φραντζεσκίδου κ. Νεκτάριο Καντανολέων, στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2019, στο χώρο του 4ου δημοτικού Χαλκίδας, βιωματικό σεμινάριο βασισμένο στο εκπαιδευτικό υλικό πρόληψης «Κάπνισμα; Όχι εμείς!». Το συγκεκριμένο υλικό έχει δημιουργηθεί από τη δικτύωση και συνεργασία των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας των Νομών Θεσσαλονίκης, Ξάνθης και Ροδόπης, του ΟΚΑΝΑ, του ΕΚΤΕΠΝ/ ΕΠΙΨΥ και της 4ης ΥΠΕ.
 Αποτελεί ένα ολιστικό πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που απευθύνεται σε μαθητές ΄Δ, Έ και ΣΤ’ Δημοτικού και στοχεύει στην δημιουργία μιας πολιτικής πρόληψης του καπνίσματος στα παιδιά, εμπλέκοντας όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας. Βασίζεται σε θεωρητικά μοντέλα που αναδεικνύουν το ρόλο της κοινωνικής επιρροής στην έναρξη και εξάρτηση από το κάπνισμα και την αξία της ανάπτυξης και ενίσχυσης προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων του ατόμου. Όπως συμβαίνει και σε κάθε ουσιαστική προληπτική παρέμβαση σε μαθητές, στόχος είναι η διαμόρφωση θετικής στάσης των παιδιών για τη διατήρηση της υγείας τους και όχι απλά η ενημέρωσή τους για τους κινδύνους του καπνίσματος. Το πρόγραμμα «Κάπνισμα; Όχι Εμείς!» παρακολούθησαν 8 δάσκαλοι και 10 καθηγητές, καθώς η δομή και το περιεχόμενό του επιτρέπει την υλοποίησή του και στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου. Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και ευχάριστη διάθεση στη διήμερη εκπαίδευσή τους και βρήκαν ιδιαίτερα εποικοδομητική τη συνύπαρξη Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο ίδιο βιωματικό σεμινάριο. Πολλοί από αυτούς φάνηκαν πρόθυμοι να εφαρμόσουν άμεσα το υλικό στα σχολεία τους.
Το συντονισμό της παρέμβασης ανέλαβαν τα στελέχη του Κέντρου, Φραντζέσκα Ακριώτη και Μαρία Κίσσα.

Υποψήφιος με το συνδυασμό ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ο Σωτήρης Τριανταφύλλου







Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και εσωτερικός χώρος





Στο πλευρό του ανεξάρτητου υποψηφίου Δημάρχου, Βασίλη Καθαροσπόρη θα είναι στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές ο Σωτήρης Τριανταφύλλου. Ο Σωτήρης Τριανταφύλλου είναι 29 χρονών και ασχολείται με το χώρο της εστίασης στην Χαλκίδα.
"Θα μπορούσα να αναφέρω βαριά λόγια για να υπογραμμίσω την απόφαση μου να αποδεχθώ την τιμητική πρόταση του Βασίλη Καθαροσπόρη και να είμαι υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Θα προτιμήσω απλά να πω, ότι ως νέος που έχει μεγαλώσει και ζει καθημερινά την πόλη μας θέλω να προσπαθήσω για έναν πιο ανθρώπινο Δήμο με ευκαιρίες ανάπτυξης στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό. Όλοι μαζί συλλογικά μπορούμε να κάνουμε το Δήμο μας, Δήμο-πρότυπο και την Χαλκίδα μας πρωταθλήτρια".
Εσείς Θέλετε
Εμείς Μπορούμε

Ληστές χτύπησαν και λήστεψαν 82χρονη κωφάλαλη στη Χαλκίδα

   

