Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Ο Αρκας για το «καθαρό μυαλό» του Τσίπρα στην «kolotumba» του 2015: Ο πρωθυπουργός έχει αχρησιμοποίητο μυαλό


Με ένα σκίτσο σχολίασε ο Αρκάς τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα κατά την ομιλία του στο συνέδριο των Γερμανών σοσιαλδημοκρατώντου SPD για την «kolotumba» του 2015.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του είπε ότι «όταν εγώ βρέθηκα μπροστά στο μεγαλύτερο δίλημμα που θα μπορούσε ποτέ να βρεθεί ένας πρωθυπουργός, τον Ιούλη του 2015, αυτό που με βοήθησε να πάρω δύσκολες αποφάσεις, ήταν όταν με καθαρό μυαλό εκτίμησα τις συνέπειες που θα είχε η όποια πολιτική επιλογή στις κοινωνικές δυνάμεις που η αριστερά οφείλει να εκπροσωπεί και να υπερασπίζεται».

Η αναφορά αυτή προκάλεσε το σκίτσο του Αρκα ο πρωταγωνιστής του οποίου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο πρωθυπουργός έχει καθαρό μυαλό! Πεντακάθαρο! Αχρησιμοποίητο!».

Δείτε το σκίτσο:


Γκλέτσος: Με τους ΑΝΕΛ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - «Παραμένω αριστερός»



Με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα είναι υποψήφιος ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος για τις εκλογές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ κατέληξε στο πρόσωπο του Απόστολου Γκλέτσου, με τον ίδιο να εκφράζει την ικανοποίησή του και να δεσμεύεται για ψηφοδέλτιο που θα απαρτίζεται από πρόσωπα που προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους, ενώ τόνισε ότι  «παραμένει αριστερός στην καθημερινότητά του και στον βίο του».

«Κάθε τέτοια στήριξη είναι για εμάς το ζητούμενο. Γιατί είμαστε ενωτικοί και έχουμε ανθρώπους από όλο το δημοκρατικό τόξο της Βουλής» σχολίασε ο νυν δήμαρχος Στυλίδας, μιλώντας τη στήριξή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Σε ό,τι αφορά το υπό κατάρτιση ψηφοδέλτιο της παράταξής του -ονομάζεται Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση- ο Απόστολος Γκλέτσος είπε ότι «στις 14 Δεκεμβρίου, οπότε θα ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα υποψηφίων, θα δείτε την ανθρωπογεωγραφία μας. Είναι από διάφορους χώρους». Σχετικά με το πώς νιώθει ως αριστερός για τη στήριξή του από ένα συντηρητικό κόμμα όπως οι ΑΝ.ΕΛ. ο κ. Γκλέτσος τόνισε ότι «παραμένω αριστερός στο πως διάγω την καθημερινότητά μου, τον βίο μου. Κατά τα άλλα, είδαμε ότι όταν πρέπει να διοικηθεί ένα κράτος, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά απ' ό,τι φανταζόμαστε». 

Ερωτηθείς, τέλος, αν φοβάται κάποια από τις άλλες υποψηφιότητες σημείωσε: «Τιμώ τους πάντες, δεν φοβάμαι κανέναν».

Άστραψε και βρόντηξε η Δαριβέρη κατά Ζεμπίλη




Επιστολή ανεξαρτητοποίησης και παραίτησης από όλες τις θέσεις ευθύνης κατέθεσε πριν λίγη ώρα η δημοτική σύμβουλος Τζοάννα Δαριβέρη. Η επιστολή της ανεξάρτητης πλέον συμβούλου ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή αφήνοντας ευθείες βολές κατά του πρώην Δημάρχου, Θανάση Ζεμπίλη



Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης της Τζοάννας Δαριβέρη

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
με την παρούσα επιστολή μου δηλώνω την ανεξαρτητοποίηση μου από τη δημοτική παράταξη «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», καθώς επιθυμώ να αποστασιοποιηθώ από τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί εντός αυτής με τις δύο υποψηφιότητες από τον ίδιο το συνδυασμό, για τη θέση του Δημάρχου στο Δήμο Χαλκιδέων, στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Μαΐου 2019, αφού η ανωτέρω κατάσταση παρεκκλίνει της φιλοσοφίας μου και των αρχών μου.
Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι ουδέποτε κλήθηκα από τον κ. Ζεμπίλη να παρευρεθώ στη συνάντηση που οργάνωσε τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 με τους εκλεγμένους συμβούλους, ώστε να ερωτηθώ και να θέσω τις απόψεις μου για το θέμα αυτό. Τόσο το ήθος μου όσο και η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπουν να παρευρίσκομαι απλά στο Δημοτικό Συμβούλιο, σαν διακοσμητικό στοιχείο, επικυρώνοντας ειλημμένες αποφάσεις του συνδυασμού στις οποίες ποτέ δεν μετείχα. 
Κατόπιν τούτων, υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας Προστασίας Αλληλεγγύης Χαλκίδας (ΔΟΠΠΑΧ) . 
Τέλος, κάνω σαφές ότι από τη θέση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου θα συνεχίσω να υπηρετώ το Δήμο Χαλκιδέων παραμένοντας πιστή στο ίδιο όραμα με το οποίο ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή, εκφράζοντας τις απόψεις μου, και ψηφίζοντας τα θέματα κατά συνείδηση με γνώμονα πάντα το καλό της πόλης μας και τα συμφέροντα των δημοτών. 

Η αιτούσα
ΙΩΑΝΝΑ ΔΑΡΙΒΕΡΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Ποιος θα είναι ο επόμενος που θα ανέβει στο άρμα Καθαροσπόρη



Αυξάνονται και πληθύνονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου οι ανεξαρτητοποιήσεις στο Δήμο Χαλκιδέων. Μετά την ανεξαρτητοποίηση Μπαρούτα και τη σύνταξη του με το Βασίλη Καθαροσπόρη στον αγώνα διεκδίκησης του Δήμου Χαλκιδέων και την ανοιχτή δήλωση συμπόρευσης του Γιώργου Πάνου, όλοι αναρωτιούνται ποιος θα είναι ο επόμενος.

Τα πολιτικά πηγαδάκια όχι μόνο έχουν στηθεί, αλλά έχουν πάρει και φωτιά. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν, πως η επόμενη ανεξαρτητοποίηση δε θα είναι απ το στρατόπεδο Παγώνη, αλλά ίσως από άλλη κομματική πτέρυγα.

Όπως λέει και ο σοφός λαός "κοντός ψαλμός αλληλούια". Τα πολλά λόγια περισσεύουν και ο τυφώνας Καθαροσπόρης σπέρνει θύελλες με το καλημέρα σας.  

Ολοκληρώθηκε η έκθεση έργων πάτσγουορκ (patchwork) στη Χαλκίδα





Ολοκληρώθηκε η έκθεση έργων πάτσγουορκ (patchwork) στη Χαλκίδα.

Με την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων (ΔΟΑΠΠΕΧ), πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 9,10 και 11 Νοεμβρίου στη Χαλκίδα, η έκθεση έργων του Ελληνικού Συλλόγου Πάτσγουρκ.

Η έκθεση οργανώθηκε στην ισόγεια αίθουσα "Αριστοτέλης" του Δημαρχείου και την πρώτη ημέρα λειτουργίας της την επισκέφθηκε και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί σχετικά από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Ανάργυρο Βλαχάκη.

Οι ρίζες της τέχνης του πάτσγουρκ είναι αρχαίες, ενώ στη σύγχρονη μορφή της γεννιέται στην Αγγλία τον 18ο αιώνα, από όπου προέρχεται και η συγκεκριμένη ονομασία.

Το πάτσγουρκ είναι η συρραφή μικρών κομματιών υφάσματος, με σκοπό να φτιαχτούν τραπεζομάντηλα, κουβερλί, κουβέρτες, μαξιλαροθήκες και παιχνίδια.

O Δημήτρης Κουτσούμπας στο Μαντούδι



Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Μαντούδι
 
Στις 5 μ.μ. θα παρουσιάσει τις θέσεις του ΚΚΕ για την προστασία της ζωής του λαού και την ουσιαστική αποκατάσταση από τις συνέπειες της πλημμύρας, σε σύσκεψη- συζήτηση με τοπικούς φορείς της Βορειοκεντρικής Εύβοιας. Η σύσκεψη θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μαντούδι.
 
Στις 6.30 μ.μ. θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μαντουδίου.

