Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Δείτε LIVE πόση ώρα απομένει για να αλλάξει ο χρόνος σε κάθε γωνιά του κόσμου

Σε κάθε γωνιά του πλανήτη άνθρωποι περιμένουν με αγωνία τη στιγμή που θα αποχαιρετήσουν το 2018 και θα υποδεχθούν το 2019.

Σε λιγότερο από 4 ώρες από τώρα (08:40) θα αλλάξει ο χρόνος στη Σαμόα ενώ σε πολλές άλλες περιοχές μετρούν αντίστροφα.

Δείτε LIVE πόσες ώρες απομένουν για να μπει το 2019 σε όλο τον κόσμο.

Ο Γκλέτσος φεύγει - Ο Σπανός ανακοινώνει τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού


Ο Απόστολος Γκλέτσος έκανε πίσω από την διεκδίκηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για προσωπικούς και οικονομικούς λόγους. Στον αντίποδα αυτών, ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φάνης Σπανός, αποφασίζει να κάνει την επόμενη κίνηση του ανακοινώνοντας τους πρώτους υποψηφίους του από το νέο έτος. 

Φαίνεται ότι αποφάσιστηκε με πολύ συγκεκριμένα κριτήρια η απόφαση για την ανακοίνωση των υποψηφίων, αφού έρχεται να καλύψει το κενό που έμεινε από την απόσυρση Γκλέτσου. 

Κοτζιάς: Η πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει βρεθεί από το 2017


Βέβαιος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία εμφανίζεται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο των Σκοπίων (MIA).
Ερωτηθείς εάν είναι ακόμη αισιόδοξος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο ο κ. Κοτζιάς απαντά: «Για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Ναι, ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία. Η πλειοψηφία αυτή έχει δημιουργηθεί. Θα έλεγα ότι έχει βρεθεί ήδη από το 2017. Είναι άνθρωποι που ξέχωρα από τη στάση που έχουν απέναντι στη κυβερνητική πολιτική, θέλουν να τελειώνει το θέμα, να κλείσει και θεωρούν την συμφωνία έναν καλό συμβιβασμό ή σύμφωνα με άλλους έναν αναγκαίο συμβιβασμό».
Ο κ. Κοτζιάς ερωτάται επίσης αν θα άλλαζε κάτι στη συμφωνία αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω. Απαντώντας αναφέρει: «Τίποτα. Πρώτον, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και δεύτερον είναι μια υποθετική ερώτηση και δεν έχει νόημα στην πολιτική […] Νομίζω το αποτέλεσμα είναι καλό και χρήσιμο και είμαι βαθιά πεπεισμένος, ότι η φιλικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των χωρών θα υπάρχουν ανάμεσα και στη Βόρειο Μακεδονία και την Ελλάδα. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι υπάρχει αυτή η φιλία και τώρα της δώσαμε το θεσμικό πλαίσιο να εκφραστεί και να υλοποιηθεί».
Eπιπλέον ο κ. Κοτζιάς σημειώνει: «Οταν περάσει ένα διάστημα δύο – τριών ετών από την κύρωση της συμφωνίας και από τις δύο χώρες και όλοι θα δουν ότι η ζωή αλλάζει μόνο προς το καλύτερο με αυτή τη συμφωνία και πως ούτε εμείς παίρνουμε τα Σκόπια από εσάς, ούτε εσείς τη Θεσσαλονίκη από εμάς -όλες αυτές τις ανοησίες που λέγονται, τότε νομίζω ότι θα περπατώ χαμογελώντας στους δρόμους των Σκοπίων».
Ο πρωήν υπουργός εξωτερικών μίλησε και για τις δυσκολίες που συνάντησε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «Η αρχική δυσκολία ήταν πριν από την κυβέρνηση Ζάεφ και Ντιμιτρόφ. Αυτή ήταν η περίοδος που ο Ποπόφσκι ήθελε να ανοίξει διάλογος, μέσα στο δικό του πλαίσιο βέβαια, αλλά ο Γκρουέφσκι αρνούταν.  Ήταν μία περίοδος που συνομιλούσα με την αλβανική μειονότητα στα Σκόπια, όπως κάνω και τώρα, και με τον κ. Ζάεφ, που τότε ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης, ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ τότε με παρότρυνε να συνομιλώ μόνο με τον αρμόδιο υπουργό Έξωτερικών. Πιστεύω ότι αυτές οι προσπάθειες μου τους ενοχλούσαν. Αλλά εγώ ήμουν βαθιά πεπεισμένος ότι έπρεπε να ανοίξει απευθείας διάλογος ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς όσο περισσότερα είναι τα εμπλεκόμενα μέρη οι διαπραγματεύσεις γίνονται δυσκολότερες, αφού το κάθε μέρος έχει τα δικά του κριτήρια και τους δικούς του στόχους».
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις κατά της συμφωνίας, ο κ. Κοτζιάς, υπογραμμίζει: «Θα σας πώ κάτι ενδιαφέρον. Οι 'Έλληνες Μακεδόνες' δεν αντιδρούν τόσο, όσο οι Πόντιοι στη Μακεδονία. Είναι θέμα ταυτότητας και όχι γεωστρατηγικών συμφερόντων. Τόσο με την ΠΓΔΜ, όσο και με την Αλβανία το πρόβλημά μας έγκειται στα ζητήματα ταυτότητας, όχι σε γεωστρατηγικά θέματα».
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αφήνει επίσης αιχμές κατά της κυβέρνησης γιατί, όπως λέει, «δεν προώθησε επαρκώς τη συμφωνία στο εσωτερικό της Ελλάδας καθώς υπήρχε η άποψη δεν έπρεπε να γίξει καμπάνια ενημέρωσης για το συγκεκριμένο θέμα, λόγω του κ. Καμμένου»