Αποτέλεσμα εικόνας για περιπολικο


Θρασύτατη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε σπίτι 82χρονης κωφάλαλης στη Χαλκίδα. Δύο άγνωστοι στις 4 τα ξημερώματα παραβίασαν την κεντρική είσοδο του σπιτιού της ηλικιωμένης. Η ηλικιωμένη ξύπνησε και προσπάθησε να σταματήσει τους ληστές, που σύμφωνα με τη μαρτυρία της, δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Οι κακοποιοί χτύοησαν την ηλικιωμένη στο πρόσωπο, πήραν 1.600 ευρώ και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Για το συμβάν προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας

Δείτε πότε αρχίζει η πληρωμή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης






Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα του Taxisnet για τους ενδιαφερόμενους προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης. Για όσους δε, έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου η πρώτη πληρωμή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Ανεξαρτήτως κλιματικής ζώνης, για κάθε κατοικία χορηγείται επίδομα σε άγαμους για τα πρώτα 80 τετραγωνικά μέτρα και σε έγγαμους και μονογονεϊκές οικογένειες για τα πρώτα 100 τετραγωνικά μέτρα.

Το διάστημα χορήγησης του επιδόματος αφορά στις αγορές πετρελαίου θέρμανσης από 15 Οκτωβρίου 2018 μέχρι και 30 Απριλίου 2019, ύστερα από σχετική αίτηση που υποβάλλεται έως την 31η Μαΐου 2019.

Η υποβολή των αιτήσεων και η ενεργοποίηση της διαδικασίας πληρωμής γίνεται ηλεκτρονικά μέσω εφαρμογής στο TAXISNET. Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως 15.01.2019, η πληρωμή θα γίνει έως 15.02.2019. Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από 16.1.2019 έως 31.5.2019, η πληρωμή θα γίνει έως 28.6.2019.

Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης, παρέχεται το δικαίωμα στον αιτούντα να υποβάλει αίτηση επανεξέτασης μέχρι 15.7.2019 και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο αιτών είναι δικαιούχος, τότε το επίδομα καταβάλλεται έως 11.10.2019.Πηγή-enikonomia.gr




Στα 400 ευρώ το επίδομα ανεργίας



Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΑΕΔ




Στα 400 ευρώ το επίδομα ανεργίας με την αύξηση του κατώτατου μισθού. Με την αύξηση του κατώτατου μισθού το βασικό μηνιαίο επίδομα ανεργίας ανέρχεται στα 400,00 ευρώ Μισθωτοί των οποίων καταγγέλθηκε από τον εργοδότη ή έληξε η σύμβαση εργασίας και που έχουν ασφαλισθεί στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ μπορούν με ορισμένες προϋποθέσεις να εισπράξουν από τον ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας. Η αίτηση υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο αυτοπροσώπως εντός 60 ημερών από την ημερομηνία απόλυσής του στην αρμόδια Υπηρεσία του τόπου κατοικίας του (ή εναλλακτικά της τελευταίας απασχόλησής του). Οι περιπτώσεις, που οι αιτήσεις υποβάλλονται κατά το πρώτο 7ημερο μετά την απόλυση, επιδοτούνται από την 7η ημέρα, ενώ όσες υποβάλλονται σε μεταγενέστερο διάστημα επιδοτούνται από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Το επίδομα καταβάλλεται μια φορά το μήνα για 25 ημέρες. Με την αύξηση του κατώτατου μισθού το βασικό μηνιαίο επίδομα ανεργίας ανέρχεται στα 400,00 Ευρώ Για κάθε μέλος της οικογένειας το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10%

Υποψήφια με το συνδυασμό ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ η Μαριλένα Βασιλείου



Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, selfie και κοντινό πλάνο








Υποψήφια με το συνδυασμό ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ η Μαριλένα Βασιλείου
Υποψήφια με το συνδυασμό ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι η ιδιωτική υπάλληλος Μαριλένα Βασιλείου.
«Η νέα γενιά έχουμε λόγο και όραμα για τον τόπο μας. Η απάθεια είναι κόντρα στην εποχή μας. Πιστεύοντας βαθιά, πως ήρθε η ώρα της γενιάς μας, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη, αποφάσισα να συμμετέχω στην αξιόλογη και ακομμάτιστη προσπάθεια του Βασίλη Καθαροσπόρη και να είμαι υποψήφια σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019».
Εσείς Θέλετε
Εμείς Μπορούμε