Χαλκίδα: "Ποντικός" έκλεψε 23 κιλά ασήμι από εταιρία!!!



Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθη ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής
Κατασχέθηκε ποσότητα μεταλλεύματος (ασημιού), το συνολικό βάρος του οποίου προσεγγίζει τα (23) κιλά, με την συνολική του αξία να εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις (11.000) ευρώ
 Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, συνελήφθη ημεδαπός χθες (10-11-2018) νωρίς το πρωί, σε ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, εκμεταλλευόμενος την υπαλληλική του ιδιότητα, αφαιρούσε συστηματικά ποσότητες μεταλλεύματος (ασημιού), από εταιρεία στην ανωτέρω περιοχή.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν, τόσο από την κατοχή του, όσο και από την οικία του, έξι (6) νάιλον σακούλες, οι οποίες περιείχαν ποσότητες του προαναφερόμενου μεταλλεύματος, συνολικού μεικτού βάρους (22) κιλών και (991) γραμμαρίων, με την συνολική εκτιμώμενη αξία του να υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των (11.000) ευρώ.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Σε εσπερίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ο Φάνης Σπανός


Στην επιστημονική εσπερίδα με θέμα «Φυσικές Καταστροφές και Χωρικές Πολιτικές» που διεξήχθη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συμμετείχε ως ομιλητής “στρογγυλής τράπεζας” ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός. Η εσπερίδα που διοργανώθηκε από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ, την Ελληνική Εταιρεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και την Επιστημονική Εταιρεία Δικαίου Πολεοδομίας και Χωροταξίας είχε ως στόχο να διερευνηθεί η σχέση των χωρικών πολιτικών με τις φυσικές καταστροφές. Ειδικότερα, εξετάστηκαν ζητήματα όπως η συμβολή των χωρικών πολιτικών στην πρόληψη καταστροφών, ο ρόλος της αυθαιρεσίας, αλλά και οι μελλοντικές τάσεις και προοπτικές.
Ο Φάνης Σπανός, στις τοποθετήσεις του εστίασε στις σχεδιαστικές και εφαρμοστικές παθογένειες της χωροταξίας, επισημαίνοντας την ανάγκη για γρήγορο, εφαρμόσιμο, σύγχρονο και λειτουργικό χωρικό σχεδιασμό.
Με το πέρας της εσπερίδας ο Φάνης Σπανός δήλωσε:
«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα να συμμετέχω σε μια τέτοια εκδήλωση, τόσο με την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη όσο και με αυτή του Μηχανικού. Η πολιτική προστασία είναι κορυφαίο μας μέλημα, καθώς τα τελευταία χρόνια εντείνονται τα φυσικά φαινόμενα και οι συνακόλουθοι κίνδυνοι. Οι χωρικές πολιτικές είναι αναπόσπαστο κομμάτι σε όλα τα στάδια αντιμετώπισης των φαινομένων, από την πρόληψη ως την αποκατάσταση. Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να διαχειριζόμαστε τέτοιου είδους φαινόμενα προληπτικά και κατασταλτικά με την ελάχιστη όχληση και κυρίως με τον ελάχιστο κίνδυνο.»

Τηλεοπτικός αστέρας υποψήφιος δήμαρχος Σκύρου

Όπως αποκάλυψε στο Star Κεντρικής Ελλάδας, δεν θα εμπλακεί με τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και θέτει τον εαυτό του στη διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την κεντρική πολιτική σκηνή και να κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής, αν χρειαστεί.
Συνεχιστή του έργου του αναλαμβάνει να θέσει τον γνωστό παρουσιαστή από την εκπομπή του Alpha «Σπίτι από την αρχή» και αρχιτέκτονα στο επάγγελμα, Γιώργο Λαμπαθάκη, ο οποίος κατάγεται από την Σκύρο και πρόσφατα παντρεύτηκε στο νησί την αγαπημένη του σύντροφο.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο μεσημβρινό δελτίο του Star ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, χθες βράδυ έγινε συγκέντρωση των μελών της παράταξης που εκπροσωπεί, τα οποία ψήφισαν ομόφωνα να ηγηθεί του συνδυασμού ο Γ. Λαμπαθάκης για τις εκλογές που έρχονται.