πηγή: Καθημερινή 

Συναγερμός για βόμβα στον ΑΝΤ1



Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία έπειτα από τηλεφώνημα για βόμβα στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, στο Μαρούσι.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστος τηλεφώνησε στις 19:55 το απόγευμα της Κυριακής (30/12) στον τηλεοπτικό σταθμό και ενημέρωσε πως στα γραφεία έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός. Μάλιστα, προειδοποίησε πως η βόμβα θα εκραγεί σε μία ώρα.
Στο σημείο επιχείρησαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), οι οποίοι διαπίστωσαν πως πρόκειται για φάρσα.
Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Η Αρετή Σιόγκα εύχεται "Καλή Χρονιά κι' Ευλογημένη"




Φωτιά στο Μάτι: Και επίσημα η ελληνική ιθαγένεια στους μετανάστες ψαράδες που βοήθησαν ηρωικά στη διάσωση

Οι τρεις άνδρες από την Αιγυπτο και την Αλβανία έσωσαν, μαζί με Έλληνες συναδέλφους τους, δεκάδες ανθρώπους που είχαν πέσει στη θάλασσα για να γλιτώσουν από τις φλόγες - 
«Πάντα ένιωθα Έλληνας, εδώ είναι η πατρίδα μου» δηλώνει ο Αιγύπτιος Μαχμούντ Μούσα 

Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου θα αποδοθεί τιμητικά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, η ελληνική Ιθαγένεια στους τρεις μετανάστες ψαράδες που κατά τη διάρκεια της φωτιάς στο Μάτι, τον περασμένο Ιούλιο, επέδειξαν πρωτοφανή ηρωισμό και μαζί με Έλληνες συναδέλφους τους έσωσαν δεκάδες ανθρώπους που είχαν πέσει στη θάλασσα για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Πρόκειται για τον Αιγύπτιο Ελ Χαΐμι Εμάντ, 50 ετών, τον 46χρονο συμπατριώτη του Ιμπραχίμ Μούσσα Μαχμούντ και τον Αλβανό Τζέκα Γκάνι, 35 ετών.

Στην αυτοθυσία των τριών μεταναστών είχε αναφερθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή στις 4 Σεπτεμβρίου, και είχε τονίσει ότι η Πολιτεία όφειλε να αναγνωρίσει τις πράξεις τους και να τους δώσει την ελληνική υπηκοότητα.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, έδωσε εντολή στην Ειδική Γραμματεία Ιθαγένειας να προχωρήσει ταχύτατα τις απαραίτητες διαδικασίες και ακολούθως συνέταξε την προβλεπόμενη πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμητική πολιτογράφηση των τριών ψαράδων, επειδή, όπως προβλέπει ο νόμος, προσέφεραν στην Ελλάδα εξαιρετικές υπηρεσίες. «Είναι η ελάχιστη απόδοση ευγνωμοσύνης και τιμής από την πλευρά του ελληνικού κράτους σε αυτούς τους ανθρώπους, που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση με την αυτοθυσία τους και τη συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο», έχει τονίσει ο υπουργός Εσωτερικών.

Η απόφαση

Στην απόφαση του Αλέξη Χαρίτση για την τιμητική πολιτογράφησή τους, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 21 Δεκεμβρίου αναφέρεται:

«... οι αλλοδαποί ΕΛ ΧΑΜΙΣΙ ΕΜΑΝΤ, ΜΟΥΣΣΑ ΜΑΧΜΟΥΝΤ και ΤΖΕΚΑ ΓΚΑΝΙ προσέφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, καθώς την 23η Ιουλίου 2018 κατά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι Αττικής, οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί, έσπευσαν, ανάμεσα στους δεκάδες Έλληνες ψαράδες, αυτοβούλως με αυτοθυσία, αψηφώντας τον κίνδυνο, να σώσουν και έσωσαν δεκάδες συμπολίτες μας, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, των οποίων οι ζωές κινδύνευσαν. Η αυταπάρνηση και η εξαιρετική συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο των συγκεκριμένων μεταναστών που διαβιούν μάλιστα νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα επί σειρά ετών, συνιστούν πράξεις που εμπίπτουν τόσο στη γραμματική διατύπωση του νόμου περί προσφοράς εξαιρετικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, όσο και στο πνεύμα του και συνεπώς συντρέχει η προϋπόθεση εφαρμογής της ανωτέρω διάταξης του άρθρου 13 "τιμητική πολιτογράφηση" του ν.3284/2004...»