ΕΕΤΕΜ Ευβοίας- Ακυρώνει την προγραμματισμένη κοπή πίτας ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΕΤΕΜ ΧΑΛΚΙΔΑ

Το τμήμα ΕΕΤΕΜ Ευβοίας σας ενημερώνει ότι ακυρώνει την προγραμματισμένη κοπή πίτας του, λόγω του αιφνίδιου θανάτου του συναδέρφου Δημήτρη Πρωτόπαπα, Υπαλληλου της ΥΔΟΜ Χαλκίδας.




Κούκουζας και Μπακομήτρος υποψήφιοι με το Φάνη Σπανό

















Φάνης Σπανός-΄΄Δυο έμπειροι Αυτοδιοικητικοί. Ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Κούκουζας από το Βασιλικό Εύβοιας και ο συνταξιούχος δημοσίου Κωνσταντίνος Μπακομήτρος από τη Θήβα Βοιωτίας γνωρίζουν καλά τι σημαίνει να είσαι στην πρώτη γραμμή. Μαζί συνεχίζουμε΄΄.












28 συλλήψεις στη Στερεά Ελλάδα









Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (29-01-2019), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (854) άτομα, εκ των οποίων (678) ημεδαποί και (176) αλλοδαποί, καθώς και (621)οχήματα.

Προσήχθησαν: (44) άτομα, εκ των οποίων (25) ημεδαποί και (19) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (28) άτομα, εκ των οποίων (12) ημεδαποί και (16) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

(2) αλλοδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Επιπλέον ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται και για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
(1) αλλοδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
(9) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
(10) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
(3) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραεμπόριο.

Κατασχέθηκαν:
Μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
Σιδερογροθιά και φυσίγγια.
Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (179) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

(161) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (40) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ (μέθη) (1) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (2) για αντικανονικό προσπέρασμα, (1) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (1) για παραβίαση προτεραιότητας, (1) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (1) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (2) για ΚΤΕΟ και (111) λοιπές παραβάσεις.}
(2) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
(11) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
(1) παράβαση του νόμου περί όπλων.
(4) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Κοπή πίτας Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου "Η ΑΝΘΗΔΩΝ"





Την Εύβοια φιλοξενεί σε άρθρο της η γαλλική Εφημερίδα l’ Alsace


Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας  κα Αγιοστρατίτη, φανερά ικανοποιημένη, βλέποντας να αποδίδουν οι προσπάθειες  και οι στόχοι του επιμελητηρίου για την προώθηση των Ευβοϊκών προϊόντων στο εξωτερικό, σχολιάζει στην προσωπική της σελίδα στο διαδίκτυο.
» Άρθρο για την Εύβοια στην γαλλική Εφημερίδα l’ Alsace 90.000 φύλλα, λίγες μέρες πριν την έκθεση τουρισμού και γαστρονομίας Festivitas στην Μιλούζη.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια, προβολής της Εύβοιας, συμμετέχοντας στην Έκθεση με περίπτερο του Επιμελητηρίου .»

Χθες η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημήτρη Αναγνωστάκη στη Χαλκίδα




Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, σήμερα, Τετάρτη, το απόγευμα, στην πρώτη εκδήλωση του συνδυασμού Στερεά Υπεροχής και του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δημήτρη Αναγνωστάκη. Δείτε τις φωτογραφίες





Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Η θεατρική κωμωδία''Αταίριαστο ζευγάρι'' στο Θέατρο Περι-Τεχνών



Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν

Πρεμιέρα Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου και Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου δύο παραστάσεις για την θεατρική κωμωδία''Αταίριαστο ζευγάρι'' στο Θέατρο ΠεριΤεχνών
 Ώρα 20.00μ.μ.