Υπογράφηκε η σύμβαση για τα Συνοδά Έργα του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας



Από τον Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “Κατασκευή” Α.Τ.Ε., Κυριάκο Χαϊδεμένο, υπογράφηκε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, η σύμβαση για την κατασκευή των Συνοδών Έργων του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, αρχικού προϋπολογισμού 2.173.086€.
Πρόκειται για την τελική απαιτούμενη πράξη, ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, αλλά και για όλη την Εύβοια, όπως είναι το Νέο Νοσοκομείο.

Το συγκεκριμένο έργο που συμβασιοποιήθηκε και θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Στερεά Ελλάδα 2014-2020”, ενώ το ποσό των 252.000€ του ΦΠΑ, που δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη, θα καταβληθεί από ιδίους πόρους του Δήμου Χαλκιδέων.

Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε, προβλέπεται η διαμόρφωση οδού πρόσβασης στο Νέο Νοσοκομείο, δίκτυο μεταφοράς ομβρίων υδάτων του περιβάλλοντος χώρου και δίκτυο μεταφοράς ακαθάρτων υδάτων του Νοσοκομείου, καθώς και αποχέτευσης ομβρίων υδάτων της οδού πρόσβασης.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, ο Δήμος Χαλκιδέων τήρησε απαρέγκλιτα τις διαδικασίες που προέβλεπε ο νόμος για τη δημοπράτηση των Συνοδών Έργων και φυσικά αυτές οι διαδικασίες περιείχαν απαιτήσεις, που κανείς δεν μπορούσε να τις παρακάμψει.

Και ο Γιώργος Πάνος στο πλευρό του Βασίλη Καθαροσπόρη




Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Ένα ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειακών Λιμένων Ελλάδας Γιώργος Πάνος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με το συνδυασμό του Βασίλη Καθαροσπόρη.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν θα είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Χαλκιδέων,απάντησε ότι θεωρεί ιδιαίτερη τιμή να συνεργαστεί με το Βασίλη Καθαροσπόρη καθώς έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει και τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι έχουν δώσει χέρια.

Ο Γιώργος Πάνος αποτελεί μία ισχυρή υποψηφιότητα και παράλληλα ένα ακόμη δυνατό όνομα που στηρίζει τον αγώνα Καθαροσπόρη. 

Βασίλης Καθαροσπόρης: Στην περιφορά της εικόνας του Αγίου Νεκταρίου ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων



Τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό, τίμησε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων, Βασίλης Καθαροσπόρης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος έδωσε το «παρών» μαζί με πλήθος πιστών στον Πανηγυρικό Εσπερινό. Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία της Ιερής Εικόνας στη συνοικία Κανήθου Χαλκίδας.





Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Στάση εργασίας στα ταξί σήμερα – Δείτε ποιες ώρες




Στάση εργασίας από τις 04:00 τα ξημερώματα σήμερα, Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, έως και τις 16:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων. Παράλληλα καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων, στις 09:00 το πρωί.
Αυτό που ζητάμε είναι η πιστή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας απ’ όλους, είτε πρόκειται για μεμονωμένο ταξιτζή, είτε για δίκτυο, είτε για διαμεσολαβητική εταιρεία», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.
Στα αιτήματά της η Ομοσπονδία αναφέρει τα εξής:
-Άμεση εφαρμογή του Ν.4530/18 και Ν.4446/16 και δράση από τις Ελεγκτικές Αρχές. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού.
Άμεση πάταξη της υποκλοπής έργου από φορείς (Ι.Χ.) που δεν έχουν δικαίωμα επιβατικής μεταφοράς.
Άμεση προσαρμογή όλων των εταιρειών διαμεσολάβησης με το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αστική μεταφορά.
«Ο εκφοβισμός με διώξεις & αγωγές στοχεύει στην απαγόρευση της δημοσιοποίησης των απόψεών μας. Κανείς δεν μπορεί να μας φιμώσει. Το ταξί υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Για εμάς είναι η δουλειά μας. Για άλλους ένα ακόμη προϊόν», τονίζεται ακόμα.
«Το δημοκρατικό δικαίωμα των εκπροσώπων του κλάδου μας να έχουμε γνώμη και άποψη για τη δουλειά μας θα υπερασπιστούν στο δικαστήριο (8/11/18), ο ίδιος ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών Αθανάσιος Βούρδα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...