«Πάντα ένιωθα Έλληνας»

Για την αγάπη του για την Ελλάδα, καθώς ζει στη χώρα μας 31 χρόνια, αλλά και για τη σχέση του με τους κατοίκους της Ν. Μάκρης, είχε μιλήσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αιγύπτιος Μαχμούντ Μούσα, στο πλαίσιο τιμητικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ Μαραθώνα, την 1η Νοεμβρίου. «Πάντα ένιωθα Έλληνας και τώρα, όταν άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει ότι θα μας δώσουν την ιθαγένεια, κάτι αισθάνθηκα μέσα στην ψυχή μου. Είναι δική μου χώρα, είναι η πατρίδα μου. Δεν μπορώ να σας πω πόσο χαρούμενος νιώθω που ακούω και τον πρωθυπουργό να μου λέει 'είσαι από εδώ'», είπε ο Μαχμούντ.

Μίλησε για τη σχέση του με τους κατοίκους της Ν. Μάκρης λέγοντας: «Τώρα τελευταία, πηγαίνω στις καφετέριες και με κερνάνε. Μου λένε "Μαχμούντ, δεν παίρνουμε λεφτά από εσένα"». «Αγάπησα την Ελλάδα, αλλά τώρα ακόμα πιο τρελά την αγαπάω. Αισθάνομαι τον κόσμο όχι απλώς ως συμπατριώτες μου, αλλά ως οικογένειά μου» είπε.

«Μας λένε "ευχαριστώ"»

Στο ΑΠΕ- ΜΠΕ είχε μιλήσει την ίδια βραδιά και ο αλβανικής καταγωγής Τζέκα, ο οποίος αναφερόμενος στην τραγική εκείνη βραδιά στο Μάτι έχει πει ότι «όταν κάποιος έχει ανάγκη πρέπει να τον βοηθάμε, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή θρησκείας».

Ο ίδιος εξήγησε ότι ο κόσμος της Ν. Μάκρης του δείχνει σεβασμό αφότου μαθεύτηκε πως ήταν ανάμεσα στους ψαράδες που έβγαλαν με τις βάρκες τους τούς πληγέντες που για ώρες περίμεναν μέσα στο νερό, για να σωθούν από τις φλόγες. «Είδα κι εγώ κάποιες αλλαγές, παρότι έχουμε μεγαλώσει εδώ στη Νέα Μάκρη και μας ξέρει όλος ο κόσμος. Μου λένε "ευχαριστώ" στον δρόμο άνθρωποι που δεν είχαν σχέση με τη φωτιά. Απλώς ένιωσαν την ανάγκη να με ευχαριστήσουν για ό,τι έκανα» είπε ο Ερβίν.

Παράλληλα εξέφρασε την χαρά του που το ελληνικό κράτος του αποδίδει την ελληνική ιθαγένεια. «Είμαστε χαρούμενοι και μας βοηθάει πάρα πολύ. Ανοίγει δρόμους για να κάνουμε πράγματα που δεν μπορούσαμε πριν. Ευτυχώς κατάφερα να πάρω αυτό που ονειρευόμουν εδώ και χρόνια» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ευχές από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Πάνο Καραμούζη


Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Παγώνουν Χαλκίδα και Εύβοια από την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου


Το θερμόμετρο στη Χαλκίδα θα αγγίξει τους μείον 3 βαθμούς κελσίου.

Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα είναι από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αναλυτικότερα, ο καιρός θα έχει νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στις Σποράδες και την Εύβοια και από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.

Υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στις Σποράδες τις πρωινές ώρες και λίγα χιονιά στα ορεινά

Χαλκίδα: Σύλληψη για διακίνηση 30.000 λαθραίων τσιγάρων

Το Λιμεναρχείο Χαλκίδας προχώρησε στη σύλληψη μιας 53χρονης Ελληνίδας και του 20χρονου αλλοδαπού συνεργού της, για διακίνηση 30.000 λαθραίων τσιγάρων και 2,5 κιλών καπνού.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, που διενεργεί την προανάκριση, κατέσχεσε τα λαθραία καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Χαλκίδας για τον προσδιορισμό των διαφυγώντων φόρων και δασμών, καθώς και το Ι.Χ. όχημα στο οποίο βρέθηκαν. 