 Δυο λόγια για το έργο. «Το Αταίριαστο ζευγάρι» είναι κωμωδία καταστάσεων, βασίζεται σε γεγονότα που δημιουργεί ένας ταχύτατος και έξυπνος διάλογος. Ο Νeil Simon στο «Παράξενο ζευγάρι» παίζει με το αγαπημένο του θέμα, τις αντιθέσεις, στήνει μια ιστορία συμβίωσης με δύο εκ διαμέτρου αντίθετους χαρακτήρες ανθρώπων. Η κοινή ζωή του Όσκαρ και του Φήλιξ είναι έντονη, αστεία και γεμάτη εκπλήξεις. Ο συγγραφέας, αναλύει σε βάθος τους χαρακτήρες που δημιουργεί, δεν υπάρχει τίποτα τυχαίο στα έργα του. Το κείμενο του είναι σαν παρτιτούρα από μουσικό έργο. Για να αποδοθεί χρειάζεται ακρίβεια και πολύ ενέργεια. Σας καλωσορίζουμε σε μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις.
 Μην την χάσετε !
 Ενίσχυση συλλόγου 10 ευρώ Προπώληση στο ταμείο του θεάτρου 8 ευρώ 6934714425-2221600809 

ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 11,9% αυξήθηκαν τα τροχαία τον Νοέμβριο





Αύξηση κατά 11,9% σημείωσε ο αριθμός των οδικών τροχαίων ατυχημάτων, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν το θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, τον Νοέμβριο του 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017. Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν 959 τροχαία.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, σημειώθηκαν 959 τροχαία, από τα οποία 64 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (αύξηση 23,1%), 57 τραυματίστηκαν βαριά (αύξηση 3,6%) και 1.132 ελαφρά (αύξηση 16,1%).

Η 'SHIRLEY VALENTINE' σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα στο θέατρο Παπαδημητρίου





Το έργο θα παρουσιαστεί σε δύο παραστάσεις, το Σαββάτο 2 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ. Η τιμή των εισιτηρίων είναι 15 ευρώ το άτομο,με προαγορά 12 ευρώ.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προτίθεται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση «TUTTOFOOD 2019»




Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προτίθεται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση «TUTTOFOOD 2019», η οποία θα λάβει χώρα από τις 6 έως τις 9 Μαΐου 2019 στο Μιλάνο. Σε συνεργασία με την αποκλειστική διοργανώτρια εταιρεία GREAT GREEK EXPORTS & TRADE, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμβάλλει στην ενίσχυση των εξωστρεφών επενδύσεων και την προώθηση εξαγωγών. Η Διεθνής Έκθεση «TUTTOFOOD 2019», αποτελεί μια από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις για τον κλάδο τροφίμων - ποτών παγκοσμίως. Διοργανώνεται για 6η φορά, στον εκθεσιακό χώρο FIERA MILANO στο Μιλάνο. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει για πρώτη φορά με το εθνικό περίπτερο της χώρας μας, δίνοντας την ευκαιρία στις επιχειρήσεις της να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες λιανικής, χονδρεμπόρους, διανομείς και παραγωγούς του κλάδου τροφίμων - ποτών, τόσο για την αγορά της Ιταλίας, όσο και ολόκληρου του κόσμου. Οι εταιρείες που θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν, θα λάβουν χώρο στο ενιαίο διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μέσα στο οποίο ο κάθε εκθέτης θα έχει στη διάθεσή του λειτουργικά 4 τ.μ. Εκτός από το συντονισμό της αποστολής, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα καλύψει οικονομικά το 40% του συνολικού κόστους για κάθε εκθέτη, που σημαίνει πως το συνολικό κόστος για κάθε εκθέτη θα είναι 1.920€ + Φ.Π.Α. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας των Συλλογικών Επιχειρήσεων Αγροδιατροφικού Κλάδου - Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, Κοινοπραξιών (Joint Venture), Συνεταιρισμών, Ομάδων Παραγωγών - η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα καλύψει οικονομικά το 60% του συνολικού κόστους για κάθε εκθέτη που ανήκει σε κάποια από τις παραπάνω ομάδες. Αυτό σημαίνει πως το συνολικό κόστος συμμετοχής για κάθε εκθέτη θα είναι 1.365€ + Φ.Π.Α. Στο συνολικό κόστος συμπεριλαμβάνονται το ενοίκιο χώρου, η κατασκευή, η λογοτύπηση και ο πλήρης εξοπλισμός περιπτέρου, η μεταφορά και ασφάλιση των εκθεμάτων, η καταχώρηση στον έντυπο και ηλεκτρονικό κατάλογο της έκθεσης, η παρουσία έμπειρων στελεχών της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE, οι ενισχυτικές εκδηλώσεις για καλύτερη προβολή της εταιρικής σας παρουσίας και το Registration Fee. Στο συνολικό κόστος ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται τα κόστη μεταφοράς, διαμονής και σίτισης των εκθετών. Παρακαλούμε τις εταιρείες που επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο και όχι αργότερα από τις 15 Φεβρουαρίου 2019, συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση της GREAT GREEK EXPORTS & TRADE (αποστολή στο e-mail: info@greatexhibitions.gr και κοινοποίηση στο e-mail: info@kye.com.gr), διευκρινίζοντας ότι η αίτηση αφορά στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και αν η εταιρεία ανήκει σε κάποια από τις κατηγορίες Συλλογικών Επιχειρήσεων Αγροδιατροφικού Κλάδου. Σε περίπτωση που επιθυμείτε διευκρινήσεις για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το γραφείο του Εντεταλμένου Συμβούλου Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Κεντρική Δομή Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ) Τ.: 2231030190. Συνημμένα στην πρόσκληση θα βρείτε: Το Ενημερωτικό Έντυπο της TUTTOFOOD από την Great Greek Exports & Trade την αίτηση συμμετοχής τους κανονισμούς συμμετοχής στη Δ.Ε. TUTTOFOOD 2

Εγκύκλιος του ΥΠΕΣ με οδηγίες για την ένταξη του «Βοήθεια στο Σπίτι» στις οργανικές μονάδες των δήμων