Κλείνουν οι εφαρμογές του TAXIS-net - Δείτε μέχρι πότε θα είναι ανοιχτές


Συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα είναι διαθέσιμες εφαρμογές των TAXIS- TAXISnet, ενόψει της ολοκλήρωσης των εργασιών για το κλείσιμο του έτους καθώς και της προσαρμογής των πληροφοριακών αυτών συστημάτων στη νέα οικονομική ταξινόμηση εσόδων της Γενικής Κυβέρνησης, ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ.
Ειδικότερα:
-Η εφαρμογή του περιουσιολογίου για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2014 έως και 2018 θα είναι διαθέσιμη έως τις 31/12/2018 ώρα 23:00 (ενδεικτική ημερομηνία ανοίγματος 07/01/2019).
-Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικών ετών 2015, 2016 και 2017 θα είναι διαθέσιμη έως τις 31/12/2018 ώρα 23.00 (ενδεικτική ημερομηνία ανοίγματος 14/01/2019).
-Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων και της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα για το φορολογικό έτος 2017 (σύμφωνα με την ΠΟΛ 1045/2018) θα κλείσει οριστικά στις 31/12/2018 ώρα 23:00.
-Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φόρου πλοίων Α’ κατηγορίας θα είναι διαθέσιμη έως τις 31/12/2018 ώρα 23:00.
-Η πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών με τη χρήση καρτών μέσω TAXISnet θα είναι διαθέσιμη έως τις 31/12/2018 ώρα 23:00 (ενδεικτική ημερομηνία ανοίγματος 07/01/2019).
-Η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ, Φόρου Εισοδήματος Νομικών Προσώπων, ΦΑΠ, παρακρατούμενων, και λοιπών φόρων μέσω TAXISnet δεν θα διακοπεί και θα είναι διαθέσιμη την 01/01/2019. Τα οφειλόμενα ποσά από τις χρεωστικές δηλώσεις, μεταξύ 1/1/2019 και 6/1/2019, δεν θα εμφανίζονται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση, έως την ολοκλήρωση των εργασιών για τη προσαρμογή των πληροφοριακών συστημάτων TAXIS- TAXISnet στη νέα οικονομική ταξινόμηση εσόδων της Γενικής Κυβέρνησης.
-Η εφαρμογή για την έκδοση πιστοποιητικών ΕΝΦΙΑ 2019 θα είναι διαθέσιμη την 1/1/2019.

Πηγή-enikonomia.gr

Τυλίχτηκε στις φλόγες περίπτερο στην Αμάρυνθο






Το περίπτερο που βρίσκεται απέναντι από την Τράπεζα Πειραιώς στην Αμάρυνθο  τυλίχτηκε στις φλόγες, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε κινητοποίησε άμεσα τις αρχές και τους πολίτες, οι οποίοι κινήθηκαν αστραπιαία για να μπορέσουν να εμποδίσουν την εξάπλωση της καταστροφής. 

Η Έλενα Βάκα "παρούσα" στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αναγέννηση

Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Η υποφήφια δήμαρχος Έλενα Βάκα βρέθηκε με φίλους της στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αναγέννηση χθες, 29 Δεκεμβρίου 2018.

Δίπλα της βρέθηκαν φίλοι και συνεργάτες, που πορεύονται μαζί της στην προσπάθεια που κάνει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. 

Μπάμπης Γκαρούτσος: Δεν θέλουν αντιπολίτευση στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου


“Δεν θέλουν αντιπολίτευση στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου” Αυτό είναι το συμπέρασμα του Μπάμπη Γκαρούτσου, ο οποίος παρακολούθησε τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. 
Δείτε τι έγραψε ο ίδιος:
Σήμερα είδα live έναν ακόμα πόλεμο,το ΔΣ του Δήμου Κύμης Αλιβερίου,τραγική εικόνα, δεν θέλουν αντιπολίτευση. Έκανε λάθη ο Δημητρης Θωμας,αλλά δεν έχει ευθύνη αν χιονίζει σήμερα ή αν βρέξει αύριο. Πρώτη φορά ακούω να λένε για τα σημερινά με συγκρίσεις του τότε, τέρμα ο εμφύλιος μάγκες όπως είπε την λέξη αυτή ένας φωτεινός παντογνώστης αντιδήμαρχος, λοιπόν τέρμα ο εμφύλιος μάγκες , άντε να δούμε κανένα έργο στον τόπο ….ντροπή και μόνο να έχουμε κόντρες στο ΔΣ.

Πρωτοχρονιάτικες ευχές του συνδυασμού Λύση Τώρα


7,5 εκατ. € για το Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας δίνει ο Μπακογιάννης στο κλείσιμο του 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για μουσικο σχολειο χαλκιδας

Στο τέλος του 2018 εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας η χρηματοδότηση έργων ύψους 11.626.707,31 ευρώ. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται η ανέγερση νέου κτηρίου για το Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας με προϋπολογισμό 7,2 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και του Λυκείου Σκύρου με προϋπολογισμό 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Φαίνεται, ότι το τελευταίο 6μηνο του 2018 έκλεισε με την εξασφάλιση γενναίων χρηματοδοτήσεων από πλευράς της Περιφέρειας για την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, από την οποία ειρήσθω εν παρόδω προέρχεται και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  κ. Φάνης Σπανός. 

Βάνδαλοι χωρίς "γιορτινές διαθέσεις"

































Χαλκιδαίοι βάνδαλοι αποφάσισαν να να κατασρέψουν τον στολισμό στο κέντρο της Χαλκίδας, χωρίς να λογαριάσουν ούτε το κόστος από τις φθορές που δημιούργησαν αλλά ούτε και την εικόνα της πόλης για όσους την επισκεύτηκαν λόγω εορτών.


Τα συντρήμια που άφησαν πίσω τους οι νεαροί που επέλεξαν να "ξεστολίσουν" την πόλη λίγο νωρίτερα από ότι είχε προβλεφθεί συνάντησαν οι καταστηματάρχες της οδού Αβάντων, που σήμερα Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, άνοιξαν λόγω του εορταστικού ωραρίου.

Σίγουρα, η πόλη και ο εμπορικός κόσμος έχουν μόνο να χάσουν από τέτοιες αδικαιολόγητες και αναξήγητες ενέργειες, ειδικά μέσα στην εορταστική περίοδο που περιμένουν να αυξήσουν τους τζίτρους τους για να ισοσκελίσουν την χαμηλή κερδοφορία της υπόλοιπης σεζόν.

"Τίτλοι τέλους" για την υποψηφιότητα Γκλέτσου

Ο Απόστολος Γκλέτσος αποφάσισε σήμερα, δύο μέρες πριν την έναρξη του 2019, να αποσύρρει την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Οι λόγοι, όπως ο ίδιος τους αναφέρει είναι προσωπικοί και οικονομικοί και φαίνεται ότι ο κύριος Γκλέτσος βάζει μια "άνω τελεία" στην ενασχόληση του με τον δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Για τους υπόλοιπους διακδικητές του περιφερειακού θώκου,αυτή η εξέληξη σημαίνει, ότι ο ανταγωνισμός μειώνεται και ότι μια σημαντική δεξαμενή ψηφοφόρων είναι πλέον αδέσμευτη σχετικά με την απόφασή της για τις εκλογές του 2019. Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν τελικά θα καταφέρουν να τερματίσουν όλοι οι υποψήφιοι ή αν θα υπάρξουν και άλλες υπαναχωρίσεις όπως αυτή του Απόστολου Γκλέτσου. 

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Η Μαριάννα Γκάβαλη υποψήφια με τον Βασίλη Καθαροσπόρη


Εν όψει των δημοτικών εκλογών του 2019  και συνεκτιμώντας τα μηνύματα της τοπικής κοινωνίας η ελεύθερη επαγγελματίας Μαριάννα Γκάλη Γκάβαλη, σύζυγος του αείμνηστου Σταμάτη Γκάβαλη, στέκεται στο πλευρό του Βασίλη Καθαροσπόρη ως υποψήφια σύμβουλος.
«Η απόφαση μου αυτή έχει να κάνει με την προσωπική μου εκτίμηση στο πρόσωπο του Βασίλη Καθαροσπόρη και στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ο συνδυασμός «ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ» για να δούμε το Δήμο Χαλκιδέων νικητή! Στο πλαίσιο αυτό αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά την τιμητική πρόταση του ανεξάρτητου, υποψήφιου Δημάρχου». 

Χαλκίδα: Συνελήφθη ο οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε το νεαρό


Εντοπίστηκε  την  Πέμπτη, από άνδρες του Λιμεναρχείου Χαλκίδας, ο ασυνείδητος οδηγός που το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων τραυμάτισε 27χρονο παρασύροντάς τον με το αυτοκίνητό του, στην παλαιά Γέφυρα της Χαλκίδας και στη συνέχεια τον εγκατέλειψε.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, ενώ σε βάρος του δράστη σχηματίζεται δικογραφία.

Υποψήφιος με την Βάκα ο Πιτσιούνης



Πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος για δημοτικός σύμβουλος, στο δήμο Χαλκιδέων και συγκεκριμένα στο Ληλάντιο όπου μεγάλωσα και εργάζομαι, με το συνδυασμό της υποψήφιας δημάρχου Έλενας Βάκα: "Αλλάζουμε". Στην απόφαση μου αυτή έπαιξε καθοριστικό ρόλο η εμπιστοσύνη μου στην Έλενα Βάκα και το συνδυασμό της και η πεποίθηση ότι πρέπει να ασχολούμαστε ενεργά με τα ζητήματα του τόπου μας, όταν μας δίνετε η ευκαιρία. Όλοι μαζί ας αλλάξουμε προς το καλύτερο το δήμο μας

Εγκύκλιος του ΥΠΕΣ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών – Προθεσμία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους



Βγήκε η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ ενόψει των αυτοδιοικητικών (δημοτικών και περιφερειακών) εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Μαΐου 2019.
Βγήκε η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ ενόψει των αυτοδιοικητικών (δημοτικών και περιφερειακών) εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Μαΐου 2019.
Αναλυτικά σε αυτή αναφέρονται τα εξής:
Εκλογές 2019: Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι των πολιτών της Ένωσης που διαμένουν στην Ελλάδα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 και για τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Μαΐου 2019 – Προθεσμία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους.
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
Στις εκλογές του Μαΐου 2019 θα ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και οι πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατοικούν στη χώρα μας χωρίς την προϋπόθεση απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο πδ 133/1997 (Α’ 121) , όπως τροποποιήθηκε με το πδ 320/1999 (Α’ 305) και στο ν. 2196/1994 (Α’ 41), με τα οποία ενσωματώθηκαν στην ελληνική νομοθεσία οι Οδηγίες 94/80/ΕΚ και 93/109/ΕΚ, αντίστοιχα, για την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις δημοτικές εκλογές από τους πολίτες της Ένωσης που κατοικούν σε κράτος – μέλος του οποίου δεν είναι υπήκοοι και για την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τους πολίτες της Ένωσης που κατοικούν στην Ελλάδα και δεν είναι Έλληνες πολίτες.
Στις ευρωεκλογές οι πολίτες της Ένωσης μπορούν να ασκήσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα είτε στο κράτος μέλος καταγωγής είτε στο κράτος μέλος κατοικίας. Δεν είναι επιτρεπτό όμως να ψηφίσουν περισσότερο από μία φορά κατά τις ίδιες εκλογές. Στην ειδική περίπτωση που ευρωπαίοι πολίτες θα επιλέξουν να ψηφίσουν συνδυασμούς/υποψηφίους του κράτους μέλους καταγωγής τους, θα πρέπει να απευθυνθούν στην Πρεσβεία ή το Προξενείο της χώρας τους στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου 2019 για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και οι πολίτες των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ορίζεται με το άρθρο 48 του ν. 4555/2018 (Α’ 133), υπό την προϋπόθεση ότι είναι εγγεγραμμένοι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των οικείων δήμων.
Οι πολίτες της Ένωσης που επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα, οφείλουν να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους δήμου του τόπου κατοικίας τους.
Οι πολίτες της Ένωσης, εφόσον το επιθυμούν, αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι για τα αξιώματα του δημάρχου, του δημοτικού συμβούλου και του μέλους του περιφερειακού συμβουλίου, με την προϋπόθεση της εγγραφής τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των οικείων δήμων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 10 και 48 του ν. 4555/2018.
Το περιεχόμενο της εγκυκλίου χωρίζεται σε τρία μέρη. Στο ΜΕΡΟΣ Α περιλαμβάνονται οδηγίες για την εγγραφή των κοινοτικών εκλογέων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Το ΜΕΡΟΣ Β αφορά στις αναγκαίες πληροφορίες που θα πρέπει να παρέχονται στους εκλογείς αυτούς. Στο ΜΕΡΟΣ Γ παρατίθενται ειδικές πρωτοβουλίες που μπορούν να ληφθούν στο πλαίσιο ενημερωτικών εκστρατειών για την έγκαιρη και πλήρη ενημέρωσή τους αναφορικά με την άσκηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους. Στο τέλος της παρούσας επισυνάπτεται ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ με τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΜΕΡΟΣ Α
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ
Για τη διασφάλιση του κύρους των εγγραφών και μεταβολών μέχρι την τελική καταχώρησή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, επισημαίνονται τα εξής:
Για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, οι πολίτες της Ένωσης οφείλουν να προσέλθουν στο δήμο της κατοικίας τους προσκομίζοντας ισχύον αποδεικτικό ταυτότητας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο), προκειμένου να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση – δήλωση εγγραφής. Τα στοιχεία των πολιτών της Ένωσης αποστέλλονται στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο των δίμηνων αναθεωρήσεων, προκειμένου να ενσωματωθούν στην κεντρική βάση δεδομένων.
Σύμφωνα με τις διατάξεις της Οδηγίας 94/80/ΕΚ, που μεταφέρθηκαν στην ελληνική έννομη τάξη με το πδ 133/1997, όπως ισχύει, ως «κράτος μέλος κατοικίας» ορίζεται το κράτος μέλος στο οποίο κατοικεί ο πολίτης της Ένωσης, χωρίς να έχει την ιθαγένειά του.
Ως εκ τούτου, στην αίτηση – δήλωση του κοινοτικού εκλογέα θα πρέπει να συμπληρώνεται, υποχρεωτικά, η ακριβής διεύθυνση κατοικίας του στην Ελλάδα (Νομός, Δήμος, Δημοτική Ενότητα, Κοινότητα, Οδός, Αριθμός, Τ.Κ. και τηλέφωνο επικοινωνίας).
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 51 εδ. α, β ΑΚ, το «πρόσωπο» έχει κατοικία τον τόπο της κύριας και μόνιμης εγκατάστασής του. Κανένας δεν μπορεί να έχει περισσότερες από μία κατοικίες (αρχή της αποκλειστικότητας της κατοικίας), κατά δε τη διάταξη του άρθρου 53 ΑΚ, αν δεν μπορεί να αποδειχθεί η κατοικία του προσώπου, κατοικία θεωρείται ο τόπος διαμονής του.
Από τις ανωτέρω διατάξεις προκύπτει ότι η κατοικία αποτελεί το νομικό σύνδεσμο του προσώπου με ορισμένο τόπο, ο οποίος καθίσταται κατά τη βούλησή του το κέντρο των κοινωνικών, οικονομικών, επαγγελματικών και άλλων σχέσεών του. Η διαμονή έχει στενότερη έννοια από εκείνη της κατοικίας, διότι ενέχει το στοιχείο της προσωρινότητας, είναι όμως δυνατό να συμπίπτει με την κατοικία, οπότε απορροφάται από την τελευταία (ΣτΕ 1454/2008 και 44, 45, 49 Αποφάσεις Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω).
Συνεπώς, για την εγγραφή του στον ειδικό εκλογικό κατάλογο και την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κοινοτικός εκλογέας οφείλει να κατοικεί στο δήμο ή να καταδεικνύει καθ’ οιονδήποτε τρόπο μια, έστω, προσωρινή εγκατάσταση.
Η προθεσμία εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών του 2019, λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2019.
Σημειώνεται ότι για την υποβολή ενστάσεων, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 17 του πδ 26/2012, σύμφωνα με τις οποίες κάθε εκλογέας ή αντιπρόσωπος Κόμματος αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής, έχει το δικαίωμα να υποβάλει στον δήμαρχο ένσταση κατά της εγγραφής ή της μη εγγραφής ενός προσώπου στις αναρτώμενες καταστάσεις.
Οι πολίτες της Ε.Ε. που θα επιλέξουν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές στην Ελλάδα, θα πρέπει να ενημερώνονται από τους εντεταλμένους υπαλλήλους ότι τα στοιχεία τους αποστέλλονται μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών στο κράτος μέλος καταγωγής τους, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο διπλοψηφίας (άρθρο 13 Οδηγίας 93/109/ΕΚ). Για το σκοπό αυτό, οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα πρέπει να επιδείξουν μεγάλη προσοχή κατά την καταγραφή των στοιχείων με λατινικούς χαρακτήρες, όπως αυτά προκύπτουν από το ισχύον αποδεικτικό ταυτότητας που προσκομίζουν οι ενδιαφερόμενοι.
ΜΕΡΟΣ Β
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ
Κατά την υποβολή της αίτησης, οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Υπηρεσίας σας θα ενημερώνουν απαραιτήτως τους πολίτες της Ένωσης ως προς τα ακόλουθα:
s τις προθεσμίες ανάρτησης των καταστάσεων των δίμηνων αναθεωρήσεων και υποβολής τυχόν ενστάσεων, αμέσως μετά την κατάθεση της αίτησης. Το περιεχόμενο των ενστάσεων ορίζεται στις διατάξεις του άρθρου 17 της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών (πδ 26/2012)
s τη δυνατότητα διόρθωσης κάθε στοιχείου εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο ύστερα από αιτιολογημένη αίτηση (άρθρο 14 του πδ 26/2012)
s την αποστολή των στοιχείων τους στο κράτος μέλος καταγωγής ενόψει των ευρωεκλογών, προκειμένου να μην ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα και στη χώρα τους (άρθρο 13 Οδηγίας 93/109/ΕΚ)
s τα απαραίτητα έγγραφα (ισχύον αποδεικτικό ταυτότητας, δηλαδή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο) που θα πρέπει να προσκομίσουν κατά την προσέλευσή τους στα εκλογικά τμήματα
s τα εκλογικά τμήματα θα είναι κοινά με αυτά των Ελλήνων εκλογέων.
ΜΕΡΟΣ Γ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ
Για την έγκαιρη και πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών της Ένωσης που διαμένουν στη χώρα μας, παρακαλούνται οι δήμοι (και ειδικότερα οι δήμοι σε νησιωτικές και άλλες τουριστικές περιοχές στις οποίες διαμένει μεγάλος αριθμός πολιτών της Ε.Ε.) να εντείνουν τις προσπάθειές τους με την ανάληψη ειδικών πρωτοβουλιών, όπως:
• χρήση προσωπικής επιστολής, όπου είναι εφικτό
• ανάρτηση ανακοινώσεων στο δημοτικό κατάστημα και στα ΚΕΠ
• ανακοινώσεις σε κεντρικά σημεία της περιφέρειάς τους ή σε ηλεκτρονικούς πίνακες
• τακτικά δελτία τύπου και ανακοινώσεις στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο
• προώθηση ενημερωτικών ή άλλων τοπικών εκδηλώσεων
• κάθε άλλο πρόσφορο μέσο