Εγκύκλιος του ΥΠΕΣ με οδηγίες για την ένταξη του «Βοήθεια στο Σπίτι» στις οργανικές μονάδες των δήμων και τη στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας κ. Πουλάκης.
Στην εγκύκλιο διευκρινίζονται τα εξής:
Α. Με τις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, οι οποίες ρύθµισαν τη λειτουργία των ∆οµών που παρέχουν τις υπηρεσίες του Προγράµµατος «Βοήθεια στο Σπίτι», από την έναρξή του µέχρι σήµερα, παρασχέθηκε η δυνατότητα στους φορείς να απασχολούν προσωπικό ( µε σύµβαση εργασίας ορισµένου χρόνου) µε τις ειδικότητες, εκτός από αυτή του Κοινωνικού Λειτουργού (πτυχιούχο ΑΕΙ/ΤΕΙ, µε άδεια άσκησης επαγγέλµατος), του Ψυχολόγου ΑΕΙ ή πτυχιούχου ΑΕΙ Κοινωνιολογίας ή Κοινωνικής Πολιτικής ή Κοινωνικής ∆ιοίκησης και στην περίπτωση της ειδικότητας του Νοσηλευτή, Νοσηλευτή (µε άδεια άσκησης επαγγέλµατος και οποιουδήποτε πτυχίο ή δίπλωµα ΙΕΚ (πιστοποιηµένο από τον ΟΕΕΚ) ή Σχολών ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης ή άλλου ισότιµου τίτλου Σχολών της ηµεδαπής ή της αλλοδαπής µε άδεια άσκησης επαγγέλµατος) ή Επισκέπτη Υγείας (ΤΕΙ).
Συνεπώς, κατά τη σύσταση οργανικών θέσεων µόνιµου προσωπικού ιδίων κλάδων και κατηγοριών µε τις θέσεις του προσωπικού Ι∆ΟΧ από τους οικείους φορείς, θα πρέπει να προβλέπονται ειδικότητες, κατ’ εφαρµογή των ανωτέρω, ανάλογα µε τα τυπικά προσόντα του υπηρετούντος προσωπικού.
Παράδειγµα : Έστω ότι υπηρετεί εργαζόµενος Ι∆ΟΧ στο Πρόγραµµα «Βοήθεια στο Σπίτι» σε νοµικό πρόσωπο ∆ήµου χ µε την ειδικότητα του ΠΕ Κοινωνιολόγου. Σε αυτή τη περίπτωση, κατά την τροποποίηση του ΟΕΥ του ∆ήµου χ που θα προσλάβει το µόνιµο προσωπικό για την παροχή των υπηρεσιών του «Βοήθεια στο Σπίτι», θα προβλεφθεί η ειδικότητα του ΠΕ Κοινωνιολόγου.
Αναφορικά µε την τροποποίηση των Οργανισµών Εσωτερικής Υπηρεσίας των φορέων, µε τις διατάξεις του άρθρου 91 του ν. 4583/2018 (ΦΕΚ 212 Α΄), οι φορείς έχουν εξαιρεθεί από την τήρηση των προϋποθέσεων των παρ. 3 και 5 του άρθρου 10 του ν. 3584/2007, ωστόσο, επισηµαίνεται, δεν έχουν εξαιρεθεί από την υποχρέωση της εισήγησης της Εκτελεστικής Επιτροπής, κατ΄εφαρµογή των διατάξεων του άρθρου 63 του ν. 3852/10, όπως ισχύει. Επισηµαίνεται, επίσης, ότι, επειδή αφενός δεν επιτρέπεται η δηµοσίευση στο Φ.Ε.Κ. αποφάσεων τροποποίησης των Οργανισµών Εσωτερικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο εξάµηνο της ∆ηµοτικής περιόδου (αρ. 10 παρ. 5 ν. 3584/2007), δηλαδή από 01-03-2019, και επειδή αφετέρου µε το αρ. 91 του ν. 4583/2018 θεσπίζεται εξαίρεση από τον ανωτέρω κανόνα µόνο για τις αποφάσεις τροποποιήσεων Ο.Ε.Υ. που λαµβάνονται δυνάµει του άρθρου αυτού, οι υπηρεσίες των Αποκεντρωµένων ∆ιοικήσεων πρέπει να ελέγχουν ότι πρόκειται πράγµατι για τροποποίηση Ο.Ε.Υ. δυνάµει ΜΟΝΟ της διάταξης του αρ. 91 του ν. 4583/2018.
Σε διαφορετική περίπτωση, πρέπει να προσέξουν το χρόνο δηµοσίευσής τους στο Φ.Ε.Κ. (έως και 28-02-2019).
Β. Αναφορικά µε το περιεχόµενο του ιδιαίτερου ακροτελεύτιου άρθρου ή της ιδιαίτερης ακροτελεύτιας διάταξης µε τον τίτλο «κάλυψη δαπάνης», στην σχετική Απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης, περί τροποποίησης του Οργανισµού Εσωτερικής Υπηρεσίας εκάστου δήµου και στο πνεύµα των διατάξεων του άρθρου 90 του πδ/τος 63/2005 (Α΄ 98), σας διευκρινίζεται  ότι:
Σε περίπτωση που ο οικείος δήµος έχει ήδη ορίσει µε τη σχετική απόφασή του Κωδικό Αριθµό Εξόδου (Κ.Α.Ε.) του προϋπολογισµού του, σε βάρος του οποίου θα καλυφθεί η σχετική µισθολογική δαπάνη, δεν απαιτείται τροποποίηση της πράξης αυτής.
Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, παρέχεται η δυνατότητα αναγραφής του Αριθµού Λογαριασµού Εξόδου (Α.Λ.Ε.) 2310401001 του προϋπολογισµού του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς σύµφωνα µε τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 91 του ν.4583/2018 (Α΄ 212), από το έτος 2019 και εφεξής, σε βάρος του Α.Λ.Ε. αυτού και µε µεταφορές πιστώσεων στους προϋπολογισµούς των δήµων που υλοποιούν το Πρόγραµµα «Βοήθεια στο Σπίτι», θα καλύπτονται οι σχετικές µισθολογικές δαπάνες του προσωπικού που στελεχώνει τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1 του ιδίου ως άνω άρθρου.
Ως εκ τούτου, προκειµένου να υπάρχει µία οµοιόµορφη διατύπωση από πλευράς Αποκεντρωµένων ∆ιοικήσεων προτείνεται η εξής: «Από την απόφαση αυτή προκαλείται δαπάνη, [ύψους ….. ευρώ (εφόσον είναι δυνατόν να υπολογιστεί το ποσό)], η οποία, δυνάµει της παρ. 7 του αρ. 91 του ν. 4583/18, ειδικά για το οικονοµικό έτος 2019, καλύπτεται από τις πιστώσεις του Προγράµµατος «Βοήθεια στο Σπίτι» που προβλέπονται στην παρ. 2 του άρθρου 153 του ν. 4483/2017, οι οποίες µεταφέρονται στον προϋπολογισµό του Υπουργείου Εσωτερικών και αποδίδονται µε απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών στους δικαιούχους δήµους, ενώ από το 2020 και εφεξής, εγγράφεται ειδική πίστωση στον προϋπολογισµό του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία αποδίδεται µε απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών στους δικαιούχους δήµους (Α.Λ.Ε./Υπ. Εσωτερικών:
Το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τις Αποκεντρωµένες ∆ιοικήσεις να µεριµνήσουν για την άµεση εφαρµογή από τους ΟΤΑ α΄ βαθµού των οριζοµένων στην εγκύκλιο αυτή.

Νέα αμερικανική έρευνα: Πόσο ακίνδυνο είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο;


Το ηλεκτρονικό τσιγάρο αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο, εγκεφαλικό και έμφραγμα.
Αυτό κατέδειξε νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, τη μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Πολ Ντούντα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κάνσας, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε διεθνές συνέδριο για τα εγκεφαλικά της American Stroke Association στη Χαβάη (ακόμη δεν έχει υπάρξει σχετική επιστημονική δημοσίευση), ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 410.000 ανθρώπους, από τους οποίους οι 66.800 ήσαν τακτικοί ατμιστές, ενώ οι 343.900 δεν είχαν ποτέ κάνει χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου.
Όπως διαπιστώθηκε, σε σχέση με τους μη χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου, οι ατμιστές είχαν κατά μέσο όρο 71% μεγαλύτερο κίνδυνο για εγκεφαλικό, 59% για έμφραγμα ή στηθάγχη και 40% για στεφανιαία νόσο, ενώ είχαν, επίσης, διπλάσια πιθανότητα να είναι και καπνιστές.
«Συγκριτικά με τους μη χρήστες, οι ατμιστές ήταν νεότεροι σε ηλικία, είχαν μικρότερο σωματικό βάρος και χαμηλότερα ποσοστά διαβήτη» δήλωσε ο κ. Ντούντα.
Η Αμερικανική Ένωση Εγκεφαλικού επισήμανε ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που περιέχουν νικοτίνη δεν παύουν να είναι προϊόντα καπνού, συνεπώς η χρήση τους χρειάζεται προσοχή και πρέπει να υπόκειται σε όλους τους νόμους που αφορούν αυτά τα προϊόντα. Ζητά, επίσης, να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα, ώστε να περιορισθεί η χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων και η εμπορική προώθηση και πώλησή τους μεταξύ των νέων, ενώ τονίζει ότι η επίπτωσή τους στην υγεία χρειάζεται να διερευνηθεί περαιτέρω.

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...