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΩΤΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ


Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Στεφάνου Χαλκίδος, Παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου, την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018.
Αφ’ εσπέρας, Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018, στην ιερά Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, με την συμμετοχή και άλλων Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως,
Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή πολλών Κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας.
Ο Σεβασμιώτατος μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, κήρυξε και τον θείο λόγο προς τούς πολλούς χριστιανούς που προσήλθαν.
Στις ιερές Ακολουθίες, που μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, έψαλλε θαυμάσια Χορός Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού κ. Γεωργίου Καραγκούνη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός του Αγίου Στεφάνου είναι ένας από τους ιστορικούς Ναούς της Πόλεώς μας, στον οποίο συχνά πήγαινε και ο Άγιος Νεκτάριος, όταν υπηρετούσε ως Ιεροκήρυξ Ευβοίας (1891-1893).

Εορταστικές εκδηλώσεις μέχρι την Πρωτοχρονιά


Για το καλωσόρισμα του ΝΕΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Χαλκιδέων (ΔΟΑΠΠΕΧ), έχει προετοιμάσει ένα μουσικό τετραήμερο, στο χώρο του Παραμυθοχωριού, στη συμβολή των οδών Κριεζώτου και Αβάντων, πίσω από τα δικαστήρια.
Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, μέχρι και την παραμονή της πρωτοχρονιάς έχει ως εξής:
  • Παρασκευή 28/12, ώρα 17:00
Συναυλία με τους BocaNegra και  POINT
  • Σάββατο 29/12, ώρα 11:30
Ο Mr Bachata και το συγκρότημά του παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό
μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, όπως μοναδικά ξέρουν  να ξεσηκώνουν το
κοινό τους.
  • Κυριακή 30/12, ώρα 11:30
Συναυλία με το τοπικό συγκρότημα AREA 51
  • Δευτέρα 31/12, ώρα 11:30
Η Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Χαλκιδέων, ξεκινά παιανίζοντας
στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη το παραμυθοχωριό,
όπου θα παρουσιάσει ένα εορταστικό πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα.

Υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ο Κώστας Μπασδέκης


Τους υποψήφιους του για τις Περιφέρειες στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΚΕ, με τον Γιάννη Πρωτούλη να είναι ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής.
Αναλυτικά, οι υποψηφιότητες έχουν ως εξής:
ΑΤΤΙΚΗ – Πρωτούλης Γιάννης
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – Αβραμόπουλος Σωτήρης
ΘΕΣΣΑΛΙΑ – Τσιαπλές Τάσος
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – Καραθανασόπουλος Νίκος
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – Γόντικας Νίκος
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – Χαστάς Θανάσης
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – Μπασδέκης Κώστας
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ – Παπατολίδης Δημήτρης
ΗΠΕΙΡΟΣ – Πρέντζας Γιώργος
ΚΡΗΤΗ – Συντυχάκης Μανώλης
ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – Μπαλού Αλεξάνδρα
ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – Τάσσος Σταύρος
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – Ντουνιαδάκης Γιάννης

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Αύριο η ανακοίνωση του λογοτύπου του συνδυασμού ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ του Βασίλη Καθαροσπόρη


Ο συνδυασμός ξεκίνησε ένα αναπάντεχο countdown την παραμονή Χριστουγέννων, παρουσιάζοντας κομμάτι-κομμάτι το λογότυπο του συνδυασμού του μέσω της επίσημης σελίδας του στο facebook.

Σήμερα, βρισκόμαστε ακριβώς μια μέρα πριν την αποκάλυψη του λογοτύπου του συνδυασμού και ολόκληρη η πόλη περιμένει τα “αποκαλυπτήρια” του σήματος. Η προτελευταία φάση του logo παρουσιάστηκε σήμερα στη σελίδα του ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ στο facebook με το κείμενο:

“Ανθηδώνα. Αυλίδα. Ληλάντιο. Νέα Αρτάκη. Χαλκίδα. Και οι 5 έχουν ξεχωριστές ανάγκες. Και για τις 5 έχουμε ξεχωριστές ΛΥΣΕΙΣ.” 


Ο Λυκούργος Βογιατζής υποψήφιος με τον Βασίλη Καθαροσπόρη



Στο πλευρό του Βασίλη Καθαροσπόρη θα είναι στις προσεχείς  αυτοδιοικητικές εκλογές  ο Λυκούργος Βογιατζής.

Ο Λυκούργος Βογιατζής συστρατεύεται  στο πλευρό του ανεξάρτητου υποψηφίου Δημάρχου και εντάσσεται στην ομάδα του  συνδυασμού «ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ» ως  υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Χαλκιδέων.

Προφητική φωτογραφία Παγώνη Μπάκα- Ανοίγουν τα χαρτιά της συνεργασίας



Κάτι παραπάνω από προφητική ήταν η συνάντηση και το κοινό κάθισμα στο ίδιο τραπέζι του Δημάρχου Χαλκιδέων, Χρήστου Παγώνη και του υποψηφίου Δημάρχου, Γιάννη Μπάκα.

Μπορεί οι δύο άντρες να κάθισαν μαζί στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού και να δέχθηκαν να φωτογραφηθούν μαζί αλλά η φωτογραφία έχει μεγάλο παρασκήνιο. Ο Γιάννης Μπάκας και ο Χρήστος Παγώνης βρίσκονται σε έντονες διαπραγματεύσεις με πηγές να αναφέρουν, πως το deal έχει γίνει και αναμένεται η κατάλληλη στιγμή για να ανακοινωθεί. 

Βέβαια, για τέτοιες μεγάλες ανακοινώσεις χρειάζεται και η κατάλληλη προετοιμασία και πρόσφορο έδαφος και το τραπέζι αυτό αποτέλεσε πρώτη τάξεως ευκαιρία. 

Χρόνια Πολλά από την ΔΟΠΠΑΧ


Πού χρειάζονται αλυσίδες στην Εύβοια


Για πρώτη φορά φέτος απαιτήθηκε η χρήση αντιολισθιτικών αλυσίδων και στο οδικό δίκτυο της Εύβοιας, λόγω της χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, στις 6:30 το απόγευμα της Τετάρτης 26 Δεκεμβρίου, απαιτείται η χρήση αντιολισθιτικών αλυσίδων στα εξής σημεία του οδικού δικτύου της Στερεάς Ελλάδας:

Στην Εύβοια:

Επαρχιακή Οδός Κύμης-Μετοχίου.
Επαρχιακή Οδός Στενής-Στροπωνών.
Στην Ευρυτανία:

Επαρχιακή Οδός Καρπενησίου-Φουρνάς –Καρδίτσας, από το 12ο έως το 40ο χλμ.
Επαρχιακή Οδός Καρπενησίου-Κρικέλλου – Δομνίστας, από το 12ο έως το 40ο χλμ.
Στη Φωκίδα:

Επαρχιακή Οδός Αρτοτίνας – Πενταγίοι.

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...